nemzetisport.hu 2019.05.21 08:46 Frissítve: 2019.05.21 09:21

Haladás: több név is felvetődött, de Horváth Ferenccel is tárgyalnak

Az utolsó helyen végzett a labdarúgó NB I-ben a Haladás, így a következő idényben a másodosztályban szerepel. Egyelőre azonban nem tudni, ki irányítja a jövőben a szombathelyi csapatot. Horváth Ferenc vezetőedző szerződése lejár – ahogy több játékosé is.

 

A Haladás a vasárnapi, Mol Vidi elleni 1–1-et követően megtartotta idényzáró vacsoráját, majd a játékosok szabadságra mentek. A klub honlapján az áll, a légiósokra biztosan nem számítanak a következő évadban.

„A másodosztályban is lehet légiósokat foglalkoztatni, de a klubok nem élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen akkor teljes egészében elesnek a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatásától – idézi a haladas.hu Tóth Miklós ügyvezető igazgatót. – Mi is így gondolkodunk. Légiósaink közül Michael Rabusic, Funsho Bamgboye és Galin Ivanov élő szerződéssel rendelkezik, bár hivatalos megkeresés egyikük iránt sem érkezett, tudjuk, hogy vannak érdeklődők. Rui Pedro kölcsönszerződése lejárt és Oleh Hologyuk, valamint Reagy Ofosu kontraktusa is megszűnt. Saláta Kornél szerződése is lejár, ő maradna, ám egyelőre légiósnak számít – Mészáros Karolhoz hasonlóan. Mindketten rendelkeznek magyar felmenőkkel, így minden bizonnyal hamarosan nem lesz akadálya a játékuknak. Bosnjak Predrag is futballmagyar és Jurij Habovda is, ukrán védőnk magyar útlevéllel is rendelkezik.”

Horváth Ferenccel a kispadon a Haladás a tavaszi tabellán a negyedik helyen végzett, ám a bennmaradáshoz ez nem volt elég. A 46 esztendős trénernek az idény végeztével lejár a megállapodása Szombathelyen.

„A magyar labdarúgók közül Király Gábor, Schimmer Szabolcs, Mohl Dávid és Halmosi Péter kontraktusa jár le június 30-án. Egyelőre nem tudom megmondani, mi lesz a sorsuk. Kölcsönjátékosaink – Pinte Patrik, Medgyes Zoltán, Tóth Dávid, Kovalovszki Máté, Petró Balázs, Kiss Bence – június 20-án velünk kezdik el a felkészülést. Ami az edzőkérdést illeti, több név is felvetődött és a lejáró szerződésű Horváth Ferenccel is leülünk majd tárgyalni. Csütörtökön egyébként tulajdonosi taggyűlést tartunk, ahol a tulajdonosok meghallgatják a vezetőedzői beszámolót” – tette hozzá Tóth Miklós.

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.

2020.05.27 19:32:44

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Újabb hétmérföldes lépést tett a Fradi a bajnoki cím felé; egyre nagyobb bajban az odahaza kikapó Újpest.

2020.05.26 14:32:29

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest több mint egy év után nyerhetne újra tétmérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.

2020.05.27 09:51:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„A Ferencváros vezetői éppen ilyen támadót kerestek, nekem pedig tényleg ez a specialitásom.”