nemzetisport.hu 2014.11.08 07:42 Frissítve: 2015.03.28 01:12

Haladás: a Nagyerdei Stadion tervezőjére esett a választás

A debreceni Nagyerdei Stadion megálmodója, Bordás Péter és csapata tervezi a Haladás új arénáját, amely a tervek szerint 2016-ra épül fel – adta hírül a szombathelyi klub honlapja.

Korábban ilyen terv látott napvilágot az új Haladás-stadionnal kapcsolatban (Fotó: nyugat.hu)

 

 

Sajtótájékoztatón mutatkozott be Bordás Péter, az új Haladás-stadion felelős tervezője. Mint a klub honlapja megtudta, azért esett a fiatal tervezőre a választás, mert a debreceni Nagyerdei Stadion megálmodása is az ő nevéhez fűződik. Az elsődleges feladat most a szakmai tervezői csapat összeállítása, erről Bordás Péter elmondta: napokon belül bejelenthetik azoknak a névsorát, akik a tervezésben közreműködnek.

A tervezés előreláthatóan nyolc hónapig tart, így a jövő évet már a tervelfogadással tudják kezdeni – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Az építkezésre mintegy 12-13 hónapot szánnak. Vígh László miniszteri biztos hozzátette: kisebb csúszások elképzelhetők, de úgy véli, 2016-ban már az új stadionban lehet szilveszterezni.

Vígh László kitért arra is, hogy a költségvetési források teljes mértékben rendelkezésre állnak, így minden akadály elhárult a sportkomplexum megvalósítása elől. Újságírói kérdésre, miszerint az építési időszak alatt a Haladás hol fog pályára lépni, Vígh Lászó elmondta: a Király Sportcentrum  biztosít helyet a csapatnak, és ennek költségeit külön forrásból, szintén a kormány állja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezett stadion nem csupán a labdarúgásnak ad majd otthont, hanem sok más sportágat is befogad. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan kik lelnek otthonra az új épületben, még folynak az egyeztetések.

Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta: az épülő sportkomplexum reményeik szerint a Savaria karnevál egyik helyszíneként is funkcionál a jövőben.

Bordás Péter a vaol.hu/haladas kérdésére elmondta: vélhetően lesz olyan különlegessége a stadionnak, ami az országban egyedülálló, de addig nem engedi szárnyalni a képzeletét, amíg nem ismeri az összes igényt az épülettel kapcsolatban. A tervező hozzátette: sokat fog sétálni a környéken és szép lassan meg fog születni a fejében egy vízió az épületről.

Arra a kérdésre pedig, hogy megmarad-e bármi a mostani stadionból, vagy teljesen lebontják, Bordás Péter azt felelte, tiszta lappal fognak indulni.

 

2019.04.23 19:40:46

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok. Én még akkor is itt leszek, amikor jó néhányan már nem.”

2019.04.23 22:11:19

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A magyar élvonal meccseinek nézőszáma finom emelkedést mutat

2019.04.23 19:43:33

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

A parázs hangulatú mérkőzésen három góllal nyert a vendégcsapat Debrecenben.

2019.04.23 17:53:40

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

A Ferencvárossal hét címet nyert, most 31 évesen a Soroksárral írhatna történelmet Gyömbér Gábor.

2019.04.23 10:59:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tiszteli a Honvédot, de már szombaton szeretne ismét bajnok lenni. A paksi csatár nem ideges, a várdainak tetszett a gólja.