nemzetisport.hu 2014.11.08 07:42 Frissítve: 2015.03.28 01:12

Haladás: a Nagyerdei Stadion tervezőjére esett a választás

A debreceni Nagyerdei Stadion megálmodója, Bordás Péter és csapata tervezi a Haladás új arénáját, amely a tervek szerint 2016-ra épül fel – adta hírül a szombathelyi klub honlapja.

Korábban ilyen terv látott napvilágot az új Haladás-stadionnal kapcsolatban (Fotó: nyugat.hu)

 

 

Sajtótájékoztatón mutatkozott be Bordás Péter, az új Haladás-stadion felelős tervezője. Mint a klub honlapja megtudta, azért esett a fiatal tervezőre a választás, mert a debreceni Nagyerdei Stadion megálmodása is az ő nevéhez fűződik. Az elsődleges feladat most a szakmai tervezői csapat összeállítása, erről Bordás Péter elmondta: napokon belül bejelenthetik azoknak a névsorát, akik a tervezésben közreműködnek.

A tervezés előreláthatóan nyolc hónapig tart, így a jövő évet már a tervelfogadással tudják kezdeni – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Az építkezésre mintegy 12-13 hónapot szánnak. Vígh László miniszteri biztos hozzátette: kisebb csúszások elképzelhetők, de úgy véli, 2016-ban már az új stadionban lehet szilveszterezni.

Vígh László kitért arra is, hogy a költségvetési források teljes mértékben rendelkezésre állnak, így minden akadály elhárult a sportkomplexum megvalósítása elől. Újságírói kérdésre, miszerint az építési időszak alatt a Haladás hol fog pályára lépni, Vígh Lászó elmondta: a Király Sportcentrum  biztosít helyet a csapatnak, és ennek költségeit külön forrásból, szintén a kormány állja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezett stadion nem csupán a labdarúgásnak ad majd otthont, hanem sok más sportágat is befogad. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan kik lelnek otthonra az új épületben, még folynak az egyeztetések.

Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta: az épülő sportkomplexum reményeik szerint a Savaria karnevál egyik helyszíneként is funkcionál a jövőben.

Bordás Péter a vaol.hu/haladas kérdésére elmondta: vélhetően lesz olyan különlegessége a stadionnak, ami az országban egyedülálló, de addig nem engedi szárnyalni a képzeletét, amíg nem ismeri az összes igényt az épülettel kapcsolatban. A tervező hozzátette: sokat fog sétálni a környéken és szép lassan meg fog születni a fejében egy vízió az épületről.

Arra a kérdésre pedig, hogy megmarad-e bármi a mostani stadionból, vagy teljesen lebontják, Bordás Péter azt felelte, tiszta lappal fognak indulni.

 

2019.12.04 19:39:02

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Két góllal nyert a másodosztályban sem vitézkedő Előre a bajnok ellen, a 18 éves Uram János nagy meccsén.

2019.12.03 16:41:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Norvégiában ellenfelek voltak – a Fradit közösen vezeti győzelemre a Boli, Nguen kettős.

2019.12.01 21:59:29

Labdarúgó NB I S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.12.01 13:23:10

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hosszú idő után hagyta el ismét három ponttal a Fradi a Kaposvár otthonát, és most sem volt könnyű dolga.