nemzetisport.hu 2014.09.09 11:42 Frissítve: 2015.01.21 02:17

Wisla: Guzmics higgadtságával a pályaedzőt már meggyőzte

Jó véleménnyel van Guzmics Richárdról a Wisla Kraków labdarúgócsapatának pályaedzője, Marcin Broniszewski, aki a a lengyel klub hivatalos honlapján véleményezte a próbajátékon náluk lévő válogatott középhátvédet.

Guzmics a hétfői edzésen vett részt először a krakkóiaknál (Fotó: wisla.krakow.pl)

 

„Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: Richárd tapasztalt futballista, aki különösen élen helyzetekben képes megőrizni a higgadtságát” – mondta Broniszewski a Haladástól távozó, légiósnak készülő magyarról.

A hétfő óta a lengyel klubnál edző Guzmics ugyancsak nyilatkozott a honlapnak, elmondta, hogy a nyáron klub nélküli labdarúgóként sem állt le az edzésekkel, sőt, kimondottan jól élte meg ezt a várakozásokkal teli időszakot. A védő elmondta azt is, hogy ebben az időszakban két hétig a Blackburn Rovers vendégszeretetét élvezhette, de volt osztrák ajánlata is.

„Nagyon jól éreztem magam a hétfői edzésen, és tetszett a Myslenicach-stadion is – mondta a keddi edzés előtt a magyar futballista. – Infrastruktúrában Lengyelország sokkal előrébb tart Magyarországnál. A válogatott mindig egészen elképesztő szurkolást kap, és persze a  Wisla Kraków-nak is fanatikus tábora van, amit én különösen szeretek. A hétfői edzés visszafogott volt, mint a hétfői edzések általában. Tisztában vagyok vele, hogy a többi ennél nehezebb lesz, de felkészültnek érzem magam rá. Tudom, hogy a  Wisla Kraków játékoskerete erős, nagyon jó játékosokkal találkozhattam, de szeretnék szerződéshez jutni, és immár kerettagként mindent megteszek majd azért, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba."

Guzmics sorsáról és szerződtetéséről Franciszek Smuda vezetőedző dönt majd, a lengyel klubtól származó hétfői hírek szerint akár már a keddi edzést követően. Utána már csak orvosi vizsgálaton kell megfelelnie a magyarnak, hogy szerződtessék.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gaál Bálint (Sopron), Hanzl Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Andrij Jefremov (ukrán, szabadon igazolható, legutóbb Dinamo Kijev – Ukrajna), Katona Máté (Sopron), Kamil Kopúnek (szlovák, szabadon igazolható, legutóbb Ravan Baki – Azerbajdzsán) Nagy Olivér (Paks), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Padova – Olaszország), Skriba Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Varga Gábor (Sopron), Városi Viktor (PMFC), Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe).    Profi szerződést kaptak: Angyal Zsolt, Gyurján Márton, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér és Tóth Martin
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót FC Győr – kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag (Ferencváros), Guzmics Richárd (Wisla Kraków? – Lengyelország), Halmai Ramon (MTK), Hanzl Máté (Mezőkövesd), Hrepka Ádám (MTK), Kalász Milán (Ajka?), Nagy I Gábor (Újpest), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza, majd Videoton), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria), Varga Gábor (Ajka – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Guzmics Richárd (szabadon igazolható)

 

2019.04.21 13:03:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői Aurél: Több labdarúgónak át kell értékelnie a helyzetét • Kuttor: Fel kell ébrednünk.

2019.04.20 23:25:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.20 23:35:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ezúttal egyik félnek sem kell a nagy téttel mentegetnie a produkciót.

2019.04.20 13:34:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Gyakorlatilag bajnok lett a Fradi, amely odahaza 4–1-re felülmúlta a címvédő fehérváriakat.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.