HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.01.20 13:09 Frissítve: 2016.01.21 02:27

Haladás: válogatott támadó jön, már csak az orvosi van hátra

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapjának beszámolója szerint a kétszeres ausztrál válogatott David Joel Williamset már csak az orvosi vizsgálat választja el attól, hogy a szombathelyi csapat játékosa legyen.

HIRDETÉS
David Joel Williamset már csak az orvosi vizsgálatok választják el attól, hogy a Haladás játékosa legyen (Fotó: vaol.hu)

 

Úgy tűnik, Gyürki Gergő után megvan a Haladás második téli igazolása. A 27 esztendős, a támadósor bármely pontján bevethető ausztrál David Joel Williamsszel mindenben megegyeztek a szombathelyi klub vezetői, és amennyiben péntek délelőtt sikeresen átesik az orvosi vizsgálatokon, két évre aláír, majd délután elrepül a Haladás törökországi edzőtáborába – írja a haladas.hu.

Williams hazájában kezdett el futballozni, aztán 2006-ban, 18 évesen a dán Bröndbyhez szerződött, amelyben 2010-ig szerepelt, és 41 bajnokin öt gólt szerzett. Ezt követően visszatért Ausztráliába, a Northern Fury FC-ben futballozott, 49 bajnoki meccsen nyolcszor volt eredményes.

Ezek után 2011 februárjában a Sydney FC-hez vezetett az útja, ám innen hamar, júliusban a Melbourne Cityhez szerződött. Azóta itt szerepelt, 101 bajnokin 21 találatot jegyzett. A legutóbbi fél évben tíz meccsen egyszer talált be.

Az ausztrál U17-es válogatottban 14 mérkőzésen 11 gólig jutott, az U20-as csapatban 12 meccsen tíz, míg az U23-as együttesben 11 találkozón három gól a mérlege. Nyolc évvel ezelőtt két alkalommal az A-válogatottban is pályára lépett.

Williams csütörtökön Bangkok érintésével érkezik a bécsi repülőtérre, onnan kocsival folytatja az útját Szombathelyre. Péntek délelőtt tüzetes orvosi vizsgálatokon vesz részt, és ha mindent rendben találnak, aláírja két és fél évre szóló szerződését, és csapattársaival elutazik a törökországi edzőtáborba.

„Az ausztrál játékosok köztudottan jó mentalitásúak, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesz gondja. Noha csak videón láttuk, nagyon jó benyomást tett ránk, gólérzékeny labdarúgó, aki jól megtartja a labdát, valódi erősítést jelenthet. Reméljük, a mindenre kiterjedő, tüzetes orvosi vizsgálatokon is megfelel, és segítségünkre lesz a tavasszal. Természetesen a szerződésben mi is bebiztosítottuk magunkat” – mondta a klub hivatalos honlapjának Mészöly Géza vezetőedző.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gyürki Gergő (Pénzügyőr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bedi Noel, Dallos Máté, Gyürü László, Hirschler Bence, Katona Máté, Soltész Barnabás (mindannyian Soproni VSE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Füleki Márk, Kiss Bence, Kiss Tamás
Kiszemeltek:
Holman Dávid (FTC), Joan Jaramillo (kolumbiai, klub nélküli, legutóbb Boyacá Chicó – Kolumbia), Leonhard Kaufmann (osztrák, SV Austria Salzburg – Ausztria), Mihajlo Savanovic (bosnyák, Borac Banja Luka – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolható), David Williams (ausztrál, Melbourne City – Ausztrália)
Távozók: Gosztonyi András (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.23 11:23:27

Labdarúgó NB I P. K.

Nagy harc várható Paintsilért – három belga klub is bejelentkezett, de nem az FTC-vel tárgyalnak...

2018.05.22 22:51:43

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem csak anyagiakra van szükség.

2018.05.22 22:43:39

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A 2017–2018-as évadban huszonkilenc forduló átlagában a magyar tehetségeknek mindösszesen 46.24 percük volt arra, hogy az élvonalbeli mérkőzéseken bizonyítsanak.

2018.05.20 00:47:15

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Tehát minden eldőlt, és minden megtörténhet.

HIRDETÉS
HIRDETÉS