Győri ETO: korábbi alapemberek sora távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 07:43
null
Völgyi Dánielnek fél év múlva lejár a szerződése Győrben, egyelőre kérdésesnek tűnik, meddig marad (Fotó: NS-archív)
A Győri ETO január 12-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, s a vezetőség tájékoztatása szerint egyelőre annyi biztos, az első foglalkozáson valamennyi játékos részt vesz. Mindenki, beleértve az újonnan szerződtetett labdarúgók mellett a nyáron lejáró szerződésű, de a télen nem értékesített és a tavasszal az ETO-nál maradó futballistákat is.

 

Egyelőre féltve őrzött titok, mennyi játékossal bővül a zöld-fehérek kerete, ám a szakmai stáb által nem favorizált futballisták helyett nyilván érkeznek újak. Márpedig Mihai Nicorec szerződése december végén lejár, s egy percet sem játszott az ősszel. A román középpályás korábban többször bajlódott sérüléssel, a nyáron azonban a vezetőség fél évvel meghosszabbította szerződését, hogy visszanyerje erőnlétét.

Vélhetően távozik, miként meglepő lenne, ha Lazar Sztanisics és Völgyi Dániel a klubnál maradna – tudta meg a Nemzeti Sport. A szerb hátvéd sem játszott egy percet sem az NB I-ben, bár – ellentétben Nicoreckel – a Ligakupában és az NB III-ban pályára lépett, míg a magyar védő hét és fél év után hagyhatja el az ETO-t, miután egyelőre nem született egyezség nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról. (Völgyivel kapcsolatban korábban a Puskás Akadémia FC érdeklődéséről lehetett hallani, ám a felcsúti megkeresést menedzsmentje cáfolta.)

Jó ideje nem tagja már a keretnek a 14-szeres szlovák válogatott Marián Had és a szlovén Rok Kronaveter, akikkel már szezon közben szakított a klub. Az ötszörös magyar válogatott, az utóbbi időben sorozatos sérülésekkel bajlódó Takács Ákos pedig befejezte pályafutását. A 32 éves futballista ugyan még szerepel az első keret játékosai között a klub honlapján, de ősszel már bejelentette, nem folytatja az aktív játékot.

Az alig egy hónapja vezetőedzőnek kinevezett Miriuta Vasile az esetleges távozók helyére új játékosokat szerződtetne. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, a stiridesport.ro internetes portál értesülései szerint a szakember szeretné megszerezni a 11-szeres román válogatott Ciprian Deacot, de a 28 esztendős középpályás mellett honfitársa, a harmincéves kapus, Mihai Minca is a zöld-fehéreknél folytathatja. Szintén román lapértesülés Dan Bucsa lehetséges érkezése, akinek szerződése a nyáron lejár, de az Universitatea Cluj edzője kijelentette, a tavasszal nem számít a 26 esztendős védőre.

Ugyanakkor Győrben jó eséllyel a lehetséges érkezők és távozók névsora is bővül még néhány névvel a januári átigazolási időszak során.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Bénes László
Kiszemeltek: Dan Bucsa (román, Universitatea Cluj romániai), Ciprian Deac (román, CFR Cluj romániai), Mihai Minca (román, CFR Cluj romániai)
Távozók: Takács Ákos (befejezte pályafutását)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Mihai Nicorec (román, lejár a szerződése), Lazar Sztanisics (szerb), Völgyi Dániel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik