Holczer volt a Vasas tizenkettedik embere

Vágólapra másolva!
2009.08.21. 21:29
Címkék
Vasas-sikerrel indult a Soproni Liga 5. fordulója: az angyalföldiek megtörték hosszú rossz sorozatukat a Ferencváros ellen, és megérdemelt, 3–2-es győzelmet arattak a zöld-fehérek ellen a Fáy utcában.

A Vasas megfékezte az Illovszky-stadionban az FTC-t (Fotó: Mirkó István)
A Vasas megfékezte az Illovszky-stadionban az FTC-t (Fotó: Mirkó István)
A Vasas megfékezte az FTC-t az Illovszky-stadionban (Fotó: Mirkó István
A Vasas megfékezte az Illovszky-stadionban az FTC-t (Fotó: Mirkó István)
A Vasas megfékezte az Illovszky-stadionban az FTC-t (Fotó: Mirkó István)

Két, eddig felemásan teljesítő csapat találkozott egymással a Soproni Liga ötödik fordulójának nyitómeccsén. A Vasas legutóbb 5–1-es vereséget szenvedett Kecskeméten, és mindössze három pontot szerzett az első négy mérkőzésén. A Ferencváros az első összecsapásán fölényesen verte meg a Zalaegerszeget, a legutóbbi két találkozóján azonban már csak egy ponttal gazdagodott.

Az első percekben puhatolózó játék folyt, majd mindkét csapat nagyobb sebességre kapcsolt. A 9. percben a zöld-fehér védők nagy helyzetben tisztáztak Bakos Szabolcs elől, ezt követően pedig a vendégek veszélyeztettek. Az első negyedóra végén Shaw lőtt kapufát 12 méterről, majd egy gyönyörűen kidolgozott támadás befejezéseként James Ashmore kapáslövését Végh Zoltán védte parádésan.

A félidő hátralevő felében állandósult a Vasas-fölény, a piros-kékek egyre inkább ráéreztek arra,  hogyan lehet zavarba hozni a Ferencváros hátsó alakzatát. A 38. percben meg is szerezték a vezetést Petar Divics révén: Lázok bal oldali szöglete után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Gáspár József stukkolta a labdát Divicshez, aki 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (1–0).

A félidőből hátralevő időben több lehetőség is adódott a hazaiak előtt, előnyüket azonban már nem tudták növelni. Az első játékrészben a Vasas egyértelműen felülkerekedett ellenfelén, megérdemelten vonult előnnyel a pihenőre, de a Fradinak is voltak helyzetei.

Fordulás után aztán Holczer elképesztő hibája rávilágított arra, hogy kapusposzton talán nincs minden rendben a zöld-fehéreknél: Remili jobb oldali gyenge, lapos beadását meg akarta fogni a kapuvédő, de a labda a kezei és a lábai között is átvánszorgott. Lázok János köszönte szépen a lehetőséget, és egy méterről az üres kapuba passzolt – kapitális baki volt (2–0)!



A válasz nem sokáig váratott magára, az 53. percben Rósa Dénes ballal, kapásból lőtte ki az angyalföldi kapu jobb alsó sarkát, talpra ugrasztva ezzel a vendégtábort (2–1).

A zöldek drukkerei nem sokkal ezután ismét ünnepelhettek, ugyanis a Vasas védelme nagyon eltolódott balra, Ashmore a jobb szélre passzolt, Martínez pedig laposan a rövidbe tüzelt Végh mellett (2–2).

A látogatók védelme kis híján egy általa összehozott góllal ünnepelte meg a 2–2-t, Balog ugyanis csúnya lyukat rúgott az ötösnél, Divics viszont nem eszmélt időben. A piros-kékek egy perc múlva tizenegyest reklamáltak, nem is alaptalanul, Divics bántalmazása azonban Bedénél nem ért büntetőt.

A Vasas-gól így sem maradt el sokáig: Lázok János tologatta a labdát 20-21 méterre a kaputól, majd lövésre szánta el magát, a labda pedig a későn vetődő Holczer mellett becsúszott a jobb alsóba (3–2).

A Davison-csapat többet birtokolta a labdát a hajrában, de igazi ziccert képtelen volt kialakítani (még Tóth Bence belőtt labdája és Ashmore szabadrúgása volt a legveszélyesebb esemény); a Vasas megérdemelten győzött, ám ehhez szüksége volt Holczer hibáira is – szinte a Ferencváros kapusa volt az angyalföldiek tizenkettedik embere... A piros-kékek hosszú hazai nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg a Fradi ellen.

 

MESTERMÉRLEG

Bobby Davison,  a Ferencváros vezetőedzője: – A szünetben leszúrtam a játékosokat, s kértem, hogy ne adják fel. Számomra érthetetlen, hogy miután felálltunk, nem tudtuk kihasználni mentális fölényünket. Ez nem mehet így a végtelenségig. Holczer valóban hatalmasat hibázott, emellett nem is mehetünk el szó nélkül, de ő még egy nagyon fiatal kapus, a hiba pedig benne van a játékban. A csapatnak meg kell értenie, hogy ez már az NB I, itt nem lehet annyit hibázni, mint tavaly. Természetesen bízom a javulásban.

Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője: – Nagy szíve volt a csapatnak, ez főként akkor látszott, amikor a Fradi kiegyenlített. Bár túl hamar elhittük, hogy nyerünk, összeszedtük magunkat, és megérdemeltük a három pontot. A Fradit megverni mindig nagy dolog, most különösen fontos volt ez számunkra. Az idegenbeli mérlegünk gyenge eddig, ott kell még javulnunk.



A SOPRONI LIGA ÁLLÁSA
1. Videoton FC4412–5+7 12
2. MTK Budapest448–3+5 12
3. Nyíregyháza Spartacus42119–4+5 7
4. Kaposvári Rákóczi42118–4+4 7
5. Győri ETO FC42115–3+2 7
6. Újpest FC42115–50 7
7. DVSC-TEVA3214–2+2 6
8. Kecskeméti TE-ERECO42211–10+1 6
9. Vasas5238–15–7 6
10. Ferencvárosi TC41128–80 4
11. Paksi FC41124–6–2 4
12. Budapest Honvéd3124–5–1 3
13. Lombard Pápa Termál FC4133–4–1 3
14. Diósgyőri VTK4135–8–3 3
15. ZTE FC4133–9–6 3
16. Szombathelyi Haladás333–9–6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik