nemzetisport.hu 2014.01.16 17:52 Frissítve: 2015.03.30 02:00

Gyász: elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK fiatal kapusa

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt – adta hírül csütörtök délután a Diósgyőr labdarúgócsapatának honlapja.

 

Rakaczki Bence a 21. életévében hunyt el (Fotó: Havran Gábor)

Percekkel ezelőtt kaptuk a hírt, nem hittük el, hogy valóban megtörtént, de sajnos igaz. Információinkat megerősítette dr. Nagy Kálmán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekonkológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa is – olvasható a dvtk-eu-n.

A Diósgyőr fiatal kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. Rakaczki Bence 18 évesen került be a DVTK felnőttkeretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved.

Rakaczki Bence csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.

Az újságíró kollégákat arra kérjük, hogy ne zavarják a Rakaczki családot. Pénteken 19 órakor a stadionnál néma megemlékezést tartunk, ahol mindenki leróhatja a kegyeletét. A temetés időpontjáról és helyéről később értesítjük szurkolóinkat.

Bencét a DVTK saját halottjának tekinti. Osztozunk a család gyászában. Emlékét megőrizzük! – írja a diósgyőri klub honlapja.

PÉLDA ÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁS RAKACZKIÉRT, AKI SOSEM ADTA FEL! – EZ TÖRTÉNT AZ ELMÚLT BŐ MÁSFÉL ESZTENDŐBEN

Rakaczkinál 2012 első felében diagnosztizálták a súlyos betegséget, majd rendkívüli összefogással próbált rajta segíteni a futballtársadalom, míg a kapus hihetetlen lélekerővel viselte a betegségét.

Király Gábor aláírt Neuer-mezzel lepte meg a kapust, a Barcelona és a Deportivo is dedikált mezt küldött árverésre – a befolyt összeget természetesen a kapus gyógyulására fordították. A Ferencváros is gyűjtést szervezett a fiatal játékos megsegítésére, majd Patrick Vieira által aláírt Manchester City-mezt, a 85-szörös cseh válogatott Tomás Rosicky révén az Arsenal-játékosokkal aláíratott dresszt, a 72-szeres cseh válogatott Marek Jankulovski által aláírt Milan-mezt valamint Jaromír Jágr aláírásával díszített mezt is elárvereztek a megsegítésére.

Rakaczki ezután csontvelő-átültetésen esett át, s először úgy tűnt, jól reagált erre a szervezete.

Sőt, 2013 áprilisában Rakaczki János, Bence édesapja arról adott tájékoztatást, hogy pár hónap múlva akár már a „labdát is előveheti" fia. Ez meg is történt, Bence a Nemzeti Sportnak elmondta, napról napra erősebbnek érzi magát...

A nyár végén azonban visszaesett az állapota, a betegség újra megjelent a szervezetében és év végén már szóba került az ismételt őssejt-transzplantáció. Az elmúlt szűk két hónapban újabb hír nem nagyon érkezett Rakaczki állapotáról – egészen máig. Bár ma se jött volna...

2019.05.23 23:39:48

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem hallottam, hogy a szokatlanul erős kritikát bárki kikérte volna magának.

2019.05.23 21:46:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.05.22 22:28:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábort Dél-Amerikában elnevezték volna »El Locónak« és rajongtak volna érte. Jelenség volt káprázatos bravúrjaival, kockázatvállalásával és hibáival.”

2019.05.22 18:30:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Hihetetlen dolgok történtek velem Kispesten. A kupagyőzelemnél szebb búcsút nem tudok elképzelni.”

2019.05.22 21:43:16

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Eljött a pillanat, hogy a magyar játékosoknak futniuk kell a légiósok után.