Győri ETO: Kalmár Zsolt most már tényleg az RB Leipzigé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 09:45
null
Kalmár Zsolt (jobbra) az őszi szezonban már nem lép pályára a Győr szerelésében (Fotó: Veres Viktor, archív)
Kalmár Zsolt ügyében szóban már közel egy hónapja megállapodott a német másodosztályú RB Leipzig és a Győri ETO, ám az utóbbi hetekben mégis úgy tűnt, hogy meghiúsulhat az üzlet. A Nemzeti Sport értesülései szerint azonban a felek a napokban aláírták a szerződést, az U19-es válogatott játékosa a héten csatlakozik új csapatához. Információnkat hétfő délután a győriek hivatalos honlapja megerősítette.

 

Az U19-es Európa-bajnokság alatt még Kalmár Zsolt is úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, valóban Lipcsében folytathatja-e a pályafutását, mert orvosi vizsgálaton ugyan járt már a német másodosztályú RB Leipzignél, de szerződést még nem írt alá.

Július elején már a Győri ETO is bejelentette, hogy Kalmár kérőjével megszületett az egyezség, de ezt követően külföldi források arról is beszámoltak, hogy a szerződés aláírásának különböző akadályai vannak, és még nem vehető biztosra a középpályás lipcsei szerződése.

A Nemzeti Sport értesülései szerint azóta minden részletet tisztáztak a felek, aláírták a szerződéseket is, így Kalmár, aki múlt héten még az U19-es Eb-n szerepelt, ezen a héten csatlakozik új csapatához. Az átigazolás tényét hétfő délután hivatalosan is bejelentette a győriek honlapja.

Az eladási árat nem hozták nyilvánosságra a győriek, ahogy azt sem, hogy Kalmár mennyi időre kötelezte el magát a lipcsei alakulathoz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Milos Kocics (szerb, Portland Timbers – Egyesült Államok), Németh László (Sopron – kölcsönből vissza), Priskin Tamás (Austria Wien – Ausztria, legutóbb Maccabi Haifa – Izrael), Stieber András (Aston Villa – Anglia), Windecker József (MVM-Paks – kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Rafael Burgos (salvadori, ?), Vladimir Djordjevic (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig – Németország), Kiss Máté (Mezőkövesd után Gyirmót – kölcsönbe), Patrick Mevoungou (kameruni, ?), Nagy Gergely (Dunaújváros), Mihai Nicorec (román, ?),Novák Csanád (KTE), Paku Roland (Nyíregyháza után Gyirmót – kölcsönbe), Simon András (KTE után Paks?)
Kiszemeltek: Milan Borjan (kanadai, klub nélkül, legutóbb Sivasspor – Törökország), Martin Fenin (cseh, Slavia Praha – Csehország), Giorgi Kvitalia (grúz, szabadon igazolható)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik