Haladás: Gyakorlatilag kivégezhettük volna a Fradit - Aczél

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 18:45
Címkék
A Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán a szombathelyi klub hivatalos honlapjának értékelte csapata Ferencváros elleni, 2–1-re megnyert mérkőzését. 

„Nem álltunk be bekkelni az Üllõi úton, de ugyanúgy nem álltunk be védekezni a Vasas ellen és a ZTE-vel szemben sem – kezdte értékelését Aczél Zoltán a haladas.hu-nak. – Ismernek játékosaim, tudják, hogy nem kenyerem a védekezés, így ezúttal sem biztonsági játékkal készültünk. A Fradi hat támadószellemű futballistával kezdett, ugyanakkor nem volt szűrőjátékosuk, olyan aki labdákat szerzett volna. Emiatt a meccs elején a középpályán sok labdát szereztünk, ezekből gyors támadásokat indítottunk – gyakorlatilag Vujovics gólja is egy gyors kombináció után született."

„Ezután még egy darabig úgy futballoztunk, ahogy elképzeltem, ám 15-20 percnyi játék után elkezdtünk szórakozni, a játékosaim szerintem érezhették, hogy ez a Fradi bizony elég gyengén futballozik, verhető, ettől pedig túlságosan is magabiztossá váltak a fiúk.. A szünetben közöltem velük, hogy tíz hónapja dolgozunk együtt és most először vagyok igazán pipa rájuk. Egy-null után újabb gólokat szerezhettünk volna, gyakorlatilag kivégezhettük volna hazaiakat, ehelyett a félidő második felében egyáltalán nem azt játszottunk amit megbeszéltünk. Megkérdeztem tőlük, hogy a kétségkívül nagy hőségben talán elfáradtak, vagy mi a gond? Persze ez sem lett volna mentség, hiszen az FTC-nek sem volt hűvösebb a katlan. Hangsúlyoztam, hogy hátravan még egy félidő. A Fradi hazai közönség előtt játszik, ott van a játékvezető is, nem lesz sétagalopp a második 45 perc" – folytatta Aczél.

„A második félidőben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, kénytelen voltam szerkezeti változtatást eszközölni, behoztam Búrány Zolit, 4-4-2-rõl átálltunk 4-3-2-1-re. A változás meghozta gyümölcsét, javult a játékunk, újabb gólt szereztünk, ám jött Sluka kiállítása, majd a Fradi kamutizenegyese. Megjegyezném, hogy Sluka nem azért nem végezte el időben a bedobást, mert olyan kedve volt, hanem mert a hazai közönség köpködte, sörrel locsolta. Bevallom, én sem szeretnék tíz liter sörben úszva bedobást elvégezni, Iványi játékvezető azonban időhúzásként fogta fel az esetet. A kispadon egyébként én is megkaptam a magamét, szinte folyamatosan, gusztustalanul ócsároltak, nyilván az újpesti múltam miatt sem voltam a közönség kedvence. Visszatérve Slukára: az első sárga lapot reklamálásért kapta, amit viszont fegyelmezetlenségnek tartok, csakúgy mint Rózsa és Vujovics időhúzásért kapott sárgáját, õk természetesen befizetik majd a közös kasszába büntetésüket. Szóval 2:0 után hamarosan tíz fõre fogyatkoztunk, az egyébként jól futballozó Kovács István helyére behoztam Oross Marcit, arra számítván, hogy túl sokat nem lesz nálunk a labda, így inkább Marcira ívelgethetjük fel a labdákat. Jött az előbb említett büntető, a vége pedig nagyon meleg lett, de megnyertük a meccset. Azért ne felejtsük el, harminc éve nem nyert bajnokit a Fradi vendégeként a Haladás, úgyhogy már csak ezért is gratulálok a fiúknak, bravúros eredményt értek el az Üllői úton. A jó csapatszellem, a remek közösség sokat nyomott a latba, hiszen a szakértők is elismerték, hogy tudatos csapatként futballozott a Hali" – összegzett a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik