S. T. J. 2019.11.09 23:37

Gyulai Márton az atlétikai vb-pályázatunkról; Garaba Imre és a stadionavató

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Nyolcvankét válogatott mérkőzés – ebből huszonnyolc az egykori Népstadionban. Három gól címeres mezben, egy Spanyolországban, egy Győrben a törökök ellen, és egy a nemzet akkori stadionjában – Anglia ellen 1981-ben, amikor Puskás Ferenc hazatért, és az előmeccsen varázsolt… Garaba Imrét, a Bp. Honvéd 61 esztendős korábbi védőjét tehát ezernyi szál köti a stadionhoz, így a Puskás Aréna avatójára indított sorozatunkban, öt nappal az Uruguay elleni találkozó előtt ő volt a vendégünk.

Munkatársunk Gdanskból küldött beszámolót a lengyel városban zajló jégkorong Négy nemzet tornájáról. A magyar férfi felnőttválogatott a sorozat első meccsén úgy kapott ki az olaszoktól, hogy kevesebb mint egy perccel a vége előtt még kettővel vezetett, majd szombaton a japánokat úgy győzte le kétgólos hátrányból fordítva, hogy az 54. percben még az ázsiaiak mentek 2–0-ra. Hogy miként sikerült fordítani, majd 17 másodperccel a vége előtt bevinni a győztes találatot, kiderül cikkünkből.

Nyilatkozott a Nemzeti Sportnak Gyulai Márton, a 2023-as budapesti atlétikai vb-pályázat ügyvezető igazgatója, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja. A téma természetesen a rendezés körül kialakult vitás helyzet. Gyulai elmondta: sportvezetőként és sportszeretőként is sokkolta a hír, hogy egy évvel egy megnyert pályázat után egyáltalán felmerülhet annak a lehetősége, hogy az egyik támogató fél (a főváros önkormányzata) megvonhatja a támogatását, miközben semmi olyan külső körülmény nem vetődött fel azóta, ami ezt indokolná.

A négy világ- és három Európa-bajnokságot megjáró Buzek László mondta el véleményét sportága, a röplabda aktuális helyzetéről Junior mellékletünkben. A 266-szoros válogatott a japánoktól ellesett, felugrásos bombaszervák meghonosítója volt itthon – fénykorában a röplabda Puskás Öcsijének becéztek –, s noha kisebb rálátással bír sportága aktuális helyzetére, véleménye van az utánpótlásról, és sosem rejti véka alá. A 203 centi magas egykori klasszis szerint a legégetőbb probléma, hogy a röplabdához kétméteres vagy afeletti játékosok kellenek, ők viszont javarészt másik sportágat választanak.

2019.12.09 13:23:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az Újpest játékosa Curtis, Ogli G és Majka zenéjét szereti. És sokat köszönhet Nikolicsnak.

2019.12.08 14:52:27

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Zubkov duplájára Henty duplájával válaszoltak a felcsútiak a roppant kemény, olykor igen durva mérkőzésen.

2019.12.07 14:10:04

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), CSERHÁTI ANDRÁS, TŐSÉR NORBERT (összefoglaló)

A lila-fehérek a 2019–2020-as idényben először tudtak úgy nyerni, hogy csak egy gólt szereztek.

2019.12.07 14:17:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Mol Fehérvár FC kikapott a tartalékos Pakstól, Szabó János és Könyves Norbert szerezte a gólokat.