„Gyakorlatilag elvették a bentmaradás lehetőségét az Egertől”

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 10:00
null
Jámbor János nem érti, miért nem játszhatnak<br />Egerben (Fotó: NS-archív)
Címkék
Egerben aligha így gondolták. A város futballszerető lakói hosszú évtizedeket vártak arra, hogy a csapat újra az első osztályban szerepeljen. Nos, ez a csoda – elsősorban Jámbor János üzletember beszállásának köszönhetően – megtörtént. Ám az öröm messze nem felhőtlen: az MLSZ által elkészített sorsolás szerint az egri fiúk valamennyi hazai mérkőzésüket Debrecenben kénytelenek lejátszani. Pedig az előzetes egyeztetés nem erről szólt. Csoda-e, ha Jámbor János azon gondolkodik, hogy elég, kiszáll a futballból?

– Ennek így nem sok értelme van...
– És akkor finoman fogalmazott – mondta Jámbor János, az Eger főtámogatója. – Gyakorlatilag elvették a bentmaradás lehetőséget az Egertől. Kérdem én, hogyan várhatja el bárki is egy újonccsapattól, hogy egyfolytában idegenben lépjen pályára, hogy ne élvezze saját közönsége, szurkolótábora biztatását? Az biztos, hogy én nem megyek Debrecenbe a hazai meccseinkre. Van nekünk saját stadionunk, miért nem lehet ott szerepelnünk?

– Gondolom, a döntéshozók szerint az egri stadion nem alkalmas NB I-es találkozók lebonyolítására. Csak ez lehet a háttérben.
– Hogy mi lehet a háttérben, azt egyelőre nem fejtettem meg. A stadionnal kapcsolatban ugyanis folynak a munkálatok, mi mindent megteszünk, amit csak kértek tőlünk. Július 20. a határidő, akkorra várjuk, hogy a szövetségtől jöjjön valaki, amolyan biztonsági szakember, és véleményezze az elvégzett átalakításokat. De lehet, hogy feleslegesen költöttünk pénzt, feleslegesen segített a város, mert a jelek szerint Debrecen lesz az otthonunk.

– Gyanítom, a Loki háza táján is kitörő örömmel fogadták, hogy minden hétvégén NB I-es bajnoki meccset rendeznek a nem épp korszerű sporttelepükön.
– Teljesen érthető, ha a debreceniek sem tapsoltak örömükben a sorsolás láttán. Egyébként kínunkban valóban mi jelöltük meg amolyan tartalékmegoldásként a Loki-pályát. De arra gondoltunk, hogy csak a Fradit fogadjuk ott a nagyobb nézőszám miatt. Arra rémálmaimban sem gondoltam, hogy gyakorlatilag odavezényelnek bennünket, legyen bárki az ellenfél.

– Mit csinál, panasszal fordul az MLSZ-hez?
– Eszemben sincs. Egyszerűen csak elkönyveltem magamban, hogy a vidéki futball feltámasztása mégsem annyira fontos. Szombathelyen, idegenben kezdünk, ami csöppet sem szokványos, aztán a második fordulóban a Siófokot fogadjuk este hétkor, pedig azon a napon van ötórás találkozó is. Kérdem én, miért nem kezdhetünk mi ötkor otthon, Egerben, az a néhány siófoki drukker, aki esetleg hozzánk jön, csak nem tör-zúz a városban, és akkor még a televíziós közvetítést sem akadályozza a sötétedés.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, JÁMBOR JÁNOS ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LÁTJA-E ÉRTELMÉT AZ EGRI FUTBALL TOVÁBBI TÁMOGATÁSÁNAK, ILLETVE MIÉRT NEHEZMÉNYEZTE AZ ÚJPEST, A FERENCVÁROS, A SIÓFOK, A VIDEOTON ÉS AZ MTK IS A SORSOLÁST, KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik