Haladás: a stadion építése alatt sem költöznének el

Vágólapra másolva!
2013.10.04. 17:24
Tóth Miklós, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás ügyvezető igazgatója szerint a 9,6 milliárdos beruházású szombathelyi stadion építkezésének ideje alatt sem szeretnének a városból elköltözni.  

„Az biztos, hogy a közelben szóba jöhető helyszínek közül sem Sopronban sem Felsőörön (Oberwart – Ausztria) nem szeretnénk játszani. Egyrészt nem akarjuk, hogy szurkolóinknak utazni kelljen, másrészt minden bizonnyal kevesebb nézőnk lenne, mint most. Nem akarjuk feladni a hazai pályát" – nyilatkozta a Haladás ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós a klub hivatalos oldalának.Tóth Miklós a klub hivatalos oldalának.

„Ezért az MLSZ illetékese hétfőn pályabejárást tart Szombathelyen, együtt megnézzük a szóba jöhető pályákat, közülük melyiket lehetne elsőosztályú meccsek rendezésére alkalmassá tenni. Így a Városligeti pályát és a Király Sportlétesítményt vesszük először szemügyre. De nincs kizárva akár egy zöldmezős beruházás sem. Úgy tudom, minimum 3500 férőhelyesnek kell lennie egy NB I-es stadionnak és villanyvilágítás is kötelező. Bármelyik helyszínre essen is a választás, hogy szurkolóink elférjenek, mobillelátókban gondolkodunk. Nyilván ennek és a világítás felszerelésének nem kevés költsége van, egyelőre nem tudni, mindezt ki finanszírozná. Arról pedig nem tudok, hogy mikor kezdődik a Rohonci úti stadion bontása" – tette hozzá a klubvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik