Haladás: Mészöly az edző - pénzről szó se esett, Halmosiék maradnak

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 21:38
null
Mészöly Géza, a Haladás új vezetőedzője (Fotó: NS-archív)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a legutóbb az U19-es válogatottat irányító Mészöly Géza lehet a Haladás labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A szakember késő este a Nemzeti Sportnak elmondta, megszületett az egyezség, ő váltja Kuttor Attilát, szerda délután már ő tart edzést Szombathelyen. A Szombathelyi Haladás hivatalos honlapján megerősítette az edzőváltás tényét.  

 

„Korábban, még Kuttor Attila kinevezése előtt is szóba került a nevem, és most újra felhívtak Szombathelyről. Nagyon gyorsan megállapodtunk, pénzről szó sem esett. Nagyon hiányzott a napi edzői munka, a szakma, ezért vállaltam el az NB I-ből hátralévő négy meccsre a felkérést" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Mészöly Géza.

„Mindenki tiszta lappal indul, Halmosi Péter az egyik legfontosabb játékos lehet a bennmaradásért folyó harcban, amely során mindenkire számítok” – fogalmazott a szakember annak kapcsán, hogy a Haladás korábban bejelentette, Halmosi Pétert, Iszlai Bencét és Rózsa Dánielt felmentették a munkavégzés alól.

A Haladás a hétvégén Győrben szerepel, azon a meccsen már Mészöly Géza irányítja a vasiakat, az új vezetőedző holnap délután tart először edzést a csapatnak.

Kedd délben a nyugat.hu adta hírül, hogy Halmosi, Iszlai és Rózsa kikerült a keretből, az információt a Haladás hivatalos honlapja délután megerősítette. A felfüggesztés okáról a két honlap részben mást állított, ám abban megegyezett híradásuk, hogy Halmosi Péter azért került „parkolópályára”, mert a Dunaújváros PASE elleni vesztes bajnoki (1–4) után hosszasan ölelgette a volt Haladás-edző Artner Tamást.

Este a rangado.hu arról számolt be, hogy a Haladás vezetősége nem vállalta annak a felelősségét, hogy a három kulcsember nélkül lépjen pályára a kiesés ellen küzdő csapat, Kuttor viszont erre kijelentette, akkor keressenek más edzőt. Kerestek – a Győri ETO elleni szombati, idegenbeli bajnokin már Mészöly Géza irányít.

„Megegyeztünk Mészöly Gézával, a hátralévő négy mérkőzésen ő irányítja a csapatot, azt követően pedig tárgyalunk a folytatásról. A szerda délutáni edzést már ő vezeti” – tetté hivatalossá az edzőváltást a Haladás honlapján Tóth Miklós ügyvezető.

„Kuttor Attila, mint megbízott edző vezette eddig a csapatot. Szentes Lázár távozása után azonban több trénerrel, köztük Mészöly Gézával is felvettük a kapcsolatot. A tárgyalások ma késő este jutottak el arra a pontra, hogy képviselőnk Budapesten megegyezett Mészöllyel. Ahhoz, hogy hivatalosan is kinevezzük vezetőedzőnek Mészölyt, rendkívüli taggyűlést kell összehívnunk – ezt egy-két napon belül megtesszük” – nyilatkozta a sportigazgató, többségi tulajdonos Illés Béla.

MÉSZÖLY GÉZA AZ ÚJ KIHÍVÁSRÓL RÉSZLETESEN IS BESZÉL A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚBAN!

EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János
2014. október 21.
Artner Tamás (Haladás) – Szentes Lázár
2014. október 26. Jasper Adrianus de Muijnck (Bp. Honvéd) – Csábi József
2014. október 27.
Véber György (PMFC) – ideiglenesen Kulcsár Árpád
2014. október 31.
Horváth Ferenc (Győri ETO) – átmenetileg Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László
2014. november 10.
Kovács László (Lombard Pápa) – Lengyel Ferenc; Kovács visszatér kapusedzőnek
2014. november 24.Kulcsár Árpád (PMFC) – Robert Jarni
2014. november 25.
Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László (Győri ETO) – Miriuta László
2015. február 7. Csábi József (Honvéd) – Marco Rossi
2015. március 24.
Dobos Barna (Dunaújváros) – Artner Tamás
2015. április 20.
Szentes Lázár (Haladás) – ideiglenesen Kuttor Attila
2015. április 21.
Lengyel Ferenc (Lombard Pápa) – ideiglenesen Kovács László
2015. április 28.Tomiszlav Szivics (DVTK) – ideiglenesen Vitelki Zoltán
2015. május 5.
Kuttor Attila (Haladás) – Mészöly Géza

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik