FTC: Vass Ádám csapatával búcsúztatják az Albert-stadiont

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 17:07
null
Az Újpest ellen 2–1-re végződő derbi után a CFR Cluj látogat az Albert-stadionba (Fotó: Havran Zoltán, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján, a fradi.hu-n tudatta, hogy a román élvonalbeli CFR Cluj ellen vívja az Albert-stadion búcsúmeccsét. A találkozóra március 24-én, vasárnap 18 órától kerül sor.

 

A Ferencváros közlése szerint hosszú tárgyalássorozat eredménye lett az, hogy a CFR ellen játssza az Albert-stadion búcsúmeccsét a zöld-fehér csapat. A kolozsvári csapat magyar tulajdonban van (Pászkány Árpád), és van magyar légiósa is a ferencvárosi nevelésű Vass Ádám személyében. Az ellenfél kiválasztásában fontos szempont volt az erős magyar kötődés is.

A gála – amelyen Fradi-játékosokat is búcsúztatnak – március 24-én, vasárnap 17 órakor veszi kezdetét.

A két együttes a téli felkészülési időszakban is összecsapott Marbellában. Akkor a CFR Cluj 1–0-ra legyőzte az FTC-t. A kolozsváriak egyébként legutóbbi öt tétmeccsükön nyeretlenek maradtak, s visszacsúsztak a hetedik helyre a román bajnokságban, ráadásul az Európa-ligából is kiestek.

A héten ez lesz a második magyar–román párharc: pénteken a két ország válogatottja világbajnoki selejtezőn mérkőzik meg Budapesten.

Vass Ádám a fradi.hu-nak elmondta, jobban van már, de a búcsúmérkőzésen nem tud pályára lépni sérülése miatt, és reméli, méltóképpen sikerül búcsúztatni a stadiont. Az összecsapásra kedden 10 órakor kezdik meg a jegyárusítást.

„Köszönöm, már sokkal jobban vagyok, ám annyira sajnos még nem épültem fel, hogy vasárnap a Fradi ellen pályán legyek – mondta a fradi.hu-nak a ferencvárosi nevelésű Vass, akit arról is faggattak, mennyire követi a klubbal kapcsolatos eseményeket: – Igyekszem folyamatosan tájékozódni a csapat szereplésével kapcsolatban. A legutóbbi, Újpest elleni derbi megtekintését például ki nem hagytam volna. Szerencsére kint, Kolozsváron is élőben tudtam nézni a mérkőzést.”

S, hogy milyen volt a kolozsvári klubnál a hír fogadtatása, hogy a Ferencváros otthonában lép pályára az együttes?

„A játékostársak rögtön kérdezgettek az együttes jelenlegi erősségéről, és érdeklődtek az összecsapással kapcsolatban. Bízom benne, hogy a szurkolóink is örülnek majd a hírnek. Remélem, jó mérkőzést játszik a Kolozsvár és a Fradi, amelyen méltóképpen sikerül búcsúztatni a stadiont” – válaszolta Vass.

A zöld-fehérek tájékoztatása szerint keddtől szombatig 10 és 18 óra között a főpénztárban lehet jegyet váltani a CFR Cluj elleni vasárnapi összecsapásra, a búcsúmérkőzés napján a főpénztár szintén 10 órától nyit, a többi kassza pedig a találkozót megelőzően 3 órával, 15 órától nyit ki. Az Eger elleni szombati Ligakupa-elődöntő-mérkőzésre csak a középső pénztárban lehet jegyet váltani 15 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik