Honvéd: a Topolya edzője is jelölt lehet a kispesti kispadra

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 18:09
null
Szabó Zoltán (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport információi szerint a Topolyával remekül szereplő Szabó Zoltán is esélyes lehet arra, hogy átvegye a kispesti futballcsapat irányítását.

 

„Pisont István személyében jelenleg is van edzője a csapatnak. Az ő megbízatása az új edző érkezéséig érvényes – ebben a kiszámíthatatlan időszakban sajnos napra pontosan nem tudom megmondani, meddig. Annak örülünk, hogy sokaknak vonzó a Honvéd kispadja, de nem az edzők választják ki a csapatot, hanem a csapat az edzőt. Összeraktuk az edzői profilt, amely illik a klubhoz, meglátjuk, ki felel meg a feltételeknek.”

Mendelényi Dániel, a Bp. Honvéd társtulajdonosa a múlt héten adott interjút lapunknak, és a „Mikor lesz meg az új vezetőedző?” kérdésre adott válaszát idéztük fentebb. A kispestiek azóta a legszigorúbb egészségügyi előírások betartása mellett elkezdték az edzéseket a Temesvár utcai bázison – a szakmai munkát természetesen Pisont István felügyeli.

Noha a koronavírus-járvány miatt a kispestieket nem sürgeti az idő, azért zajlik az edzőkeresés. Korábban lehetett hallani arról, hogy Horváth Ferenc vagy Bernd Storck is leülhet a piros-feketék kispadjára. Előbbi nem tagadta, hogy szívesen lenne a Honvéd trénere, annál is inkább, mert van kötődése a klubhoz, ott vált futballistává. Ami a német szakembert illeti, épp a minap jelentette be, hogy a Cercle Bruges-nél nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, csakhogy a hírek szerint nem a Honvéd, hanem a Monaco érdeklődése miatt döntött így.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, újabb személlyel bővült azoknak a listája, akik illenek a tulajdonos által említett edzői profilba, ő pedig nem más, mint a Topolya vezetőedzője, Szabó Zoltán. A 47 esztendős szakember irányította TSC mesébe illő szerepléssel dicsekedhet: azok után, hogy a 2018–2019-es idényben már történelmet írt azzal, hogy feljutott a szerb élvonalba, jelenleg a nemzetközi kupaindulást érő negyedik helyről várja a bajnokság folytatását. A korábban Magyarországon is dolgozó, Kecskeméten Tomiszlav Szivicset pályaedzőként, a Videotonnál Paulo Sousát játékos-megfigyelőként segítő Szabó Zoltán eddig hatvanöt tétmeccsen vezette a vajdasági gárdát, és remek mérleggel büszkélkedhet: 42 győzelem és 16 döntetlen mellett mindössze hét vereséget számlál.

Ahogy azt Mendelényi Dániel is elmondta, az április elején a Honvéd sportigazgatójának kinevezett, de még az Egyesült Államokban tartózkodó Urbányi István is tárgyal a jelöltekkel, így minden bizonnyal Szabó Zoltánnal is egyeztetett már. A váltást azonban nehezítheti, hogy az edzőt szerződés köti a Topolyához – kérdés, hogy ha a kispestiek választása végül rá esik, akkor a két klub meg tud-e állapodni egymással.

S persze kérdés az is, hogy a leendő vezetőedző kikkel dolgozhat együtt. A vezetők több alapemberrel hosszabbítottak már az elmúlt hónapokban, ám jelen állás szerint hét futballista jövője bizonytalan. Amíg a kölcsönbe kapott Patrick Ikenne-Kingnek az MTK-ba, Kesztyűs Barnának a Paksba, míg Mayron George-nak a dán Midtjyllandba kellene visszatérnie a nyáron, addig Lefkovits Robinak, Tonci Kukocnak, Ivan Lovricnak és a szurkolók egyik kedvencének, Nagy Gergőnek június harmincadikával lejár a szerződése. Utóbbi egyébként tíz éve mutatkozott be a Honvéd első csapatában, a jubileumhoz aligha passzolna a búcsú...

A tárgyalások mindenesetre zajlanak – olybá tűnik, minden szinten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik