Haladás: újabb fázisához érkezett a stadionfejlesztés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 15:00
Pénteken a szombathelyi Városházán sajtótájékoztatót tartottak, melynek témája a megújuló Rohonci úti stadion neve volt. Ezt a nevet ugyanis nem viselheti majd a létesítmény.

„Hende Csaba miniszter úr bejelentése után azonnal elkezdődött az egyeztetés és a munka. Első körben azokkal, akik ezt a létesítményt használják. Mindannyiuk véleményét kikérjük arról, hogy milyen Haladás-stadionra, sportcsarnokra és létesítményekre van szükség. Ma megtörtént az első lépés: azt kértük a Haladás Szurkolói Kör képviselőjétől, a labdarúgó kft. vezetőitől, a városi diáksportszövetségtől, a szabadidősport-szövetségtől és a Haladás VSE elnökségétől, hogy lehetőleg egy héten belül próbálják meg összefoglalni azokat az igényeiket, amelyeket a tervezés folyamatában felhasználhatunk, ugyanis jövő csütörtökön Szombathelyre érkezik Vígh László kormánybiztos. Időben egy picit be vagyunk szorítva, szeretnénk minél korábban összeállítani a terveket, ugyanis 16 hónap körül van az átfutása az ilyen kaliberű beruházásoknak. Egy a lényeg: nagyszerű létesítményünk legyen, olyan, amely nemcsak a sportcélokat szolgálja, hanem az egész városrészt átalakítja" – idézi a témával kapcsolatban Puskás Tivadar polgármestert a haladasfc.nyugat.hu.Puskás Tivadar polgármestert a haladasfc.nyugat.hu.

Felszólalt Illés Béla, a Haladás korábbi kiváló játékosa, jelenlegi tulajdonosa is.

„A szombathelyi szurkolók mindenképp megérdemlik, hogy egy új, fantasztikus stadionban szurkoljanak, hiszen évek óta a mi meccseink az egyik leglátogatottabbak az NB I-ben. Úgy gondolom, a csapat is megérdemli, hogy egy nemzetközi szintű stadionban játssza a találkozóit" – mondta Illés Béla.

A portál beszámolója szerint a Haladás szurkolói hétfő este hét órakor egyeztetnek a stadionnal kapcsolatos elképzeléseikről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik