Győri ETO: az FTC volt balhátvédjével erősítettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 16:30
null
Sváb (balra) mindössze nyolc német másodosztályú bajnokin kapott lehetőséget (Fotó: Imago)
A Győri ETO FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Ferencváros volt balhátvédjét, a legutóbb a német Energie Cottbusban szereplő Sváb Dánielt. Sváb Dániel 2015. június 30-ig írt alá az ETO-hoz, a szerződés két évvel meghosszabbítható.

Sváb 2013 augusztusában hagyta el az FTC-t a Cottbus kedvéért, a német másodosztályban azonban mindössze nyolc mérkőzésen kapott szerepet, szerződése lejártával pedig – bár nem így tervezte, de – a hazatérés mellett döntött, és aláírt a Győrhöz.

„Nagyon jól érzem magam Győrben, hiszen ideálisak a körülmények, a város is szép, a csapat nemcsak jó, komoly célokért is játszik. Örülök, hogy egy patinás klubhoz kerültem – mondta az eto.hu-nak Sváb. – Nem terveztem, hogy hazajövök játszani, de a legjobban sült el, ha már így alakult. Úgy érzem, a srácok az első pillanattól befogadtak, Varga Rolit már ismertem korábbról a korosztályos válogatottból, de a többiekkel is hamar megtaláltam a közös hangot, így nem lesz gond.”

„Egyáltalán nem lesz könnyű a dolgom, hiszen a csapat érthetően már túl van az alapozáson, lejátszott hat bajnoki mérkőzést és én ezekből mind kimaradtam. Azon leszek, hogy minél gyorsabban beilleszkedjek, és olyan teljesítményt nyújtsak, ami a csapat javát szolgálja. Először az edzéseken szeretném a munkámmal bebizonyítani, hogy mire vagyok képes, azután pedig bízom benne, hogy a mérkőzéseken is lehetőséget kapok majd.”

„Tisztelem mind a két játékost, aki a posztomon játszik, Völgyi Danit nem véletlenül hívták meg a válogatott keretbe és hozzá hasonlóan Marko Dinjar is egy nagyon rutinos játékos. Ez engem egyébként motivál, hogy jó képességű csapattársaim vannak, akikkel meg kell küzdenem a helyemért. A balhátvéd az igazi posztom, itt nevelkedtem, de egy sorral előrébb a középpálya bal oldalán is tudnék játszani, ha ott van szükség van rám. Örülnék, ha a csapat jól szerepelne és elérné a céljait, de persze akkor lennék igazán boldog, ha ehhez én a kezdőcsapat állandó tagjaként jó játékkal tudnék hozzájárulni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Milos Kocics (szerb, Portland Timbers – Egyesült Államok), Giorgi Kvilitalia (grúz, legutóbb Dila Gori – Grúzia), Pogacsics Krisztián (FC Bihor – kölcsön után végleg), Priskin Tamás (Austria Wien – Ausztria, legutóbb Maccabi Haifa – Izrael), Stieber András (Aston Villa – Anglia), Windecker József (MVM-Paks – kölcsönből vissza), Sváb Dániel (szabadon igazolható, legutóbb Energie Cottbus – Németország)
Távozott/távozhat: Rafael Burgos (salvadori, Minnesota United, amerikai – kölcsönbe), Vladimir Djordjevics (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig – Németország), Kiss Máté (Mezőkövesd után Gyirmót – kölcsönbe), Patrick Mevoungou (kameruni, ?), Nagy Gergely (Dunaújváros), Németh László (Soproni VSE után FC Ajka – kölcsönbe), Novák Csanád (KTE), Paku Roland (Nyíregyháza után Gyirmót – kölcsönbe), Simon András (Paks), Lazar Sztanisics (szerb, ?)
Kiszemeltek:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik