Gyász: autóbalesetben elhunyt a DVTK és az FTC korábbi labdarúgója

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 09:49
39. életévében, autóbalesetben elhunyt a Ferencváros korábbi magyar bajnok labdarúgója, Halgas Tibor – számolt be a hírről Dunai Ede a közösségi oldalán. A labdarúgó NB I-ben a Videotonban és a DVTK-ban is játszó Halgas halálhírét a család is megerősítette a Nemzeti Sportnak. 

Halgas Tibor az FTC-nél lett profi futballista, bár nem tartozott az alapemberek közé, tagja volt a zöld-fehérek 2000–2001-es idényben bajnoki címet nyert csapatának. Később Pápán és Celldömölkön futballozott kölcsönben, majd a DVTK játékosa lett. Karrierje legnagyobb részét Miskolcon töltötte, ahová a Videoton, a Soroksár és a BKV Előre érintésével 2010-ben visszatért. Halgas Tibor az FTC-nél lett profi futballista, bár nem tartozott az alapemberek közé, tagja volt a zöld-fehérek 2000–2001-es idényben bajnoki címet nyert csapatának. Később Pápán és Celldömölkön futballozott kölcsönben, majd a DVTK játékosa lett. Karrierje legnagyobb részét Miskolcon töltötte, ahová a Videoton, a Soroksár és a BKV Előre érintésével 2010-ben visszatért.

Később az RKSK-nál lett sportvezető, ahol szükség esetén még 34 évesen is pályára lépett az NB III-ban. Amatőr szinten ezt követően sem szakadt el a játéktól. 2015-ben a Nemzeti Sport által szemlézett interjúban arról beszélt, nagy vágya, hogy egyszer a DVTK vezetőedzője lehessen.

„Halgas Tibor nem csak csupa szív játékával, hanem közvetlen stílusával is belopta magát a szurkolók szívébe, és egyszerűen imádott Diósgyőrben játszani. Talán legemlékezetesebb mérkőzése az Újpesten aratott 3–0-s győzelem, ahol góllal, gólpasszal vette ki a részét a sikerből” – emlékezett meg korábbi játékosáról a miskolci csapat.

„A tragédia kedden este a Ferihegyi úton történt. Tibit személyesen is jól ismertem, a felesége éveken át a tanítványom volt, aki imádta a snookert, és aki imádta a férjét és tündéri kislányukat.
Nehezen találom a szavakat, alig akarom elhinni, ami történt”
– írta Dunai Ede.

A DVTK jelezte, hogy egykori labdarúgója emlékére a klub futballistái gyászszalaggal lépnek pályára a szerda esti, Puskás Akadémia elleni (18 óra) bajnoki mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik