Haladás: Rocchi hazautazott Rómába, kérdéses a folytatás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 23:08
Tommaso Rocchi szerződése lejárt, hétfőn hazautazott Rómába, még nem tudja, visszatér-e Szombathelyre – írja hétfő esti hírében a labdarúgó NB I-ben maradást az utolsó fordulóban kiharcoló Haladás hivatalos honlapja.

„Lejárt a szerződésem a Haladásnál, egyelőre nem döntöttem el, hol folytatom – idézi a haladas.hu a 37 esztendős játékost. – Most lazítani szeretnék egy kicsit. Semmit sem zárok ki, azt sem, hogy ősztől is a Rohonci úton futballozok. Nem bántam meg, hogy ideszerződtem, mindenképpen szerettem volna magam külföldön is kipróbálni. Ugyan végezhetett volna előbbre a Haladás, kaphattam volna picit több lehetőséget, rúghattam volna több gólt, de minden jól van így, ahogyan történt. Sosem bánom meg a döntéseimet.”

A játékos elmondta: ez volt az első éve külföldön, távol a családtól nem volt egyszerű az élet, de hamar befogadták, a szurkolók szerették, sokszor skandálták a nevét.

„Ami a Haladásnál eltöltött időt illeti, ősszel nekem és a csapatnak sem ment annyira a futball. Tavasszal pedig sajnos két hónapig sérült voltam, majd amikor felépültem, csereként kaptam lehetőséget. Ennek ellenére a Nyíregyháza ellen jól szálltam be a második félidőben, legszívesebben azonban az őszi, Pápa ellen 2–0-ra megnyert bajnokira emlékszem, akkor szereztem első itteni bajnoki gólomat.”

A Lazio korábbi csapatkapitánya összesen tíz bajnokin kezdett, hétszer csere volt, három gólt szerzett.

„Örülök, és nagy dolognak tartom, hogy a Haladás NB I-es maradt. A csapat a tavalyi bajnoksághoz képest gyengébben szerepelt, de miután sokan távoztak az elmúlt nyáron, ez nem meglepő. Az edzőváltások sem mindig jól sikerültek, idő kell, mire egy új trénerrel rátalálunk a helyes útra. De az igazsághoz tartozik, ahol ennyi edző megfordul, ott a játékosokkal is probléma van. Számomra egyébként nem volt szokatlan a sok edzőcsere, korábban Padovában fél év alatt három trénerrel is dolgoztam.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Király Gábor (Fulham – Anglia)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia, ?), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd, ?), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia, ?), Varga Gábor (Ajka, ?), Zsirai Martin (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Rózsa Dániel (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd), Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország)
Távozhatnak: Iszlai Bence (szabadon igazolható), Tommaso Rocchi (lejárt a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik