Hemingway: Buta tulajok, a legjobb futballisták túl vannak fizetve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 12:07
null
Hemingway elmondta, négy igazolást szeretnének (Fotó: Korponai Tamás)
George F. Hemingway szerint Magyarországon a legjobb futballisták túl vannak fizetve. A Bp. Honvéd tulajdonosa arcpirítónak nevezte csapata őszi szereplését, és vázolta, hogy mely posztokon szeretnének erősíteni.

„Egy csatárt és egy irányító középpályást mindenképpen igazolni fogunk. Vannak jelöltek, ez hamarosan meg fog történni. És egy balhátvédet is szeretnénk, ha találunk. Mást nem akarunk: a védelmünk, a kapusposzt nagyon rendben van" – mondta George F. Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, majd egy futballistáról konkrétan beszélt.

„Hidvégi a Ferencváros játékosa, hallottam, hogy egy-két csapat megkereste őt. Mi is szívesen szerződtetnénk, de nem szállunk harcba a nagyobb összegekkel. Ha hozzánk jönne, akkor nálunk biztosan játszana a csapatban."

Hemingway szerint Magyarországon a legjobb labdarúgók több pénzt kapnak, mint amennyit érdemelnek.

„Valóban igaz, hogy a jobb magyar futballisták mérhetetlenül túl vannak fizetve. Az első harminc játékos Magyarországon sokkal több pénzt kap, mint azt bármilyen mutató indokolná. Ez a tulajdonosok butasága miatt van és a nemzetközi elvárás miatt. Akad olyan csapat, melynél elvárás a BL-csoportkör. Ezért kifizetik azokat a béreket, amelyeket akkor lenne érdemes, ha a cél aktuálisan megvalósulna."

„A futballban a liberális fizetési gondolkodás híve vagyok. Öngyilkossághoz joga van az embernek" – utalt Hemingeway arra, hogy a tulajdonosoknak jogukban áll annyit fizetni egy játékosnak, amennyit akarnak, addig, amíg nem mások pénzét herdálják el.

Ennek ellenére a tulajdonos támogatna a magyar kluboknál egy bértömegsapkát, amit abban az esetben át lehetne lépni, ha pontosan igazolnák a bevételi forrásokat, amelyekből ezt pluszban ki tudnák fizetni. Ha pedig bajba kerülnek emiatt, akkor meg kell büntetni a klubot.

„Arcpirító és idegesítő a helyezés, ahol állunk. Nagy ambíciókkal kezdtük a szezont, amelyek meghiúsultak, ezt az évet elszúrtuk. Helyre kell tennünk a helyezésünket, majd a következő szezonra készülni."

A Honvéd mindössze három győzelemmel, négy döntetlennel és tíz vereséggel a bajnoki tabella 13. pozíciójában szerénykedik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Alessandro Del Piero (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Delhi Dynamos – India), Hidvégi Sándor (Ferencváros, kölcsönben az MTK-nál), Fabrizio Miccoli (olasz, Lecce – Olaszország)
Távozók: Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás?, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak:

 

A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., szerda: Bp. Honvéd–Soroksár 14.00
Január 24., szombat: Bp. Honvéd–Soproni VSE 12.00
Január 28., szerda (Paks): Paks–Bp. Honvéd 13.00
Január ?: Bp. Honvéd–Zlaté Moravce (Aranyosmarót; szlovák)
Február 3., kedd: Bp. Honvéd–Békéscsaba
Február 7., szombat: Bp. Honvéd–Mezőkövesd
Február 11., szerda (Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.)
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik