„Hatan-heten mentünk neki a bírónak” – Sebők Vilmos a 7 hónapos eltiltásáról

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 12:32
null
Sebők Vilmos (balról a második) és az újpesti öregfiúk (Fotó: ujpestfc.hu, archív)
Az Újpest legutóbbi bajnokcsapatának a tagját, az 52-szeres válogatott Sebők Vilmost hét hónapra eltiltották az öregfiúk-bajnokságban, mert a Honvéd elleni meccsen inzultálta a játékvezetőt. A történtekről a főszereplőt kérdeztük.

Bárányos Zsolt, Hamar István vagy éppen Plókai Attila (bár ő csak csere volt) az egyik oldalon, Erős Károly, Farkas Balázs, Herczeg Miklós és Sebők Vilmos a másikon – korábbi válogatott játékosok sora. Ilyen nevekkel az 1990-es évek végén, 2000-es évek elején még rangadónak számított volna a Honvéd–Újpest mérkőzés, mint ahogy rangadónak számított múlt héten az öregfiúk-bajnokságban is.

A FRADI ELLEN NEM ÁLLT KI AZ ÚJPEST
Az Újpest öregfiúkcsapatának már Sebők eltiltása előtt is sok hiányzója volt, de a múlt heti esetet követően ezen a héten már ki sem tudtak állni a lilák a Ferencváros elleni bajnokira. A fradi.hu beszámolója szerint így az FTC javára írják jóvá 3–0-val a mérkőzést, aminek köszönhetően a zöld-fehérek zárják majd az első helyen az őszi szezont.

Viszont a találkozó kapcsán nemcsak az került be a játékvezetői jegyzőkönyvbe, hogy a kispestiek a hajrában, Bárányos Zsolt góljával (mesteri szabadrúgás volt) 2–1-re győztek, hanem az is, hogy Sebők Vilmos összetűzésbe került Grünvald Gábor játékvezetővel, ami után hét hónapra eltiltották – ebben a szezonban már nem játszhat.

„Ajánlani tudom a fiatalok figyelmébe az öregfiúk-bajnokságot, azt, hogy milyen hajtás jellemzi a meccseket, mekkora motivációval futballoznak a játékosok, bárcsak sok ilyet látnék most az NB I-ben” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Sebők Vilmos, aki a kiállításáról, illetve az eltiltásáról is mesélt.

„A meccs végén valóban hatan-heten nekimentünk a bírónak, inzultáltuk. Az első félidőben nem hosszabbított, amikor szöglettel jöhettünk volna, a második félidőben viszont a Honvédnak még hagyta, hogy a rendes játékidő leteltével elvégezze a szabadrúgást huszonhat méterről, amiből gól is született. Ezt reklamáltuk, ezért fogtam meg a játékvezető nyakát. Tudom, hogy ez nem lehet indok, sajnálom, nem kellett volna. Azt csak az öltözőben tudtam meg, hogy utólag piros lapot kaptam, ezért be is mentem hozzá, megbeszéltük a történteket, elnézést kértem tőle” – mesélte az 52-szeres válogatott labdarúgó.

Sebők hangsúlyozta, hogy ütés nem volt, és úgy tudja, hogy a fegyelmi tárgyaláson a játékvezető is csak annyit mondott, hogy hozzáért, megfogta őt. Ettől függetlenül 2018. június 30-ig eltiltották a 44 éves újpestit, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

„Addig majd keresek másik sportágat, jövőre pedig természetesen folytatom. Azért sajnálom, hogy ebben az idényben nem szerepelhetek már, mert míg az elmúlt hét évben egymás után többször is könnyedén nyertük a bajnoki címeket az öregfiúk között, azokkal a társakkal, akikkel 1998-ban az NB I-ben is, most sokkal kiegyenlítettebb a mezőny. A Honvéd, Dragóner Attiláékkal a Ferencváros (a bajnoki címvédő – a szerző), vagy például az MTK is masszív csapatot alkot, nehezebb kiemelkedni. Tényleg érdemes öregfiúk-mérkőzésekre járni, mint a mostani példa is mutatja, parázs hangulatú találkozókat játszunk…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik