Háromgólos hátrányból mentett pontot a ZTE

Vágólapra másolva!
2010.03.06. 17:03
null
Nagy volt a harc, végül döntetlen született (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Soproni Liga 17. fordulójában a Ferencváros Anthony Elding duplájával valamint Todorovics elképesztő öngóljával már 3–0-ra is vezetett Zalaegerszegen, ám a Dragóner Attila valamint Jason Morrison kiállítása miatt kettős emberelőnybe kerülő hazaiak egyenlíteni tudtak.
CRAIG SHORT: DRAGÓNER KIÁLLÍTÁSA EGY VICC
 „Nem vagyok boldog, hogy elveszítettük a háromgólos előnyünket. Volt azonban néhány játékvezetői döntés, ami befolyásolta a mérkőzést. Mérges vagyok, Dragóner kiállítása egy vicc volt" – nyilatkozott Craig Short, a Ferencváros vezetőedzője.
A kérdéses kiállításra a Zalaegerszeg edzője, Csank János sem tudta azt mondani, hogy jogos volt.
„Az első félidőt odaadtuk nekik, olyan gólokat kaptunk, amiket nem is értettem. Nem láttam igazán Dragóner szituációját, a játékvezető azonban kiállította" – mondta Csank János a találkozót követően.
A Ferencváros védőjét egy igencsak kérdéses könyöklés után, a Fradi 3–1-es vezetésénél állította ki a játékvezető.

A mérkőzés előtt Csank János, a hazaiak vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy álmában korábbi kapusa, Koszta János „nokedligólt” kapott, amelyet jó előjelnek vélt.

A Ferencváros játékosai vélhetőleg hasonló állásponton voltak, hiszen alig fél perccel a találkozó elkezdése után máris vezetéshez jutottak. Rósa Dénes kapott labdát a bal oldalon – az egész játékrész során nagyon élt az aktuális balszélső a zalaiak között –, majd az elmélázó védők között berobbanó Anthony Elding lőtt közelről gólt (0–1).

Nem sokkal később egyből egyenlíthetett volna a Zalaegerszeg, azonban Milan Bogunovics szabadrúgása, ha csak centikkel is, de a kapu mellett kötött ki, mint kiderült, egy félidőre ellőve ezzel a hazaiak puskaporát.

A nagy fölényben játszó Ferencváros azt csinált a bal szélen, amit csak akart, negyedóra játék után Elding beadása suhant el a védők között, Ferenczi István azonban kiszorított helyzetből már csak a kapufát tudta eltalálni, csak úgy, mint negyedórával később.

A 37. percben Elding ismét lecsapott, ezúttal Kulcsár Dávid kapta a bal oldalon a labdát, a kapu elé lőtt labdáját a brit támadó fél méterről sodorta a kapuba (0–2).

A félidő hátralévő részében egy tizenegyesgyanús eset, majd egy Dragóner Attila-lövés keltett izgalmakat, újabb gól azonban már nem esett, így kétgólos vendégvezetés mellett vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben egy más szemléletű Zalaegerszeg jött ki, és rögtön helyzettel nyomatékosította, hogy nem adta még fel a találkozót.

Az ellentámadás végén azonban megszületett a „nokedligól”, igaz erről nem Vlaszák tehetett, hanem Nenad Todorovics, aki egy ártatlannak tűnő helyzetből lepett meg mindenkit, és a kifutó kapus felett a saját kapujába pörgetett – óriási potyaöngól (0–3).

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Soproni Liga 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem búslakodtak sokáig a zalaiak, az 54. percben ugyanis a csereként beálló Pavicsevics második helyzetét már nem hibázta el, Marián Sluká beadása után Artjoms Rudnevs fejelt középre, a montenegrói támadó pedig közelről a kapuba talált (1–3).

Az addig sem indulatoktól és szabálytalanságoktól mentes találkozó hirtelen parázs ütközetbe csapott át, pláne azután, hogy előbb Dragóner Attilát könyöklésért (56. perc), majd Jason Morrisont második sárga lap után (71.) kiállította Szabó Zsolt.

A hazaiak a kilenc emberrel küzdő ferencvárosiak ellen eleinte nem tudtak mit tenni, majd a másik félidei csere, Illés Gyula szánta el magát lövésre, 25 méterről leadott próbálkozása után a labda a bal felső sarokban kötött ki (2–3).

A slusszpoén ugyanakkor még hátravolt, egy szöglet után Megyeri Balázs nem tudott felszabadítani, a labda a szintén csere Balog Zoltán fejéről pedig saját kapujába pattogott – öngól (3–3).

A hazaiak még rohamoztak, újabb gólt azonban már nem tudtak szerezni, így egy pontot ért a második félidei nagy feltámadás, míg a ferencvárosi szurkolók abban reménykedhetnek, hogy a játék már jócskán javult a Haladás ellenihez képest.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik