Harcos Újpest, kupagyőztes DVTK, ötöt vágó ETO

Vágólapra másolva!
2011.07.02. 22:08
null
A szombati fővárosi mérkőzésen a lila-fehérek egy góllal legyőzték a Vasast (Fotó: Pozsonyi Zita)
Címkék
A labdarúgó NB I tizenhárom csapata lépett pályára szombaton felkészülési mérkőzésen: a Kaposvár, a Siófok és a Győri ETO győzelemmel, a Zalaegerszeg és a Pécs döntetlennel, a Honvéd, a Kecskemét és a Pápa vereséggel tudta le nemzetközi mérkőzését, míg a Debrecennek egy-egy győzelem és vereség is belefért a mai programjába. A Diósgyőr a Haladás legyőzésével elhódította a Király-kupát, míg a két nagy múltú fővárosi csapat mérkőzésén az Újpest legyőzte a Vasast.

 

VASAS–ÚJPEST 0–1
Zamostny bombagólja döntött

Az Újpest FC a Vasas elleni meccsen a második félidőben fölényben játszott, ami a 82. percben góllá érett: Bognár István indításával Zamostny Balázs lépett ki, aki 16 méterről a rövid felső sarokba bombázott. A lila-fehérek ezzel a találattal 1–0-ra megnyerték a mérkőzést.

„A második félidőben dinamikusabb és az előre játékra jobban törekvő játékot mutattunk be, amivel nemcsak a Vasasnál voltunk jobbak ekkor, hanem első félidei teljesítményünknél is – idézi az ujpestfc.hu Mészöly Gézát, a lila-fehérek vezetőedzőjét. – Örülök, hogy látszott a győzni akarás a csapaton, a szünet után beszállt fiatalok, különösen Magos, Zamostny és Popovics jól teljesített."

Mészöly elmondta: csapata nagyon kemény héten van túl, ezért az első félidőben többen is „megadták magukat a fáradtságnak".

„Ott tartunk a felkészülési munkában, ahol mostanra vártam a csapatot, de az azért Barczi, Lázár és Balajti játéka hiányzik, és pótolnunk kell a távozó Mitrovicsot és Ahjuperát. Ennek a meccsnek azért volt egy további nagy pozitívuma: most is látszott, hogy a fiatalok készek a kemény csatára a csapatba kerülésért" – folytatta az újpesti tréner.

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője értékelte az első félidőben kialakított mezőnyfölényt, ám a szünet lehetőséghez jutó próbajátékosok és fiatalok nem kápráztatták el.

„Nem szereztek sok örömet – olvashatók Komjáti szavai a Vasas hivatalos honlapján. – Egy-két játékosunknak erősen el kell gondolkodnia azon, hogy a futball vajon az egyéni vagy a csapatsportág kategóriába tartozik-e. Ha nem jönnek rá a helyes válaszra, akkor könnyen az NB III-ban kereshetik a megoldást."

Komjáti szerint a kapuban Ivan Janjusevics ma sem tudta megmutatni valós tudását, de „mindenképpen" ő az első számú jelölt a poszton, mögötte a Vasas második számú kapusa az ősszel – hangsúlyozottan egyelőre – a vecsési Gyenes Dávid vagy az MTK-s Horváth András lesz.

A Vasas szakvezetője hozzátette: „A középpályán egyelőre még keresem azt a négy játékost, aki majd meg tudja oldani a feladatokat, elöl pedig feltétlenül szükségünk lenne egy erőteljes, fiatal, lendületes és gyors csatárra."

VASAS-HÍD–ÚJPEST FC 0–1 (0–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző
VASAS: Janjusevic – Kulcsár, Gáspár, Mileusznics, Polényi – Beliczky, Kovács G., Bakos, Jokics – Bárányos, Simic
Játszott még: Gyenes, Fürjes, Ferkó, Ponczók, Radványi, Arszics
ÚJPEST: Horváth T. – Szokol (Magos, 46.), Dvorschák (Wilson, 61.), Takács Z., Pollák – Egerszegi, Tajthy (Üveges, 46.) – Simon K. (Popovics, 46.), Balogh B. (Zamostny, 70.), Nagy P. (Szabó B., 53.), – Kabát (Bognár I., 61.)
Gólszerző: Zamostny (82.)

 

DEBRECEN: EGY NAP, KÉT MÉRKŐZÉS
A francia próbajátékos sikert aratott a szurkolók körében

A két sort is bevető debreceniek győzelemmel kezdték, vereséggel zárták a napot. Az első meccs 6. percében Szakály Péter előtt adódott nagy lehetőség: a középpályás Kulcsártól kapott labdát, majd kapura lőtt, de a vendégek kapusa védett. Nem sokkal később az észt Vjatseslav Zahovajko fejelt fölé, utána kiegyenlítettebbé vált a játék, a küzdelem inkább a középpályán folyt.

Sok volt a szabálytalanság, emiatt nem alakult ki folyamatos játék. A románok a 30. percben lőttek először kapura, de Novakovics védett, majd újra próbálkoztak, akkor a kapu mellett ment el a labda. A félidő felé közeledve ismét átvette az irányítást a Debrecen, de az első félidő gól nélkül ért véget.

A szünetben Ramos helyett Varga József folytatta, míg a románok a fél csapatot lecserélték, ennek ellenére nem mozogtak frissebben. Az 55. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Kulcsár Tamás beverekedte magát a tizenhatoson belülre, már eléggé kisodródott, ezért nem lőtt kapura, hanem középre passzolt, ahol Bódi Ádámnak csak az üres kapuba kellett gurítania.

Innentől a medgyesiek magasabb fokozatra kapcsoltak, mégis majdnem a DVSC szerzett újabb gólt, Bódi Ádám a kapu fölé fejelt. Az utolsó húsz percben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, mégsem született újabb találat – számol be a mérkőzésről a dvsc.hu.

A délutáni mérkőzésen a debreceniek soraiban három próbajátékos kapott helyet. A Loki hivatalos honlapjának helyszíni beszámolója szerint a francia középpályás, Selim Bouadla nagyon harcosan futballozott, a közönség többször is tapssal jutalmazta a játékát.

Szerepet kapott még egy szerb középpályás, a 19 éves Milan Susnjar, valamint visszatért a holland középpályás, Adnan Alisic, akinek a dvsc.hu szerint jó esélye van arra, hogy szerződést kapjon. A bosnyák támadót, Stevo Nikolicot nem tudta tesztelni a szakmai stáb, mivel egy nappal korábban megsérült.

Történt sérülés a mérkőzésen is: Stefan Mardare bokája az első félidő derekán kifordult, Fodor Marcell állt be a román légiós helyére.

A vendég nagyváradiak lendületesen kezdtek, helyzeteket alakítottak ki, ám kezdeti fölényük után a Loki fokozatosan feljött. A szünet után Yannick találatával a DVSC megszerezte a vezetést, ám a labdát többet birtokló vendégek végül fordítottak.

Debreceni VSC-TEVA–Gaz Metan (romániai) 1–0 (0–0)
Vágóhíd u. Vezette: Bodnár
DVSC: Novakovics – Nikolov, Máté P., Mijadinoszki, Korhut – Bódi, Ramos (Varga J., 46.), Szakály P., Illés Gy. – Kulcsár T., Zahovajko (Coulibaly, 67.)
Gólszerző: Bódi (55.)
DEBRECENI VSC-TEVA–FC BIHOR (romániai) 1–2 (0–0)
Debrecen, Vágóhíd u. Vezette: Solymosi
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mardare (Fodor, 29.), Ferenczi J. – Dombi (Varga J., 46.), Spitzmüller, Bouadla (Susnjar, 73.), Yannick – Szilágyi, Coulibaly (Alisic, 46.)
Gólszerző: Yannick (47.), ill. R. Pop (69., 78.)
Forrás: dvsc.hu

 

SLOVAN–PÁPA 5–0
Nem volt egy súlycsoportban a két csapat

A pozsonyi csapat honlapjának beszámolója szerint a Slovan végig irányította a mérkőzést, rengeteg gólszerzési lehetőség adódott előtte. A pápaiak Goran Marics és Ferenczi István révén veszélyeztettek, de nem tudták bevenni ellenfelük kapuját.

Slovan Bratislava (szlovák)–Lombard Pápa 5–0 (2–0)
Pozsony 150 néző. Vezette: Smolák
SLOVAN: Bartalsky – Bagayoko, Dobrotka (Ivana), Had, Jánosik – Guédé (Augustin), Sztepanovszky, Grendel (Kuzma), Zovcsák – Halenar (Szarka), Sebó
PÁPA: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G.), Dlusztus (Farkas A.), Totadze, Présinger (Németh M.) – Varga G., (Quintero), Takács P., Ganugrava (Zulevs) – Lovrencsics, Ferenczi, Marics (Germán T. )
Gólszerző: Halenar, Zovcsak, Guédé, Ivana, Sebó

 

KIRÁLY-KUPA, SZOMBATHELY (2x30 PERCES MÉRKŐZÉSEK)
A Diósgyőr először hódította el a serleget

A Diósgyőr és a Haladás megnyerte elődöntőjét alsóbb osztályú külföldi ellenfelével szemben, így megmérkőzhetett a serlegért: a fináléban a Diósgyőr 2–1-re legyőzte címvédő ellenfelét, így megnyerte a Király Gábor szervezésében megrendezett Király-kupát.

A döntőben a Haladás szerezte meg a vezetést: Halmosi Pétert buktatták a tizenhatoson belül, ám a játékvezető előnyszabályt alkalmazott, és Kovács István a jobb alsó sarokba lőtt – olvasható a nyugat.hu helyszíni tudósításában.

Nem sokkal később Luque végzett el szabadrúgást, Rózsa megcsúszott, és a labda a hálóban landolt. Kilenc perc múlva Sipos eladott labdája után Gallardo is betalált, és mivel a fordulás után nem született gól, a Diósgyőré lett a serleg – első alkalommal.

DÖNTŐ

SZOMBATHELYI HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (1–2)

HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Búrány, 22.), Guzmics, Rajos, Tóth P. (Farkas M., 33.) – Sipos (Sluka, a szünetben), Iszlai, Irhás (Skriba, 46.), Halmosi (Ugrai, 37.) – Kovács I. – Kenesei K. (Simon A., a szünetben)
DIÓSGYŐR: Rados – Vadász, Gal, Rakovics, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque – Seydi (Menougong, 58.), Seye
Gólszerző: Kovács I. (13.), ill. Luque (16.), Gallardo (25.)
ELŐDÖNTŐ
HALADÁS–SC ZNOJMO (cseh) 3–2 (1–0)
HALADÁS: Mursits (Gőcze, a szünetben) – Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Sluka (Sipos, 40.), Búrány (Rajos, 40.), Iszlai (Irhás, 40.), Halmosi – Kovács I. – Kenesei K.
Gólszerző: Kenesei K. (8., 56. – a másodikat 11-esből), Rajos (55.), ill. Vasícek (38., 46.)
DIÓSGYŐRI VTK–OBERWART (osztrák) 4–0 (1–0)
DIÓSGYŐR: Farkas B. – Kovács Zs., Nagy T., Budovinszky, Czető – Szabó P. (Halgas, a szünetben), Illés R. (Czégel, 35.), Dobos, Bogáti (Szabó D., 40.) – Bacsa, Menougong
Gólszerző: Menougong (25.), Bacsa (32.), Budovinszky (53.), Nagy T. (60.)
A 3. HELYÉRT

SC ZNOJMO (CSEH)–SV OBERWART (OSZTRÁK) 1–0

Forrás: haladasfc.nyugat.hu, dvtk.eu

 

KECSKEMÉT–VOJVODINA 1–2
A második félidőre valamelyest feljavultak a hazaiak

A kesport.hu helyszíni beszámolója szerint a két európai kupainduló szombati meccsét a vajdaságiak kezdték jobban, és a második jobb oldalon vezetett akciójuk végén a kapuba is találtak. A Vojvodina szervezettebb játékát még az első félidőben újabb gól nyomatékosította.

A szünet után jóval rámenősebben játszottak a hazaiak, tíz perc elteltével meg is született a szépítő gól: Mohl Dávid 18 méteres szabadrúgását kiütötte a kapus, a kipattanóból Dosso volt eredményes.

A KTE kapuját első ízben védte a Vasastól elcsábított Németh Gábor – a 36 esztendős kapus az első félidőben egyszer góltól mentette meg csapatát –, és a kezdőben kapott helyet a napokban igazolt, a gólnál szerepet játszó Mohl is. A hajrában a próbázók közül Stokic és Gyurcsó is lehetőséget kapott.

KTE-ERECO–FK VOJVODINA (szerb) 1–2 (0–2)
Kecskemét, 700 néző. Vezette: Kőrösi
KTE: Németh G. (Ribánszki, 70.) – Koszó (Alempijevics, 25.), Radanovics, Balogh B., Mohl (Farkas A., 84.) – Csukics (Bertus, 70.), Szavics (Ebala, 46.) – Dosso (Gyurcsó, 77.), Litsingi (Bori, 66.), Foxi (Stokic, 75.) – Tököli (Simon A., 77.)
Gólszerző: Dosso, ill. Csovics, Ilics

 

GYŐRI ETO–NEMZETKÖZI VEGYES CSAPAT 5–1
Ceolin két gólpasszt adott és gólt szerzett

Az ETO hivatalos honlapjának helyszíni beszámolója szerint a győriek könnyed játékkal arattak fölényes győzelmet. Az első két gólt Ceolin készítette elő, a harmadikat ő maga fejelte.

A szünet után lehetőséget kaptak a fiatal győri játékosok is, és éltek is a lehetőséggel: Miklós Viktor szép cseleit követően Molnár Tibor szerezte a negyedik gólt, az ötödiket Kis Szabolcs és Molnár készítette elő a rutinos horvát védőnek, Valentin Babicnak.

A találkozó végén a vendégek tizenegyesből szépítettek.

GYŐRI ETO FC–4YOURTALENT INTERNATIONAL SELECTION (VEGYES) 5–1 (2–0)
Győr
GYŐRI ETO: Molnár P. – Babic, Sztanisics, Zámbó, Szabó O. (Nagy Á.), Ceolin, Windecker (Kis Sz.), Kiss M. (Tokody), André Lamas (Nicorec), Dinjar (Miklós), Simon (Molnár T.)
Gólszerző: Simon A., Dinjar, Ceolin, Molnár T., Babic, ill. Riberio (11-esből)
Forrás: www.eto.hu

 

INTER ZAPRESIC–ZALAEGERSZEG 1–1
Rajcomar és Delic kisebb sérülést szenvedett

A ZTE hivatalos honlapjának beszámolója szerint a ZTE méltó ellenfele volt a gyors és agresszív futballt játszó horvát csapatnak, a mérkőzés összképét tekintve igazságos döntetlen született.

Rossz hír ugyanakkor, hogy Prince Rajcomar és Ahmet Delic kisebb sérülést szenvedett, le kellett cserélni őket.

NK INTER ZAPRESIC (HORVÁT)–ZALAEGERSZEGI TE 1–1 (0–0)
Barkóc (Bakovci)
ZTE: Vlaszák – Turcsik, Bulatovics (Kocsárdi), Nánási, Serif – Csordás (Szalai), Kamber – Gaál, Hervás, A. Delic (Miloszavljevics) – Rajcomar (Kovács G.)
A ZTE gólszerzője: Szalai (11-esből)

 

KAPOSVÁR–FK LUCENEC 1–0
Késve érkeztek, vereséggel távoztak a vendégek

A losonciak késve érkeztek a találkozóra, amelynek sorsát ismét Milan Perics döntötte el: a szerb támadó hat méterről fejelt a kapu jobb oldalába Drazen Okuka jobb oldali beadását követően. A Rákóczi további helyzeteket is kidolgozott, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznie.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–FK LUCENEC (szlovák) 1–0 (1–0)
Telki, 100 néző
KAPOSVÁR: Posza (Horváth L.) – Okuka (Vadas), Bank, Zsók (Mudresa), Gujic – Hegedűs D. (Horváth T.), Pedro (Farkas P.) – Pavlovics (Katona Gy.), Kulcsár K. (Dzsavad), Balázs B. (Bőle) – Perics (Grumics, Alexeev)
Gólszerző: Perics
RUZOMBEROK–BP. HONVÉD 2–1
Két külföldi csatárt teszteltek a kispestiek

A kispestiek egy-egy szerb és horvát próbajátékost küldtek pályára a csatársorban, egyikük, a szerb Braniszlav Vejnovics az első félidőben helyzetet is kidolgozott, majd az egyenlítést eredményező Ivancsics Gellért-tizenegyesnél is aktív volt – vele is, Dieng Abass-szal is szabálytalankodtak, az utóbbit fújta be a játékvezető.

A Honvéd sorozatban harmadszor játszott szlovákiai ellenféllel, mérlege ötvenszázalékos: egy-egy győzelem, döntetlen és vereség.

MFK RUZOMBEROK (szlovákiai)–BUDAPEST HONVÉD 2–1 (1–1)
Besenyőfalu, 500 néző
BP. HONVÉD: Kemenes (Sánta, 59.) – Kostolani (Baráth, 75.), Lovric (Debreceni, 46.), Botis, Novák A. – Abass (Tchami, 46.), Akassou (Hidi, 46.), Ivancsics (Czár, 75.), Németh N. (Vernes, 59.) – Vejnovics, Lagator (Danilo, 63.)
Gólszerző: Pekár (26.), Lovas (76.), ill. Ivancsics (39. – 11-esből)
Forrás: honvedfc.hu

 

ND GORICA–SIÓFOK 1–2
A Ciprusról hazatérő Sowunmi is pályára lépett

A Siófok már a 3. percben megszerezte a vezetést, fél óra elteltével növelte előnyét, majd miután az ellenfél a 48. percben szépített, sikeresen tartotta a minimális fórt.

A találkozón a balatoniak soraiban pályára lépett a tavasszal Cipruson légióskodó Sowunmi Thomas is.

ND GORICA (szlovén)–BFC SIÓFOK 1–2 (0–2)
Alsómarác, 100 néző
SIÓFOK: 1. félidő: Milinte – Mogyorósi, Lengyel D., Fehér Zs., Köntös – Nagy I G., Lattenstein, Horváth A., Melczer – Huszák, Farkas J.
2. félidő: Mester – Pécseli, Kiss Zs., Nyári, Köntös (Ludánszki) – Horváth B., Tusori, Kecskés T., Lattenstein – Honma, Sowunmi T.
Gólszerző: Arcon, ill. Nagy I G., Melczer (11-esből)

 

HNK CIBALIA–PMFC 1–1
Kétszer 60 percet játszottak a csapatok

Mészáros Ferenc vezetőedző nagyon jónak értékelte a horvát bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje ellen elért eredményt, és a látottak alapján úgy ítélte meg, hogy a kétszer hatvanperces mérkőzés nagyon jól szolgálta csapata felkészülését – tudósít röviden a PMFC hivatalos honlapja.

HNK CIBALIA (HORVÁT)–PMFC 1–1 (0–0)
Daruvár (Horvátország), 200 néző
PMFC. 1. FÉLIDŐ: Sólyom – Fodor F. (Simonfalvi), Petrók, Goia, Vukomanovics – Scsepanovics, Pintér A. (Wittrédi), Horváth Zs., Nagy O. – Tóth Z., Andorka
2. FÉLIDŐ: Holczer – Törtei, Todorovics, Causic, Simonfalvi (Nagy J.) – Wittrédi, Lantos, Regedei, Schultz – Pákolicz, Andorka
Gólszerző: Bartolovic (11-esből), ill. Schultz
Forrás: pmfc.hu, bama.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik