nemzetisport.hu 2017.06.01 08:40 Frissítve: 2017.06.01 09:50

Haladás: távozik az U19-esekhez „száműzött” csatár; Jancsó hosszabbított

A labdarúgó NB I-ben hatodik helyen végző Haladás hivatalos honlapján jelezte, Szasa Popin is távozik Szombathelyről, illetve Jancsó András meghosszabbította szerződését.

 

A 27 esztendős szerb csatár – aki tavaly januárban letette a magyar állampolgársági esküt – 2015 nyarán igazolt a Haladáshoz. Ősszel kölcsönben Sopronban szerepelt (mindössze négy NB II-es bajnokin), tavasszal pedig a szombathelyi klub U19-es együttesével edzett, Mészöly Géza egyszer sem adott neki lehetőséget a mögöttünk hagyott szezonban. A Haladás szerződést bontott a korábban a Lombard Pápában futballozó Popinnal.

Mint korábban megírtuk, a télen két és fél évre szerződtetett Gajdos Zsolttól is megválik a Haladás, valamint a nyáron érkező Hidvégi Sándort sem marasztalja. Gajdos és Hidvégi két-két NB I-es találkozón jutott szóhoz.

A 21 éves Jancsó András 2019-ben lejáró szerződését 2020-ig meghosszabbította a klub.

„Iszlai Bencével tárgyaltunk, ám egyelőre nem sikerült megállapodnunk – idézi a haladas.hu Tóth Miklóst, a Haladás ügyvezető igazgatóját. – Az viszont már biztos, hogy Hidvégi Sándor e hó végén lejáró kontraktusát nem hosszabbítjuk meg, és szerződést bontottunk Gajdos Zsolttal, valamint Szasa Popinnal is. Ugyanakkor Jancsó András 2019. június 30-án lejáró kontraktusát egy esztendővel, 2020. június 30-ig megtoldottuk. Ami az érkezőket illeti, vannak kiszemeltjeink, több futballistával is tárgyaltunk és jelenleg is tárgyalunk, megállapodásról még nem számolhatok be.”

A Vas megyei alakulat június 19-én kezdi meg a felkészülést a következő évadra. Mészöly Géza csapata a nyáron megmérkőzik többek között a Vasassal és az osztrák Mattersburggal, valamint részt vesz a Király-kupán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Angyal Zsolt (ZTE), Fehér Zoltán (Sopron, ?), Gyürki Gergő (Sopron, ?), Leandro Antonio Martínez (olasz-argentin, MTK), Medgyes Zoltán (Dorog, ?), Nagy Patrik (Sopron), Petró Balázs (Budaörs, ?), Szellák Soma (Sopron, ?), Tóth Martin (Dorog), Török Milán (Szolnok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Ezequiel Calvente (spanyol, szabadon igazolható), Gajdos Zsolt (szabadon igazolható, ?), Hidvégi Sándor (szabadon igazolható, ?), Sjoerd Overgoor (holland, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Iszlai Bence (DVSC, Újpest)

2019.10.14 19:48:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Hlavay György feladta, Dimény Lajos jött, látott és – győztek.

2019.10.11 20:16:06

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR, FÖLDI IMRE

A kilencszeres bajnok legenda 75 évről, Marseille-ről, Brezsnyevről, tankról, Varga Zoliról, Törőről.

2019.10.11 22:56:56

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Split után, Cardiff előtt – az eddigi Double Pass-auditok sporttudományi és teljesítménymenedzsment elemzése.

2019.10.07 19:16:36

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Százharminc esztendeje született Schlosser Imre, a karikalábú futballsztár.

2019.10.08 19:12:37

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Honvéd legendás kapusa, Faragó Lajos hagyatékából lélegzetelállító fotók kerültek elő.