Haladás: öt játékos új szerződést kap, Lattenstein Siófokra tart

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 09:20
Címkék
Szombathelyen a remek tavaszi szereplés után elégedettek lehetnek a Haladás labdarúgócsapatának szurkolói, játékosai és vezetői, hiszen a zöld-fehér klub végül a nyolcadik helyen zárta az NB I 2010–2011-es szezonját. A futballisták már pihennek, a vezetőség azonban dolgozik a keret kialakításán.

Az idény befejeztével több Haladás-játékosnak lejárt a szerződése.

„Szerződési ajánlatot tettünk Kenesei Krisztián, Schimmer Szabolcs, Oross Márton, Lengyel Dániel és Rajos Gábor elé, szeretnénk, ha nálunk folytatnák a pályafutásukat" – mondta a vasnepe.hu regionális portálnak Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője.

A sportvezető a keret kialakításával kapcsolatban továbbiakat is elárult.

„Személyektől függően két-, hároméves hosszabbításokban gondolkodunk. Lattenstein Noberttel közös megegyezéssel felbontottuk a kontraktust, ő minden bizonnyal Siófokra igazol. Nagy I Gábor az MTK játékosa, élő szerződés köti az NB II-be kiesett klubhoz, csak kölcsönben szerepelt nálunk, vissza kell térnie Budapestre. Ám szeretnénk, ha jövőre is zöld-fehér mezben futballozna, ezért tárgyalóasztalhoz ülünk az MTK illetékeseivel. Csontos Zoltánnak is lejárt a szerződése, érte bejelentkezett az NB III Bakony-csoportjában élén álló, jövőre minden bizonnyal NB II-es Soproni VSE – egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a védő sorsa. Simon Ádám pedig – mint az már hetek óta ismert – az olasz élvonalbeli Palermo légiósa lesz. A Győri ETO jelezte felénk, hogy felvenné a kapcsolatot Guzmics Richárddal, amire mi engedélyt adtunk. Ricsit élő szerződés köti a Haladáshoz, és eddig hivatalos kivásárlási ajánlat nem érkezett hozzánk. Az erősítési terveinkről sokat nem beszélhetek még, hiszen először a régi játékosokkal kell megegyeznünk. Ugyanis elsősorban ennek függvénye, hogy mely posztokra igazolunk. De természetesen néhány új futballista érkezése biztosan várható" – adott összegzést a sportvezető.

Az már biztos, hogy Guzmics nem szerződik az ETO-hoz, miután jelezte, csak külföldi csapat kedvéért hagyná el a szombathelyi alakulatot.

A Haladás labdarúgói június 14-én kezdik meg a felkészülést a 2011–2012-es szezonra, míg a bajnokság a július 15-i hétvégén rajtol.

"Elsősorban külföldi csapatokkal játszunk edzőmérkőzéseket – folytatta Tóth Miklós. – A programunk még erősen képlékeny, de az ellenfelek nagy része már megvan, persze vélhetően bővül majd a menetrendünk. A meccsek helyszíne, kezdési időpontja azonban csak a következő napokban tisztázódik le."

A Haladás tervezett edzőmérkőzései: június 17. vagy 18.: Dinamo Tbiliszi (grúz); június 26.: Famagusta (ciprusi); július 2.: Diósgyőr; július 7.: Katowice (lengyel); július 9.: Király-kupa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik