nemzetisport.hu 2017.06.19 19:17 Frissítve: 2017.06.19 20:01

Haladás: három játékos érkezését jelentették be

A Haladás labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Pinte Patrik, Tóth Dávid és Simon Ádám – adta hírül a szombathelyi klub honlapja.

A szombathelyi edzői stáb és a játékoskeret új tagjai (balról jobbra): Orbán Attila, Pinte Patrik, Tóth Dávid és Csordás Csaba (Fotó: vaol.hu, Unger Tamás)


Pinte Patrik neve ismerős lehet a futballt kedvelőknek, a 18 éves csatár a korábban a Ferencvárosban játszó Pinte Attila fia. A tavaszi szezonban öt első osztályú mérkőzésen lépett pályára a Slovan Bratislavában.

Simon Ádám a Videotonban futballozott legutóbb, a 27 éves középpályás korábban két időszakot (2008–2011, 2012–2014) már eltöltött a Haladásnál.

Szintén Szombathelyen folytatja pályafutását a jobb oldali védő Tóth Dávid, aki az NB II-es Soprontól érkezik a vasiakhoz. Tóth és Pinte három-három, Simon négy évre írt alá – olvasható a haladas.hu-n.

A Budaörsnek, illetve a Dorognak kölcsönadott Petró Balázs és Medgyes Zoltán visszatért a Haladáshoz.

Próbajátékon vesz részt Varga Attila, a Sampdoria U21-es szlovák válogatott védője, aki legutóbb a másodosztályú Latinában játszott. Szintén próbajátékra érkezett egy húszéves ausztrál támadó, a szabadon igazolható George Howard, a 22 esztendős, legutóbb az osztrák harmadosztályú SV Austria Salzburgban szereplő középpályás, Tóth Benjamin, valamint az előző szezont Sopronban töltő 29 éves bal oldali védő, Németh Milán.

„Szűk egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, úgyhogy a rávezető edzések helyett egyből belevágunk a kemény munkába – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője a klub honlapjának. – A játékosok jó állapotban érkeztek vissza pihenőjükről, külön kértük őket, hogy az elmúlt héten már fokozatosabban terheljék magukat. Kevés időnk van, ezért idén nem utazunk ausztriai edzőtáborba, Szombathelyen is minden adott a színvonalas munkához. Napi két edzéssel az Illés Akadémián készülünk. Noha három játékost már igazoltunk, nem véletlenül szerepelnek próbajátékosok. Egy középpályást és egy befejező csatárt még mindenképpen szeretnénk szerződtetni. A mai edzésről az U21-es válogatott szereplése miatt pluszpihenőt kapó Polgár Kristóf, Tóth Máté és Rácz Barnabás hiányzott, ők csütörtökön csatlakoznak hozzánk. Rajtuk kívül az érettségiző fiatalok – például Kiss Tamás, Kiss Bence, Winkler András – is később kezdenek. Ausztrál támadónk, David Williams a nagy távolság miatt szintén csütörtökön érkezik. Rózsa Dániel pedig műtétje miatt kontrollon a fővárosban járt. Ami Iszlai Bencét illeti: itt van, de amíg a sorsa nem dőlt el, külön edz, Simon Ádám pedig hivatalos ügyeit intézte Székesfehérváron, ő ma ezért nem edzett.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Pinte Patrik (Slovan Bratislava – Szlovákia), Simon Ádám (Videoton), Tóth Dávid (Sopron)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Angyal Zsolt (ZTE), Leandro Martínez (olasz-argentin, MTK), Medgyes Zoltán (Dorog), Nagy Patrik (Sopron), Petró Balázs (Budaörs), Tóth Martin (Dorog), Török Milán (Szolnok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: George Howard (ausztrál, szabadon igazolható, legutóbb Melbourne City – Ausztrália),  Németh Milán (Sopron), Tóth Benjamin (SV Austria, Salzburg – Ausztria), Varga Attila (szlovákiai, Sampdoria – Olaszország)
Távozók: Ezequiel Calvente (spanyol, szabadon igazolható), Gajdos Zsolt (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Hidvégi Sándor (szabadon igazolható), Sjoerd Overgoor (holland, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, szabadon igazolható),
Kölcsönbe távozók: Fehér Zoltán
(Soproni VSE), Garda Géza (Soproni VSE), Gyürki Gergő (Soproni VSE), Soós Bence (Soproni VSE), Szellák Soma (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Iszlai Bence (lejár a szerződése, DVSC, Újpest, Vasas) 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.19 23:18:11

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ I. Ez az igazi Haladás? 11 mérkőzés óta veretlen a Hipp-csapat.

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”