Haladás: ajánlatot tettek a Fradinak; kulcsember jön a KTE-től

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.17. 09:56
Mészöly Géza vezetőedző nyilatkozata alapján már beszámoltunk róla, hogy a Haladás szerződtetheti a Ferencvárostól Bosnjak Predragot, de nem ő lehet az egyetlen érkező a felkészülést ma kezdő szombathelyieknél.

Öt-hat labdarúgó megszerzését tervezi a Haladás vezetősége, még akkor is, ha a hazai játékospiac meglehetősen szűk, ráadásul az ellenlábasok nemegyszer ráígérnek a szombathelyiek ajánlatára. Egy hátvéddel ellenben már dűlőre jutottak a zöld-fehérek, Bosnjak Predrag jelezte, szívesen visszatérne a klubhoz, és két évre írna alá. Ám ehhez a ferencvárosiak beleegyezése kell.

„Klubja szeretné eladni a védőt – mondta a Nemzeti Sportnak Tóth Miklós ügyvezető. – Ezért mi megtettük az ajánlatunkat, várjuk a Ferencváros válaszát. A labdarúgóval már mindenben megegyeztünk, és reméljük, hogy hamarosan zöld utat kap.”

Átigazolása mellett szól, hogy jól ismeri a várost és a körülményeket, hiszen tavaly a Haladástól igazolt a Fradihoz, amellett magyar állampolgár, így nem emelkedne vele a vasi keretben a nem hazai nevelésű labdarúgók száma.

„Napok óta csak matekozunk. A szövetség azokat a csapatokat premizálja, amelyeknek a keretében legfeljebb hét, a pályán pedig három külföldi játékos szerepel, és eltökélt szándékunk, hogy ennek megfeleljünk. Ezért most számolgatunk, hogyan álljon össze a társaság.”

Egyebek mellett az eredmény attól is függ, visszatér-e Tommaso Rocchi, az olasz csatár telefonon tartja a kapcsolatot a Haladás ügyvezetőjével, várja a fejleményeket. A szerdai munkakezdésen ott lesz a KTE-ben kulcsembernek számító horvát Ivan Lovric, akit Mészöly Géza vezetőedző közelebbről is megnézne, s ha elnyeri tetszését a teljesítménye, a vezetőség pénteken tárgyalna a korábbi kecskeméti védővel.

Gondolkodási időt kért, ám az első edzésről nem hiányozhat a hónap végén lejáró szerződésű Jagodics Márk és Iszlai Bence sem, velük hosszabbítana a Haladás. Eleget téve a még élő megállapodásának, Rózsa Dániel szintén elkezdi a felkészülést, noha a távozás mellett döntött. Kérdéses Radó András jövője: egy hazai együttes bejelentkezett érte, de a szombathelyiek kevesellték az átigazolásáért tett ajánlatot, s ezzel is bizonyították, nem mindenáron válnának meg a támadótól – sőt!

„Szeretnénk, ha Radó András nálunk maradna – így az ügyvezető. – Elmondtuk neki, új csapat van kialakulóban, és nagyon számítunk a játékára, a góljaira. Hisszük, hogy a következő szezonban azt az arcát mutatja, amelyet az utolsó fordulókban láthattunk tőle. A szerződése még másfél évig érvényes, de felajánlottuk neki a hosszabbítást, és várjuk, hogy miként dönt.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia, ?), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd, ?), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia, ?), Varga Gábor (Ajka, ?), Zsirai Martin (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC), Ivan Lovric (horvát, Kecskemét)
Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Rózsa Dániel (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd?), Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, érdeklődnek iránta: Dinamo Bucuresti, Petrolul Ploiesti – Románia)
Távozhatnak: Iszlai Bence (szabadon igazolható), Jagodics Márk (szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Tommaso Rocchi (olasz, lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik