Hétfőn csatlakozik a Fradihoz az argentin U17-es vb-résztvevő

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 10:07
null
 Sosa (19) U17-es vb-n is járt (Fotó: fifa.com, archív)
Címkék
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a téli szünetben újabb argentin játékosok érkezhetnek a Ferencvároshoz. Prukner László szakmai igazgató az Üllői129 szurkolói blognak elmondta, vasárnap három labdarúgó jön az Estudiantestől.

Matias Birge, Nello Sosa és Leonardo Jara az Estudiantestől érkezik próbajátékra a Ferencvároshoz. Prukner László az Üllői129-nek adott interjújában elmondta, a klub jelen helyzetében csak a dél-amerikai piacról tud igazolni, minden más futballistáért nagy összeget kellene fizetnie.

„A szovátai edzőtábort azért választottuk, mert hat éve már egy remek hetet töltött itt a csapat, ráadásul most a Danubius is támogatja az itt tartózkodásunkat s én is szívesen megmutattam a környéket a fiúknak személyes kötödésem okán. Teljesítettünk mindent, amit elterveztünk, de hogy ez mire lesz elég, majd a tavasz végére derül ki. Én azzal lennék elégedett, ha mindenben, vagyis a pontokban és játékban is előrelépnénk – hogy ez mire elég, majd elválik. A keretben nagy változás nem lesz, január 23-án érkezik egy argentin különítmény Morales csapatától, az Estudiantestől, és közülük azokat, akik valóban erősítést jelentenek, megtartjuk, de csakis azokat. Ideális esetben három posztra szereznék új embert: szükségünk lenne egy szélső védőre, egy belső, harcos középpályásra és egy befejező csatárra. Jelenleg nem nagyon tudunk reálisan más vonalról igazolni, mint a dél-amerikai, egész egyszerűen hatalmas pénzeket kellene fizetni még azokért a játékosokért is, akik szabadon igazolhatók. Lesznek távozók is, kölcsönbe mennek majd néhányan" – nyilatkozta Prukner László az erdélyi edzőtáborról és az új labdarúgókról a szurkolói blognak.

Roberto Matias Birge 22 éves, Leonardo Jara 1991-es születésű, szintén középpályás, csakúgy, mint a 18 éves Nello Sosa. Az előzetes hírek alapján Sosa a legtehetségesebb: ő argentin utánpótlás-válogatott is volt, 2009-ben megjárta a dél-amerikai válogatottal a nigériai U17-es világbajnokságot.

 FUTBALLRA HANGOLVA
GALAMBOS DÁNIEL JELENTI SZOVÁTÁRÓL

Vajon a román bajnokság tizenharmadik helyezettje, vagy a magyar élvonal negyedikje az erősebb? Ha egyetlen felkészülési meccs alapján nem is lehet vitathatatlan döntésre jutni, a Fradi szovátai edzőtáborozásának utolsó teljes napján a Targu Mures–FTC találkozón az bizonyosan kiderül, melyik együttes milyen állapotban van.

 

Nem mondhatni, hogy a kilencedik kerületiek kimondottan a marosvásárhelyiek elleni összecsapásra készültek volna: az erdélyi edzőtáborozás az általános erőfejlesztésre és a kondicionális alapok lerakására szolgál, jóllehet a konditermi vasgyúrást és a negyvenöt-ötvenperces futásokat (a Polar-rendszer segítségével mindenkinek más-más pulzusszámmal kellett futnia) igyekezett különprogramokkal színesíteni a szakmai stáb: a fiúk eljutottak a parajdi sóbányába (ha már ott voltak, Prukner László irányításával lépcsőztek úgy fél órát), a Gyilkos-tóhoz valamint a Békás-szoroshoz, és egyöntetűen fogalmazták meg, ha olyan lenyűgöző futballra lennének képesek, mint amilyen látványt az erdélyi természeti jelenségek nyújtanak, a Barcelona helyett őket lesné tátott szájjal a világ.


Bármennyire is fáradt a társaság, a hangulatra nem lehet panasz, még a brazil Andrezinhóéra sem, aki achilles-ín sérüléssel bajlódik (ugyanezt a testrészét fájlalja Rósa Dénes és Liban Abdi).

A csütörtök három fontos programpont jegyében telt: az elmaradhatatlan futást és erősítést korondi kirándulás követte, a faragott és szőtt helyi specialitások bizony többek tetszését is elnyerték (az árusokét is az a tény, hogy a ferencvárosi futballistákkal való személyes találkozás élménye mellett még jónéhány forinttal is gazdagodnak), a délután legfontosabb eseményét pedig a csarnokbeli egymás elleni játék jelentette.


Így készült hát a Fradi a Marosvásárhely elleni találkozóra, ami Csizmadia Csaba életében a különleges kategóriába sorolandó: a középső védő szülőföldje csapatával mérkőzik, ennek apropóján a pénteki Nemzeti Sportban hosszabb interjút közlünk a zöld-fehérek egyik legjobbjával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik