S. T. J. 2019.11.09 23:37

Gyulai Márton az atlétikai vb-pályázatunkról; Garaba Imre és a stadionavató

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Nyolcvankét válogatott mérkőzés – ebből huszonnyolc az egykori Népstadionban. Három gól címeres mezben, egy Spanyolországban, egy Győrben a törökök ellen, és egy a nemzet akkori stadionjában – Anglia ellen 1981-ben, amikor Puskás Ferenc hazatért, és az előmeccsen varázsolt… Garaba Imrét, a Bp. Honvéd 61 esztendős korábbi védőjét tehát ezernyi szál köti a stadionhoz, így a Puskás Aréna avatójára indított sorozatunkban, öt nappal az Uruguay elleni találkozó előtt ő volt a vendégünk.

Munkatársunk Gdanskból küldött beszámolót a lengyel városban zajló jégkorong Négy nemzet tornájáról. A magyar férfi felnőttválogatott a sorozat első meccsén úgy kapott ki az olaszoktól, hogy kevesebb mint egy perccel a vége előtt még kettővel vezetett, majd szombaton a japánokat úgy győzte le kétgólos hátrányból fordítva, hogy az 54. percben még az ázsiaiak mentek 2–0-ra. Hogy miként sikerült fordítani, majd 17 másodperccel a vége előtt bevinni a győztes találatot, kiderül cikkünkből.

Nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Gyulai Márton, a 2023-as budapesti atlétikai vb-pályázat ügyvezető igazgatója, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja. A téma természetesen a rendezés körül kialakult vitás helyzet. Gyulai elmondta: sportvezetőként és sportszeretőként is sokkolta a hír, hogy egy évvel egy megnyert pályázat után egyáltalán felmerülhet annak a lehetősége, hogy az egyik támogató fél (a főváros önkormányzata) megvonhatja a támogatását, miközben semmi olyan külső körülmény nem vetődött fel azóta, ami ezt indokolná.

A négy világ- és három Európa-bajnokságot megjáró Buzek László mondta el véleményét sportága, a röplabda aktuális helyzetéről Junior mellékletünkben. A 266-szoros válogatott a japánoktól ellesett, felugrásos bombaszervák meghonosítója volt itthon – fénykorában a röplabda Puskás Öcsijének becéztek –, s noha kisebb rálátással bír sportága aktuális helyzetére, véleménye van az utánpótlásról, és sosem rejti véka alá. A 203 centi magas egykori klasszis szerint a legégetőbb probléma, hogy a röplabdához kétméteres vagy afeletti játékosok kellenek, ők viszont javarészt másik sportágat választanak.

2020.09.29 15:55:55

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest hozta a legtöbb légióst. A Fehérvár becsült értéke esett vissza leginkább a nyáron.

2020.09.27 17:49:54

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek 2015 után tudták ismét idegenben legyőzni a Honvédot. Ahogyan akkor, most is 2–1 lett a javukra.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.