Gyász: elhunyt Berendy Pál, a Vasas legsikeresebb labdarúgója

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 09:33
null
Berendy Pál a legendás Alfredo Di Stéfano elől viszi el a labdát (Fotó: MTI)
Életének 87. évében meghalt Berendy Pál, a Vasas korábbi labdarúgója – számolt be róla az angyalföldi sportegyesület a hivatalos honlapján. A 24-szeres nagyválogatott futballista 1956-ban hétszer is szóhoz jutott az Aranycsapatban.

A Vasas SC a klub történetének legsikeresebb futballistájaként emlékezett meg Berendy Pálról, aki játékosként többek között öt bajnoki címet nyert a fővárosi csapattal, sőt 1977-ben Illovszky Rudolf segítőjeként is aranyérmet ünnepelhetett.

Berendy csatárként kezdte pályafutását, ám később a fedezetsorban játszott többnyire. A magyar élvonalban 382 mérkőzésen lépett pályára, a magyar válogatottban 24 fellépése volt. Első A-válogatott mérkőzésén (1956. április 29-én, a jugoszlávok elleni, 2:2-es döntetlent hozó Európa-kupa-találkozón) a 6:3-as londoni hősök közül Gellér Sándorral, Buzánszky Jenővel, Lantos Mihállyal, Bozsik Józseffel, Budai II Lászlóval, Kocsis Sándorral és Puskás Ferenccel játszott együtt.

Szinte egész életében a Vasast szolgálta, nem véletlen, hogy megkapta a klub életműdíját.

Berendy Pál július 5-én ott volt az új Illovszky Rudolf Stadion ünnepélyes átadóján. A Vasas új otthonában az egyik szektor az ő nevét viseli.

A Vasas SC Berendy Pált saját hallottjának tekinti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik