Haladás: aláírt a szlovák U-válogatott védő – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 12:26
null
Kristián Kolcák (balra) és a Haladás vezetőedzője, Michal Hipp (Fotó: haladas.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy másfél évre szóló szerződést kötött Kristián Kolcákkal. A korábbi szlovák utánpótlás-válogatott védő az elmúlt napokban próbajátékon szerepelt a szombathelyieknél, és meggyőzte a szakmai stábot.

 

A Pozsonyban született labdarúgó a helyi Slovanban nevelkedett, majd a lengyel Podbeskidzie Bielsko-Bialában játszott. 2016 nyarán az MFK Ruzomberokhoz igazolt, a rózsahegyieknél az ősszel 12 bajnokin kétszer volt eredményes a szlovák első osztályban. Profi pályafutása során 111-szer lépett pályára a szlovák élvonalban, s hét gólt szerzett. A lengyel Ekstraklasában 34 bajnokin jutott szóhoz, valamint kilencszer az Európa-ligában is lehetőséget kapott. A Slovannal két bajnoki címet nyert.

A 27 esztendős, szlovák utánpótlás-válogatott védő 2017 januárjában írt alá a Gyirmóthoz, melynek színeiben 13 mérkőzésen lépett pályára, ám az élvonalból kieső gárdát nem követte a másodosztályba.

Tóth Miklós, a vasiak ügyvezető igazgatója a klub honlapjának elmondta, hogy a jobb oldali védő, Tóth Dávid Sopronban edz, elképzelhető, hogy tavasszal kölcsönben Bekő Balázs csapatában szerepel. A középpályás Kiss Bence iránt több klub is érdeklődik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Kristián Kolcák (szlovákiai, FK Aktobe – Kazahsztán, szabadon igazolható), Karol Mészáros (szlovákiai, DVSC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Jakub Mares (cseh, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók:
Devecseri Szilárd
(ZTE FC), Jánvári Gábor (Kisvárda), Leandro Martínez (olasz-argentin, visszavonul), Tóth Benjámin
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kiss Bence, Tóth Dávid (érdeklődik iránta: Soproni VSE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik