Három perc alatt fordított a Loki a Vidi elleni derbin

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 21:05
null
Yannick (balra) főszerepet vállalt a győzelemből (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
A labdarúgó NB I 5. fordulójában igazi csúcsrangadót láthattak a nézők: a címvédő Debrecen a trónkövetelő Videotont fogadta. Az első félidőben többet birtokolta a labdát a Loki, de a három belső védővel felálló fehérváriak masszívan zártak hátul, és a több veszélyes helyzet is az övék volt. A gólnélküli játékrész után egy teljesen más 45 percet produkáltak a csapatok: előbb Sándor György megszerezte a vezetést a vendégeknek, majd három perc alatt fordított a Loki. Czvitkovics Péter tizenegyesből, Yannick (aki a büntetőt is kiharcolta) akcióból volt eredményes, Horváth Gábor pedig öngólt szerzett. 3–1-re nyert a hazai csapat, tovább tart tehát a fehérváriak debreceni nyeretlenségi sorozata.

A székesfehérváriak ismét megpróbálták lezárni hosszú nyeretlenségi sorozatukat, az utóbbi időben ugyanis nem sok sikerélményük volt a Debrecen vendégeként.

EGERVÁRI NEM TARTJA VALÓSZÍNŰNEK A KIZÁRÁST

A helyszínen tekintette meg a meccset Egervári Sándor szövetségi kapitány és teljes stábja, ugyanis hét kerettagot is láthatott a pályán. Egervári a találkozó előtt elmondta, nem tartja valószínűnek, hogy kizárnák a Debrecent az Európa-ligából, hiszen az elmúlt években is voltak hasonló mulasztások az európai fociban.

Heczeg András kezdője ránézetre nem szolgált meglepetéssel, Mezey György azonban kicsit megkeverte a lapokat, mert három belső védőt is betett a csapatba, köztük a távozás előtt álló Horváth Gábort.

A Loki birtokolta inkább a labdát, de a több helyzet a Vidi nevéhez fűződött az első játékrészben. Lázár Pál találta el a bal kapufát 13 méterről az első negyed óra végén, majd tíz perccel később egy bal oldali szöglet után Horváth Gábor négy méterről, üresen fejelhetett, de nem találta el a kaput. A kettő között majdnem ziccerig jutott el a hazai csapat is: Yannick hagyta ott Horváthot a félpályánál, majd külsővel indította Kiss Zoltánt, akit Lipták Zoltán szerelt becsúszva az utolsó pillanatban.

Igazán egyik csapat sem kockáztatott az első 45 percben, nem láthattak túl sok ziccert a nézők, a küzdelem azonban a rangadóhoz méltó volt a pályán. Kiss megsérült a hazaiaknál, helyére Ramos állt be a szünetben. Először a folytatásban sem változott igazán a játék képe, így némileg váratlanul szerezte meg a vezetést a Videoton.

André Alves kapott indítást a bal oldalon, elment Bernáth Csaba mellett egészen az alapvonalig, majd középre ívelt, ahol Sándor Györgynek már nem volt nehéz dolga közelről a kapuba belsőznie. 0–1

A bekapott gól után egyből váltani tudott a Loki, és három perc alatt fordított, amiben kulcsszerepe volt Yannicknak. Előbb kiharcolt egy tizenegyest, amit Czvitkovics Péter értékesített (Tujvel érezte az irányt, de csak beleérni tudott), majd akcióból ő is betalált. 2–1

A hajrában a Vidi már nem tudott újítani, sőt a 90. percben tovább növelte előnyét a hazai csapat, még ha egy öngóllal is. Yannick ismét jól ment el a bal oldalon, beadásába szerencsétlenül ért bele Horváth, akiről saját kapujába pattant a labda. 3-1

Két góllal nyert a Loki (amivel egyúttal a tabella élére is ugrott), ugyanakkor tovább tart a fehérváriak debreceni nyeretlenségi sorozata.

MEZEY: JOGOS VOLT A BÜNTETŐ

„Ismét nagy csatát vívtunk a Debrecennel, mint mindig az utóbbi időben – kezdte nyilatkozatát a Sport Tv-nek Mezey György. – A 3–1-es eredményt túlzásnak érzem, ennyire nem voltunk alárendelt szerepben. Volt egy tíz perces rövidzárlatunk, ami nagyban befolyásolta az eredményt, ehhez azért külső segítség is kellett. Nincs mit tenni, csak gratulálni tudok a Debrecen játékosainak az e heti teljesítményükért, akik immár másodszor bizonyítottak a nemzetközi kupaporondon, hogy helyük van a legjobbak között.”

A televíziós visszajátszás után Mezey György megjegyezte, a Debrecen javára megítélt büntető jogos volt, bár úgy tűnt, Yannick hamarabb kezdett el esni, minthogy Lipták odaért a lábával.

 

„Nagyszerű sportolók a labdarúgóim, jó felfogású, intelligens sportemberekkel dolgozhatok együtt – nyilatkozta Herczeg András debreceni részről – A második félidőben Yannick szerepelt Coulibaly mögött második csatárként, ez pedig meghozta a sikert, hiszen Yannick főszerepet vállalt a fordításunkban. Szeretnénk, ha számunkra kedvező döntés születne az Európa-liga szereplésünk ügyében, boldogok lennénk, ha részt vehetnénk a küzdelmekben, mint ahogy most is boldognak kell lennünk, hogy sikerült legyőzni a Videotont.”

 


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-TEVA 5 3 1 1 13–6 +7 10
2. Kaposvári Rákóczi 5 3 1 1 9–6 +3 10
3. Vasas 5 3 1 1 10–8 +2 10
4. MTK Budapest 5 3 1 1 8–7 +1 10
5. Budapest Honvéd 5 3 2 9–6 +3 9
6. Videoton FC 5 2 2 1 9–5 +4 8
7. Ferencvárosi TC 4 2 1 1 6–6 0 7
8. Újpest FC 5 1 3 1 4–4 0 6
9. Győri ETO FC 4 1 2 1 3–3 0 5
10. ZTE FC 4 1 2 1 7–8 –1 5
11. Paksi FC 5 1 2 2 8–10 –2 5
12. Lombard Pápa Termál FC 4 1 1 2 7–6 +1 4
13. Szolnoki MÁV FC 4 1 1 2 5–7 –2 4
14. Kecskeméti TE-ERECO 5 1 4 10–16 –6 3
15. BFC Siófok 5 3 2 2–6 –4 3
16. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–8 –6 1

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

(A Sport Tv felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik