HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.01.20 19:14 Frissítve: 2015.03.22 01:36

Haladás: Mancini, Alcibiade és Branescu is aláírt

Andrea Mancini, Raffaele Alcibiade és Laurentiu Branescu is aláírta szerződését a Haladás labdarúgócsapatához, adta hírül honlapján az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Gianluca Di Marzio olasz újságíró. A klub honlapja később megerősítette a hírt, bejelentve egy negyedik érkezőt is Leandro Martínez személyében.

A három új szerzemény a Haladás mezével (Fotó: vaol.hu/haladas – Unger Tamás)

 

A Nemzeti Sport Online már tavaly decemberben beszámolt arról, hogy Andrea Mancini és Raffaele Alcibiade a Haladásban köt(het) ki, Laurentiu Branescu Szombathelyre igazolásáról pedig az év elején adtunk hírt. A Gianluca Di Marzio oldalán közölt fénykép szerint Mancini az édesapja, Roberto által is viselt 10-es mezt kapta meg a Haladásnál, Alcibiade 13-asban, Branescu pedig 1-esben léphet pályára a szombathelyiek színeiben. Mancini fél évre írt alá a Haladáshoz.

Az utóbbi napokban már szintén a Haladással készült Raffaele Alcibiade és Laurentiu Branescu, akik kölcsönbe érkeznek. Az olasz védő a Bp. Honvédtől, míg a román kapus a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona.

A Haladás honlapja később megerősítette a hírt, további részleteket közölve. Ezek alapján a klubnak opciós joga van arra, hogy a tavasszal nála kölcsönben játszó Alcibiadét az idény végén szerződtesse. Branescu szintén fél évre érkezik kölcsönbe, Leandro Martínezt viszont megvette a vasi együttes.

„Hogy miért váltottam? Egyszerű: eladott a Győr – nyilatkozta a másfél évre aláíró Martínez a Haladás honlapjának. – A több játéklehetőség miatt igazoltam Szombathelyre, nem zavar, hogy kiesőhelyen telelt a csapat, engem feldob a győzelmi kényszer. Márpedig nekünk tavasszal nyernünk és nyernünk kell. Erősségem az egy-egy elleni játék, gyors vagyok, jól adok be. Bal oldali és visszavont támadóként szeretek játszani. A Haladásnak fejelt gólom? Emlékszem rá, az eredményjelző felőli kapuba fejeltem. Bízom benne, hogy a velem együtt idekerülő és az itteni labdarúgókkal együtt sikeres tavaszunk lesz. Mihamarabb szeretnénk bebiztosítani a bent maradást, ez fontosabb az egyéni céljaimnál. A társak barátságosan fogadtak, semmi gond nem volt a beilleszkedéssel.”

A szombathelyi klub honlapja bejelentette azt is, hogy a Győri ETO által szabadlistára tett Dudás Ádám szerdán ír alá a Haladáshoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Andrea Mancini (olasz, Bp. Honvéd, szabadon igazolható volt), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO), Nagy Patrik (SV Seligenporten – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp Honvéd), Laurentiu Branescu (román, a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Dudás Ádám (Győri ETO), Mohl Dávid (PMFC), Davide Petrucci (olasz, CFR Cluj – Románia), Emanuel Martínez (olasz-argentin, próbajáték)
Távozók: Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Szakály Attila (ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Andrij Jefremov (ukrán, OFC Russel Gabcíkovo, Bős – Szlovákia)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Gyűrű László (szabadon igazolható), Kamil Kopúnek (szlovák, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd – kölcsön után végleg?), Radó András (érdeklődnek iránta: külföld), Skriba Máté (Veszprém után ZTE?), Zamostny Balázs (szabadon igazolhat, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Városi Viktor (szabadon igazolható, ZTE?), Nagy Olivér (szabadon igazolható), Gyurján Bence (szabadon igazolható), Farkas Márk (szabadon igazolható), Mursits Roland (szabadon igazolható)

 

2019.01.22 23:03:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.