Gól nélküli döntetlen a Fradi pécsi vendégjátékán

Vágólapra másolva!
2012.08.04. 22:50
null
A 2. fordulóban eddig öt mérkőzésből négyen osztoztak a pontokon a csapatok
Címkék
A labdarúgó NB I második fordulójának szombati záró mérkőzésén a Pécs gól nélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal. Détári Lajos együttese így második mérkőzésén sem tudott győzni, annak ellenére sem, hogy Lantos Levente kiállításának köszönhetően több mint fél óráig emberelőnyben játszhatott.

Mindkét csapat nagy vérátömlesztésen esett át nyáron, meghatározó játékosok érkeztek itt is, ott is. A hazaiak kezdték jobban a bajnokságot, az első fordulóban idegenben győzték le a Paksot egy utolsó percekben szerzett hatalmas szabadrúgásgóllal. A Ferencváros viszont hiába vezetett Alempijevics góljával a Kecskemét ellen, végül be kellett érniük egy sovány 1–1-es döntetlennel a bajnoki nyitányon.

A vendég zöld-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy a héten közös megegyezéssel szerződés bontott a klub az első fordulóban amúgy kezdőként pályára lépő Pölöskey Péterrel. A 23 éves támadó maga kérte, hogy távozhasson, ugyanis a szurkolókkal összetűzésbe keveredett. Visszatért a csapatba a brazil Somália, akinek játékengedélye a héten érkezett meg Brazíliából, és Détári Lajos szakmai igazgató máris a kezdő tizenegybe nevezte. Otten viszont eltiltás miatt nem lehet ott a pályán.

A Bajnokok Ligája-időpontban (20.45) kezdődő találkozón az első percek puhatolózásai után a brazil Somália szerzett labdát a Pécs térfelén, Alempijeviccsel játszott össze, majd a visszakapta a labdát, és a tizenhatos széléről a hosszú sarkot célozva lőtt mellé. Egy percre rá veszélyeztetett a PMFC is, egy szögletet a tizenhatosra emeltek vissza, Wittrédi Dávid pedig kapásból lőtt, a labdát Jova Levente csak másodjára tudta fogni. Pár perccel később megint Wittrédi volt főszerepben, bal oldali szabadrúgását a hosszú felsőből tolta ki a Ferencváros kapusa.

A félidő közepén Böde Dániel is megvillantott valamit, igazolva, miért is igazolták le őt a nyáron, két ember között sikerült kapura fordulnia, és mintegy 22 méterről lőtt mellé. A 34. percben Wittrédi továbbra is elemében volt, előbb Bajzát Pétert ugratta ki tanárian, oldalhálót lőtt a támadó, majd saját magát hozta helyzetbe, de Jova megint a helyén volt. Az első félidő végén Józsi György egy kényszerítőt követően tudott a pécsiek védelme mögé kerülni, de visszagurításába Akassou bele tudott még vetődni, és szögletre mentett.

Az első félidőn a Pécs volt a kezdeményezőbb. Wittrédi villogott, vélhetően Somáliáé volt a legtöbb sprint, a Pécs próbált, a Fradi nem tudott dominálni, 0–0.

A második játékrész első perceit a két szurkolótábor kezdte aktívabban, majd a Pécs egy hosszú labdával tudott a Fradi védelme mögé kerülni, Horváth Adrián visszagurított labdáját a szerb Grumics bombázta fölé. A vendégektől egyedül Somália tűnik igazán veszélyesnek, az 57. percben a brazil hatalmas lökettel riogatta a mecsekaljai szurkolókat. Az első félidő sok sárga lapja meghozta az eredményt, a 60. percben megfogyatkozott a PMFC, Lantos Levente második sárgája után mehetett zuhanyozni. Nem sokkal később Supka Attilát is elküldte Fábián játékvezető a kispadtól.

A Ferencváros az emberelőnynek köszönhetően átvette a kezdeményezést, ami egy ravasz Alempijevics tekerésben is megmutatkozott. A 83. percben kiszabadult a Pécs a szorításból, Grúz buta szabálytalanságáért megítélt szabadrúgást Wittrédi nyeste kapura, de Jova megint csak hárítani tudott. A 86. percben a mérkőzés legnagyobb helyzete is kimaradt, a középpályán Böde fordult le védőjéről, tanárian ugratta ki Somáliát, aki a védő szorításában ugyan, de belerúgta a kapusba a ziccert. A végén még egy Gyömbér-bomba is hozzá tartozik a krónikához, azonban nem született gól.

ÖSSZEFOGLALÓ

(A Sport Tv felvétele)

„HA PONTOZNAK, LEGYŐZZÜK A FRADIT”
LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Pécsi MFC–Ferencváros 0–0
AZ ÁLLÁS
1. Haladás 2 1 1 5–3 +2 4
2. Pécsi MFC 2 1 1 3–2 +1 4
3. DVSC-Teva 2 1 1 4–2 +2 3
4. MTK Budapest 1 1 3–1 +2 3
5. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
6. Budapest Honvéd 1 1 1–0 +1 3
7. Kaposvári Rákóczi 2 1 1 2–3 –1 3
8. Ferencváros 2 2 1–1 0 2
8. Lombard Pápa FC 2 2 1–1 0 2
10. Kecskeméti TE 1 1 1–1 0 1
10. Videoton FC 1 1 1–1 0 1
12. MVM Paks 2 1 1 2–3 –1 1
13. Siófok 2 1 1 1–2 –1 1
14. Egri FC 2 1 1 3–5 –2 1
15. Győri ETO 2 1 1 2–5 –3 1
16. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik