nemzetisport.hu 2019.05.23 13:48

Holender Filip: Senkiként jöttem a Honvédhoz, itt lettem ember

Holender Filip 2009-ben, 14 évesen, teljesen egyedül érkezett a Magyar Futball Akadémiára Szerbiából, ráadásul nem beszélte a magyar nyelvet. Tíz év elteltével búcsúzik a Honvédtól, a szombati, Mol Vidi FC elleni Magyar Kupa-döntő lesz az utolsó meccse kispesti játékosként (vagy legalábbis egy ideig az utolsó, hiszen nem zárható ki, hogy egyszer még visszatér a piros-feketékhez). Az NSO Tv-nek beszélt a kezdeti nehézségekről, felidézte a Bp. Honvéd 2017-es bajnoki diadalát, s reményét fejezte ki, hogy magasba emelheti az MK-trófeát is. 

 

„Amikor idejöttem, azt gondoltam, sosem fogok megtanulni magyarul. Amikor elkezdtem beszélni a nyelvet, én is meglepődtem magamon” – vallotta be Holender Filip, akit bár annak idején a belgrádi Partizan és a Crvena zvezda is szívesen látott volna a korosztályos csapatában, édesapja azt javasolta neki, válassza a Honvédot, Puskás Ferenc csapatát.

Az NB I 2018–2019-es idényének gólkirálya – aki a következő idénytől a svájci FC Lugano labdarúgója lesz – ezt a döntést egyáltalán nem bánta meg, sőt, nagyon nehezen hagyja itt a szeretett klubját.

KÉPGALÉRIÁNKAT A FOTÓRA KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

„Amikor idejöttem, senki voltam, semmim sem volt, egyedül voltam az akadémián. De remek edzőkkel dolgozhattam a Honvédnál, és itt lettem ember. Megéltem azt, amikor a bennmaradásért harcoltunk, aztán meg bajnoki címet nyertünk. Ezért is szeretem ezt a csapatot, mert ilyen hihetetlen dolgok történtek meg velem. Amikor bejutottunk a Magyar Kupa-döntőjébe, akkor átfutott az agyamon, hogy ez lesz az utolsó meccsem a Honvédban. A kupagyőzelemnél szebb búcsút nem tudok elképzelni…”

Videónkban régi tablókat nézegetve idézi fel a kezdeteket, beszél a kispestiek bajnoki címéről, valamint azt is elárulja, hogy a családtagjai továbbra is a Honvéd-drukkerek táborát gyarapítják-e.

A HONVÉD EDZÉSÉN KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
2019.11.12 22:20:25

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Novellahőse, a kilenc ujjal védő Zsák Károly kapus összeomlásának színhelyén nézte velünk a Honvéd–DVTK-t.

2019.11.10 13:01:41

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.

2019.11.10 12:39:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR, DÖMÖTÖR CSABA (fotók)

Élete második legjobb döntésének tartja, hogy rábólintott a Mezőkövesd megkeresésére.