Honvéd: az új játékos nem haragszik Dárdaira, még a gyerekeit is ismeri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 17:44
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kedden sajtótájékoztatón mutatta be harmadik téli szerzeményét, a tunéziai válogatott Enisz Ben-Hatirát. A 30 éves támadó középpályás beszélt a fizikai állapotáról és megnevezte, hogy ki volt a legjobb játékos, akivel a Bundesligában együtt futballozott. Arra a kérdésre is válaszolt, haragszik-e Dárdai Pálra amiatt, hogy egyik csapattársával való összeszólalkozása miatt neki kellett távoznia a Herthától.

A bajnoki tabella harmadik helyén álló Budapest Honvéd sajtótájékoztatón jelentette be, hogy másfél éves szerződést kötött a tunéziai válogatott Enisz Ben-Hatirával, aki boldog, hogy Kispesten folytathatja a karrierjét.

„Ez a legjobb dolog, ami eddig életemben történhetett velem. Csak arra fogok koncentrálni, hogy minden erőmmel a csapatot segítsem olyan futballal, amit az emberek látni szeretnek.”

A 30 éves támadó középpályásnak tavaly május óta nincs klubja, így adódik a kérdés, hogy vajon milyen fizikai állapotban van?

„Köszönöm nagyon jól vagyok, teljesen alkalmas állapotban a játékra. Korábban ugye a Bundesligában szerepeltem, most pedig teszteltek és jók voltak az eredményeim, ráadásul a játékengedélyem is rendben van. De még biztosan hozzá kell szoknom a csapattársaimhoz és a tempóhoz.”

A klub tulajdonosa, George F. Hemingway ehhez hozzátette: jobbak az eredményei, mint a jelenlegi játékosaiknak.

Ben-Hatirának volt az edzője a Herthában Dárdai Pál, de játszott együtt a Bundesligában Huszti Szabolccsal és Kleinheisler Lászlóval is. Vajon kikérte a véleményüket, mielőtt a Honvédba igazolt?

„Nem beszéltem egyikükkel sem, mert a Honvédnak remek nemzetközi híre van, és ez számított. Saját magamnak alakítottam ki a képet az együttesről. Beszéltem olyan emberekkel, akiknek adok a véleményére, és ez alapján döntöttem el, hogy számomra ez a megfelelő hely. Én mind a pozitív, mind a negatív dolgokat saját magam szeretem átélni és az alapján határozni a folytatásról, így volt ez most is.”

Kicsit megfordítva a kérdést, Supka Attila vezetőedzőnél arról érdeklődtünk, megkérdezte-e a játékos múltjáról Dárdai Pált?

„Nem Dárdai Pálnál, de egy másik kollégánál érdeklődtem, aki ugyanúgy kapcsolatban volt vele. Természetesen nálunk nagyon fontos az, hogy valaki emberileg is megfeleljen az öltözőben, ne legyen romboló személyiség. Olyan információkat kaptam róla, amelyek alapján azt mondtuk, hogy beleillik a csapatba. Ugye volt róla egy hír, ami kenyértöréshez vezetett Dárdai Pálnál, pontosabban a Herthánál, ez iránt is érdeklődtünk, és nem igazán úgy történt, ahogy azt kommunikálták, mind a két fél hibás volt annál az esetnél.

A videóból az is kiderül, Ben-Hatira haragszik-e Dárdaira a kenyértörés miatt.

A kispesti klub honlapjának adott interjúban az alábbiakat fűzte hozzá ehhez, illetve több másik esethez is, melyek miatt problémái adódtak a Bundesligában (az egyiknél egy olyan képet posztolt, amin tiltott szert véltek felfedezni, illetve támogatott egy, a német hírszerzés szerint gyanús jótékonysági szervezetet).

„Erről nem szeretnék bővebben beszélni, nem is ezért vagyok itt, hogy ez legyen a téma. Történt egy-két dolog az életemben, bár ez nem közvetlenül a pályához köthető, inkább a közösségi médiát, illetve a magánéletemet érinti. Sajnálom, hogy ez így alakult, engem mindig a jó szándék vezérelt, szerettem volna segíteni az embereknek, például ezért támogattam egy alapítványt, ez azonban csak egy icipici része a személyiségemnek, az életemnek, ezért tényleg nem szeretnék bővebben beszélni róla. Azért vagyok itt, hogy futballozzak, és hogy sikeres legyek a Honvéddal. Csak ez számít.″

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Enisz Ben-Hatira (tunéziai, legutóbb Espérance – Tunézia, szabadon igazolható), Mohamed Mezgrani (algériai, USM Alger – Algéria)
Kölcsönbe érkezők:
Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szabó Alex, Zvara Levente
Kiszemeltek:
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Nikolasz (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid, Holender Filip (érdeklődik iránta: DAC – Szlovákia), Májer Milán (Dorogi FC), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik