Kilencet vágva, álomgólokkal – ismét MK-győztes az ETO

Vágólapra másolva!
2016.02.21. 16:12
null
Újra a győriek örülhettek a végén (Fotó: mlsz.hu)
Egymás után negyedszer nyerte meg a futsal Magyar Kupát a Rába ETO, miután a döntőben 9–2-re legyőzte a Dunaferrt.

FUTSAL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
RÁBA ETO–DUNAFERR 9–2 (4–1)
Gyöngyös,
Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Szilágyi N., Szabó F. (Borbás, Erdélyi)
RÁBA ETO: Tóth Gy. – Juanra, Álex, Solano, Drahovsky – Lódi, Amrani, Seidler, Harnisch, Jakatics, Farkas B., Alasztics, Jaison, Sáhó. Vezetőedző: Jordi Illa Solé
DUNAFERR: Hegedűs F. – Klacsák, Fekete R., Horváth N., Hosszú – Reveland, Aradi, Bognár, Nagy A., Rigó, Fridrich, Ivacs, Schrancz, Huber. Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerző: Solano (5., 10.), Juanra (5.), Lódi (6.), Jaison (25., 31.), Álex (26.), Seidler (27.), Sáhó (34.), ill. Lódi (7. – öngól), Horváth N. (28.)

Csak a Dunaferr győzte le a bajnokságban a Rába ETO-t, így bár az előző három MK-sorozat győztese volt az esélyese a döntőnek, ellenfele sem volt esélytelen. Fehér Zsolt meglepetésre Hegedűs Ferencnek szavazott bizalmat a kapuban a rutinos Reveland Zoltán helyett.

Azt már sosem tudjuk meg, mi történik, ha nem így dönt, de az biztos, hogy a Győr sokkal jobb volt ellenfelénél. Öt percig tartotta magát a Dunaferr, majd Solano, Juanra és Lódi Tamás is betalált két percen belül (3–0).

Időt kért a Dunaújváros, a pihenő közben elhangzott, hogy sok idő van még hátra, nem szabad feladniuk, majd a játék újrakezdése után azonnal szépítettek is, Aradi Csaba lövése Lódiról a győri kapuban kötött ki (3–1).

Hiába a szépítés, a szünet előtt Solano révén tovább növelte előnyét az ETO (4–1), a második játékrész elején pedig végleg eldöntötte a finálét. Ismét két perc alatt szerzett három gólt a zöld-fehér csapat, Jaison, Álex és Michal Seidler révén (7–1).

Ismét jött a három gyors gól utáni szépítés, Horváth Norbert mutatta meg, miért válogatott: szép szóló végén talált a kapuba (7–2). A találkozó legszebb találatát azonban nem ő lőtte, hanem Jaison, aki a 31. percben kapott labdát a bal oldalon, a felezővonal környékén, majd átvétel nélkül, egyből a kint álló Hegedűs fölött a kapuba pörgette a labdát, (8–2)!

A 9–2-esvégeredményt a 18 éves Sáhó Kristóf állította be, így egymás után negyedszer (összesen hatodszor) lett Magyar Kupa-győztes az ETO.

PERCRŐL PERCRE

40. perc: véget ért a kupadöntő, egymás után negyedszer (összesen hatodszor) lett MK-győztes az ETO!

Tartja a labdát az ETO, Jordi Illa Solé igyekszik minél több játékosnak lehetőséget adni.

38. perc: Sáhó ezúttal kihagyta, jó labdát kapott, de éppen lemaradt az indításról.

Újabb fiatal a pályán, a 21 éves Alasztics Marcell védi a Győr kapuját.

34. perc: GÓÓL!!! Annak ellenére, hogy nagyon akart gólt szerezni, rendkívül önzetlen volt Drahovsky, aki ziccerben Sáhó Kristóf elé passzolt, a 18 éves futsalos még át is vehette a labdát, mielőtt három méterről az üres kapuba gurított, 9–2!

34. perc: Drahovsky is szeretne betalálni, de miután Solanóval összejátszott, fölé lőtt.

Álomgól volt. Ez is.

31. perc: GÓÓL!!! De még milyen! Jaison kapott labdát a bal oldalon, a felezővonal környékén, majd átvétel nélkül, egyből a kint álló Hegedűs fölött a kapuba pörgette a labdát, 8–2!

30. perc: Klacsák buktatta Álexet, sárga lap.

28. perc: GÓÓL!!! Horváth megmutatta, miért válogatott, újabb szép szólót mutatott be, majd 10 méterről, balról, ballal a hosszú kapufát találta el, a labda a kapuba pörgött, 7–2!

A Dunaferr folyamatosan öt a négyben játszik, de a gólokat mindig úgy kapta, hogy már kapusa visszaért.

27. perc: GÓÓL!!! Simán jutott át a Dunaferr védelmén az ETO, Juanra villámgyorsan vette át a labdát a bal szélen, majd egyből a hosszú felé lőtt, ahol Seidler érkezett és az üresen álló kapuba passzolt, 7–1!

26. perc: GÓÓL!!! Újabb szépen végigjátszott akció végén Juanra gurított vissza Álex elé, aki középen lendületből érkezett, megelőzött mindenkit és Hegedűs lába között a kapuba lőtt, 6–1!

25. perc: GÓÓL!!! Egy felívelés után Drahovsky volt szabad a jobb oldalon, a hosszú felé lőtte a labdát, Jaison pedig félmagasan a kapuba lőtt. Gyönyörű támadás volt, újabb remekbe szabott gól, 5–1!

24. perc: Horváth cselezett megint jól, de lövése fölé szállt.
22. perc: Schranczra jött ki a játék, az alapvonalról lőtt, Tóth Gyula védett.

Ismét öt a négyezik a Dunaferr, de egyelőre nincs belőle ziccer.

21. perc: elkezdődött a második félidő!

Az ETO 27-szer lőtt kapura az első félidőben, 14-szer el is találta, miközben Tóth Gyulának csak háromszor kellett védenie.

20. perc: miután a Győr megtartotta a labdát, véget ért az első félidő!

18. perc: Schrancz megunta a győri tili-tolit, csúnyán odarúgott Jaisonnak, de megúszta lap nélkül.

18. perc: most a Győr kért időt, öt szabálytalanság után már nem szabad faultolniuk, különben kisbüntetőt lőhet a Dunaferr.

Dróth Zoltán Kazahsztánból szurkol győri társainak (Fotó: Facebook)
Dróth Zoltán Kazahsztánból szurkol győri társainak (Fotó: Facebook)

16. perc: a szabadrúgásból Klacsák passza után Horváth lőtt, de blokkolták a győriek.

16. perc: Horváth szép labdaszerzés után a bal oldalon megindult lendületesen, majd fölé lőtt, de előtte Harnisch meglökte, sárga lap.

Lehozta kapusát a Dunaferr, öt a négy ellen támadnak a piros mezesek.

14. perc: Horváth lövése pattant meg, ezúttal azonban a labda nem a kapuba, csak sarokrúgásra ment.
13. perc: szép dunaújvárosi támadás, egyérintővel hamar eljutottak a győri kapuig, Tóth Gyula azonban nagyot védett.

13. perc: Horváth Norbert buktatta Drahovskyt, sárga lap.

Nagyon fáradtnak tűnik, a Dunaferr, úgy néz ki, nincsenek hozzászokva játékosai, hogy két nap alatt két tétmeccset lejátsszanak, a Győr egyelőre simán uralja a meccset.

10. perc:GÓÓL!!! Seidler lövését még blokkolták, a labda a bal oldalon Solano elé került, aki a kapus lába között a kapuba lőtt, 4–1!

9. perc: Jaison passza után Amrani került ziccerbe, de nem volt jó a megoldása, sem passz, sem lövés nem volt ez igazán, Hegedűs védett.

7. perc:GÓÓL!!! Ott is a szépítés! Hosszú keresztpassza után Aradi lőtt, Lódiról ezúttal a saját kapujába csorgott a labda – ÖNGÓL.3–1!

6. perc: időt kért a Dunaferr, Fehér Zsolt próbálta megnyugtatni játékosait, hogy sok van még hátra, van esély.

6. perc:GÓÓL!!! Nincs megállás, hárommal megy az ETO, Lódi kapott kiváló labdát, ballal egy szép csellel áthúzta a jobb lábára, majd a kapuba emelt, 3–0!

5. perc:GÓÓL!!! Azonnal ott a második, Juanra találatával már kettővel megy a Győr! A spanyol futsalos első lövését még blokkolták, másodikra azonban könnyedén bombázott a kapuba, 2–0!

5. perc: GÓÓL!!! Drahovsky két lövését még védte Hegedűs, ám Solano elé került a labda, aki megharcolt érte, majd elegáns mozdulattal lőtte a kapuba, 1–0!

4. perc: eddig főleg az ETO irányított, ám most Horváth megindult a labdával lendületesen, Drahovsky szerelte, mielőtt nagyobb baj lett volna.
3. perc: itt az első nagy helyzet, Juanra lőtte keresztbe a labdát, Drahovsky éppen csak lemaradt róla.

A döntőben Fehér Zsolt, a Dunaújváros vezetőedzője már számíthat Fekete Róbertre, aki az elődöntőben még nem szerepelt. A szakember meglepetésrenem Reveland Zoltánt nevezte a kezdőbe, hanem Hegedűs Ferencet.

Tiszta pirosban a Dunaferr, zöld-fehérben az ETO.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A Rába ETO az MVFC-Berettyóújfalut győzte le az elődöntőben 7–5-re, a Dunaferr 8–0-ra kiütötte a Ferencvárost.

A bajnokságban csak a Dunaferr tudta legyőzni a listavezető Rába ETO-t, októberben idegenben nyert a Dunaújváros 7–5-re.

A női döntő már véget ért, az Astra 6–1-re legyőzte a Hajdúböszörményt.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FUTSAL MAGYAR KUPA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik