Haladás: 2016-ra elkészül a majd' 10 milliárdos új stadion

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 17:05
Sok-sok bizonytalanság után ma kiderült: három év múlva, négy év csúszással új otthona lehet a szombathelyi labdarúgócsapatnak – írta péntek délután a Nyugat regionális portál.

„Zöld utat kapott a stadionépítés Szombathelyen! Örömmel jelenthetem be, hogy ma délelőtt Budapesten aláírtam az új Rohonci úti sportkomplexum támogatási szerződését Simicskó István államtitkár úrral. Ez tehát egyértelműen azt jelenti, hogy Szombathely gazdagodni fog egy 9.6 milliárd forint értékű UEFA IV. stadionnal és egy modern, multifunkcionális sportcsarnokkal" – idéz a nyugat.hu Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar Facebook oldaláról.nyugat.hu Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar Facebook oldaláról.

Az MTI péntek esti tudósítása szerint Puskás Tivadar a szombathelyi közgyűlésén hangsúlyozta: az állam költségvetési forrásból biztosítja majd a beruházás teljes összegét, a közbeszerzés, terveztetés, engedélyeztetés és az építés után várhatóan már 2016 szeptemberére elkészül a létesítmény.

A nyugat.hu emlékeztet: Hende Csaba a parlamenti választások kampányában beszélt először a közel 10 milliárdos beruházásról, akkor az ígérte, 2014-ben már állni fog a stadion. A honlap többször próbált utánajárni a késlekedésnek, ám a mostani kampányfinisig semmilyen érdemi információt nem kapott.

A regionális portál úgy tudja, hogy a 10 milliárdos beruházást felügyelő cég állami tulajdonba kerül, és az önkormányzati céget vezető Illés Károly helyét más veszi át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik