Gyász: korábbi főszerkesztőjét gyászolja a Nemzeti Sport

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 12:10
null
Borbély Pál életének 85. évében hunyt el
Életének 85. évében, súlyos betegség után csütörtökön elhunyt Borbély Pál, a Nemzeti Sport korábbi lapigazgatója, főszerkesztője, futballrovat-vezetője és szakírója, egykori válogatott kosárlabdázó – tudatta a hírt a gyászoló család a Nemzeti Sport Online-nal.

Az egykori kiváló sportoló s majdani újságíró 1928. szeptember 17-én született Debrecenben. Sikeres kosárlabdázóként ötször nyert országos bajnoki címet, huszonhatszor szerepelhetett címeres mezben. Újságíróként, rovatvezetőként hat labdarúgó-világbajnokságról tudósította a Népsportot.

A Nemzeti Sport rendszerváltás utáni megújításában aktív szerepet vállalt, főszerkesztőként és ügyvezetőként egyaránt rengeteget tett azért, hogy a lap a legnehezebb piaci körülmények között is modern újsággá váljon, ugyanakkor megőrizze tradícióit, és méltón ápolja a nagy elődök szellemiségét. Borbély Pál temetéséről később intézkednek.

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN BÚCSÚZIK BORBÉLY PÁLTÓL!

Részlet Sinkovics Gábor írásából:

»Amikor négy hónapja zavartan az álhalálhíreddel felhívtalak, még te biztattál, és azt mondtad: ne szabadkozz, kisöreg, szeptember 17-én úgyis nyolcvanöt éves leszek, akkor majd ezt is beleírjuk, merthogy, gondolom, akkor is felhívsz.

És én azt ígértem akkor, Pali bácsi, hogy felhívlak.

Naná, hogy felhívlak! Hiszen rajongva hallgattam ezredszer is a történeteidet a 4:4-es Vasas–Fradiról, amikor Albert Flórián rágurította Mészöly Kálmán kezére a lasztit, és ha hiszed, ha nem, Pali bácsi, ezt sohasem untam, még akkor sem, amikor huszadszor vagy harmincadszor mesélted el.

Azt írtam fentebb, olyan voltál, mint a híres színész, aki eljátszotta Prosperót, s akkor álljanak itt a leghíresebb szavai: „A mulatságnak vége. A színészek, ahogy mondtam, mindnyájan szellemek, már léggé váltak, puszta ritka léggé…”

A szellemek itt vannak közöttünk, s van, aki hisz bennük.«

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik