nemzetisport.hu 2014.03.09 11:26 Frissítve: 2015.03.27 01:17

Honvéd: a PAFC levetette a kispestiekkel a Puskás-drapériát, Felcsúton rakták ki

A tegnapi Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (0–4) NB I-es labdarúgó mérkőzésre a vendégszurkolók egy három részből álló, Puskás, Kispest, Hungary feliratú drapériával készültek, melynek első részét, a Puskás feliratút a rendezők Székesfehérváron (a Videoton stadionjában rendezték a meccset) levetették a kerítésről a kispesti drukkerekkel. Az esettel kapcsolatban a Honvéd a Nemzeti Sport Online megkeresésére rövid közleménnyel reagált.

A drapi első részét, a Puskás feliratot levetették a kispesti szurkolókkal, miközben jól látszik, hogy a molinó egy kisebb méretű változata fent maradhatott (Fotó: Meder István)

 

„Az MLSZ előírása egyértelműen fogalmaz. Minden hazai csapatnak joga van eldönteni, hogy milyen drapériákat rakhatnak ki a stadionba kilátogató szurkolók. Ezért alkalmazkodni kell a pályaválasztóhoz” – fogalmaz a kispesti klub közleménye a tegnapi esettel kapcsolatban.

Eszerint a Puskás Akadémia bármikor megtilthatja, hogy a hazai mérkőzésein – melyeket eddig ebben a szezonban Székesfehérváron a Videoton stadionjában rendezett – a szurkolók Puskás feliratú drapériát helyezzenek ki a kerítésre. Ezzel a jogával élt tegnap a PAFC vezetősége, amikor eltávolíttatta a kispesti drukkerek többméteres molinóját.

Az eset azért is érdekes, mert a Honvéd hazai meccsein is rendszeresen kifeszített felirat egy kisebb változata fent maradhatott a kerítésen.

A szurkolók tudomásul vették a szervezők kérését, levették a feliratot, de hazafelé menet megálltak Felcsúton és ott kifeszítették a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kerítésére.

A kispesti szurkolók végül a felcsúti akadémia kerítésére feszítették a teljes molinót (Fotó: ultrasliberi.hu)

 

 

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.