nemzetisport.hu 2016.02.21 16:12 Frissítve: 2016.02.21 19:10

Kilencet vágva, álomgólokkal – ismét MK-győztes az ETO

Egymás után negyedszer nyerte meg a futsal Magyar Kupát a Rába ETO, miután a döntőben 9–2-re legyőzte a Dunaferrt.

 

Újra a győriek örülhettek a végén (Fotó: mlsz.hu)

FUTSAL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
RÁBA ETO–DUNAFERR 9–2 (4–1)
Gyöngyös,
Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Szilágyi N., Szabó F. (Borbás, Erdélyi)
RÁBA ETO: Tóth Gy. – Juanra, Álex, Solano, Drahovsky – Lódi, Amrani, Seidler, Harnisch, Jakatics, Farkas B., Alasztics, Jaison, Sáhó. Vezetőedző: Jordi Illa Solé
DUNAFERR: Hegedűs F. – Klacsák, Fekete R., Horváth N., Hosszú – Reveland, Aradi, Bognár, Nagy A., Rigó, Fridrich, Ivacs, Schrancz, Huber. Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerző: Solano (5., 10.), Juanra (5.), Lódi (6.), Jaison (25., 31.), Álex (26.), Seidler (27.), Sáhó (34.), ill. Lódi (7. – öngól), Horváth N. (28.)

Csak a Dunaferr győzte le a bajnokságban a Rába ETO-t, így bár az előző három MK-sorozat győztese volt az esélyese a döntőnek, ellenfele sem volt esélytelen. Fehér Zsolt meglepetésre Hegedűs Ferencnek szavazott bizalmat a kapuban a rutinos Reveland Zoltán helyett.

Azt már sosem tudjuk meg, mi történik, ha nem így dönt, de az biztos, hogy a Győr sokkal jobb volt ellenfelénél. Öt percig tartotta magát a Dunaferr, majd Solano, Juanra és Lódi Tamás is betalált két percen belül (3–0).

Időt kért a Dunaújváros, a pihenő közben elhangzott, hogy sok idő van még hátra, nem szabad feladniuk, majd a játék újrakezdése után azonnal szépítettek is, Aradi Csaba lövése Lódiról a győri kapuban kötött ki (3–1). 

Hiába a szépítés, a szünet előtt Solano révén tovább növelte előnyét az ETO (4–1), a második játékrész elején pedig végleg eldöntötte a finálét. Ismét két perc alatt szerzett három gólt a zöld-fehér csapat, Jaison, Álex és Michal Seidler révén (7–1).

Ismét jött a három gyors gól utáni szépítés, Horváth Norbert mutatta meg, miért válogatott: szép szóló végén talált a kapuba (7–2). A találkozó legszebb találatát azonban nem ő lőtte, hanem Jaison, aki a 31. percben kapott labdát a bal oldalon, a felezővonal környékén, majd átvétel nélkül, egyből a kint álló Hegedűs fölött a kapuba pörgette a labdát, (8–2)!

A 9–2-es végeredményt a 18 éves Sáhó Kristóf állította be, így egymás után negyedszer (összesen hatodszor) lett Magyar Kupa-győztes az ETO.

PERCRŐL PERCRE

40. perc: véget ért a kupadöntő, egymás után negyedszer (összesen hatodszor) lett MK-győztes az ETO!

Tartja a labdát az ETO, Jordi Illa Solé igyekszik minél több játékosnak lehetőséget adni.

38. perc: Sáhó ezúttal kihagyta, jó labdát kapott, de éppen lemaradt az indításról.

Újabb fiatal a pályán, a 21 éves Alasztics Marcell védi a Győr kapuját.

34. perc: GÓÓL!!! Annak ellenére, hogy nagyon akart gólt szerezni, rendkívül önzetlen volt Drahovsky, aki ziccerben Sáhó Kristóf elé passzolt, a 18 éves futsalos még át is vehette a labdát, mielőtt három méterről az üres kapuba gurított, 9–2!

34. perc: Drahovsky is szeretne betalálni, de miután Solanóval összejátszott, fölé lőtt.

Álomgól volt. Ez is.

31. perc: GÓÓL!!! De még milyen! Jaison kapott labdát a bal oldalon, a felezővonal környékén, majd átvétel nélkül, egyből a kint álló Hegedűs fölött a kapuba pörgette a labdát, 8–2!

30. perc: Klacsák buktatta Álexet, sárga lap.

28. perc: GÓÓL!!! Horváth megmutatta, miért válogatott, újabb szép szólót mutatott be, majd 10 méterről, balról, ballal a hosszú kapufát találta el, a labda a kapuba pörgött, 7–2!

A Dunaferr folyamatosan öt a négyben játszik, de a gólokat mindig úgy kapta, hogy már kapusa visszaért. 

27. perc: GÓÓL!!! Simán jutott át a Dunaferr védelmén az ETO, Juanra villámgyorsan vette át a labdát a bal szélen, majd egyből a hosszú felé lőtt, ahol Seidler érkezett és az üresen álló kapuba passzolt, 7–1!

26. perc: GÓÓL!!! Újabb szépen végigjátszott akció végén Juanra gurított vissza Álex elé, aki középen lendületből érkezett, megelőzött mindenkit és Hegedűs lába között a kapuba lőtt, 6–1!

25. perc: GÓÓL!!! Egy felívelés után Drahovsky volt szabad a jobb oldalon, a hosszú felé lőtte a labdát, Jaison pedig félmagasan a kapuba lőtt. Gyönyörű támadás volt, újabb remekbe szabott gól, 5–1!

24. perc: Horváth cselezett megint jól, de lövése fölé szállt.
22. perc: Schranczra jött ki a játék, az alapvonalról lőtt, Tóth Gyula védett.

Ismét öt a négyezik a Dunaferr, de egyelőre nincs belőle ziccer.

21. perc: elkezdődött a második félidő!

Az ETO 27-szer lőtt kapura az első félidőben, 14-szer el is találta, miközben Tóth Gyulának csak háromszor kellett védenie.

20. perc: miután a Győr megtartotta a labdát, véget ért az első félidő!

18. perc: Schrancz megunta a győri tili-tolit, csúnyán odarúgott Jaisonnak, de megúszta lap nélkül.

18. perc: most a Győr kért időt, öt szabálytalanság után már nem szabad faultolniuk, különben kisbüntetőt lőhet a Dunaferr.

Dróth Zoltán Kazahsztánból szurkol győri társainak (Fotó: Facebook)

16. perc: a szabadrúgásból Klacsák passza után Horváth lőtt, de blokkolták a győriek.
16. perc: Horváth szép labdaszerzés után a bal oldalon megindult lendületesen, majd fölé lőtt, de előtte Harnisch meglökte, sárga lap.

Lehozta kapusát a Dunaferr, öt a négy ellen támadnak a piros mezesek.

14. perc: Horváth lövése pattant meg, ezúttal azonban a labda nem a kapuba, csak sarokrúgásra ment.
13. perc: szép dunaújvárosi támadás, egyérintővel hamar eljutottak a győri kapuig, Tóth Gyula azonban nagyot védett.

13. perc: Horváth Norbert buktatta Drahovskyt, sárga lap.

Nagyon fáradtnak tűnik, a Dunaferr, úgy néz ki, nincsenek hozzászokva játékosai, hogy két nap alatt két tétmeccset lejátsszanak, a Győr egyelőre simán uralja a meccset. 

10. perc: GÓÓL!!! Seidler lövését még blokkolták, a labda a bal oldalon Solano elé került, aki a kapus lába között a kapuba lőtt, 4–1! 

9. perc: Jaison passza után Amrani került ziccerbe, de nem volt jó a megoldása, sem passz, sem lövés nem volt ez igazán, Hegedűs védett.

7. perc: GÓÓL!!! Ott is a szépítés! Hosszú keresztpassza után Aradi lőtt, Lódiról ezúttal a saját kapujába csorgott a labda – ÖNGÓL. 3–1!

 6. perc: időt kért a Dunaferr, Fehér Zsolt próbálta megnyugtatni játékosait, hogy sok van még hátra, van esély.

6. perc: GÓÓL!!! Nincs megállás, hárommal megy az ETO, Lódi kapott kiváló labdát, ballal egy szép csellel áthúzta a jobb lábára, majd a kapuba emelt, 3–0!

 5. perc: GÓÓL!!! Azonnal ott a második, Juanra találatával már kettővel megy a Győr! A spanyol futsalos első lövését még blokkolták, másodikra azonban könnyedén bombázott a kapuba, 2–0!

5. perc: GÓÓL!!! Drahovsky két lövését még védte Hegedűs, ám Solano elé került a labda, aki megharcolt érte, majd elegáns mozdulattal lőtte a kapuba, 1–0!

4. perc: eddig főleg az ETO irányított, ám most Horváth megindult a labdával lendületesen, Drahovsky szerelte, mielőtt nagyobb baj lett volna.
3. perc: itt az első nagy helyzet, Juanra lőtte keresztbe a labdát, Drahovsky éppen csak lemaradt róla. 

A döntőben Fehér Zsolt, a Dunaújváros vezetőedzője már számíthat Fekete Róbertre, aki az elődöntőben még nem szerepelt. A szakember meglepetésre nem Reveland Zoltánt nevezte a kezdőbe, hanem Hegedűs Ferencet.

Tiszta pirosban a Dunaferr, zöld-fehérben az ETO.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

A Rába ETO az MVFC-Berettyóújfalut győzte le az elődöntőben 7–5-re, a Dunaferr 8–0-ra kiütötte a Ferencvárost. 

A bajnokságban csak a Dunaferr tudta legyőzni a listavezető Rába ETO-t, októberben idegenben nyert a Dunaújváros 7–5-re. 

A női döntő már véget ért, az Astra 6–1-re legyőzte a Hajdúböszörményt.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FUTSAL MAGYAR KUPA ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…