FTC–Újpest: Nem hinném, hogy legyőzhetetlen a Fradi – Vignjevics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 17:40
null
Szoros mérkőzésre számítanak a főszereplők (Fotó: Török Attila)
„Remélem, újra gólt fog szerezni” – mondta Simon Krisztiánról a Digi Sport híradójának Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője, aki bízik abban, hogy a 27 éves csatár a februári találkozó után ismét betalál a Fradi elleni derbin.

 

„Mindig külön készülünk erre a mérkőzésre, tudjuk, hogy mit jelent mindenkinek, ha ezen a meccsen be tudunk találni, milyen örömet okoz a futballista ezzel a szurkolóknak, és saját magából is nagy erők szabadulnak fel” – mondta Simon Krisztián a góljáról a Sport24-nek.

Simon 2011-ben Hollandiában légióskodott, és Feyenoord–Ajax rangadón is szerepelt, mégis azt mondja, számára nincs nagyobb meccs a derbinél. „Más a kettő, ugye mindkettőn volt szerencsém pályára lépni. Én az Újpest–Ferencváros mérkőzéseket jobban a magaménak érzem, mert a szívem azért lila, úgyhogy én ezt a derbit jobban át tudom érezni.”

A lilák egy győzelemmel életben tarthatnák dobogós álmaikat, de ehhez az NB I-ben 35 meccs óta bevehetetlen Arénának számító Groupamában kellene villogniuk. Nebojsa Vignjevics szerint igenis meg lehet verni vendégként a Fradit, mint ahogy 2015. december 12-én is sikerült. „Én nem hinném, hogy legyőzhetetlen, korábban nekünk már sikerült idegenben nyernünk, pedig akkor is nagyon erős volt a Ferencváros. Egy ilyen sikerhez nem kell más, mint fegyelmezettség, koncentráció, és persze nem szabad könnyelműnek lennünk.”

„Mi a statisztikával nem szoktunk foglalkozni, előre tekintünk, és tudjuk, hogy most ki a következő ellenfél, a Fradi. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, bronzérmesek szeretnénk lenni, ez a célunk, és így megyünk neki a meccsnek” – jegyezte meg az újpesti Nagy Dániel, aki korábban a Ferencvárosban is futballozott.

„Így, hogy most már bajnok a Ferencváros, nem tudom, a játékosok hogyan fognak hozzáállni a mérkőzésnek, ám biztos, hogy győzelemmel szeretnének ünnepelni. De nyilvánvalóan mi is szeretnénk győzni!” – fogalmazott Simon Krisztián.

A már bajnok Ferencváros számára a Honvéd elleni vereség után az is beleférne, hogy kikapjon az Újpesttől, de a csapat háza táján természetesen hallani sem akarnak erről az eshetőségről. „Úgy látom, a játékosok motiváltak, de fontos, hogy csak a feladatukra koncentráljanak, arra, amit a pályán tenniük kell. Ha ez megvalósul, az számomra már elég is” – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

A Fradi-szurkolók számára talán most már a Bajnokok Ligája a legfontosabb, ahol rögtön olyan ellenfelet kaphat a csapat, mint a Maccabi Tel-Aviv, a Rosenborg vagy a Slovan Bratislava. „Már ideje lenne megcsipkedni a külföldi ellenfeleket a nemzetközi porondon – nyilatkozta a Sport24-nek Nyilasi Tibor, az FTC korábbi játékosa és vezetőedzője. – Ha az elmúlt évet nézem, a Fradi szinte az első perctől kezdve, szinte megelőlegezve a kezében tartotta a bajnoki aranyat, nagyon magabiztos volt, kisebb hullámvölgyek voltak. Erősítés is volt a télen, elég jó a játékoskeret. Ha a bajnoki cím megnyerése és a szép egy év után nem merítenek annyi erőt, hogy bátran nekimenjenek a nemzetközi meccseknek – az nagy hiba lenne.”

„Bármi megtörténhet, de előtte még lesz egy átigazolási időszak is; fel kell készülnünk, és harcolni fogunk a céljainkért” – mondta a BL-ről Rebrov.

A derbi után elméletben az Újpest-drukkernek „Fradi-szurkolóvá” kellene válniuk egy meccs erejéig, az FTC ugyanis a Debrecen legyőzésével bronzéremhez segítheti Vignjevics mester lila-fehér csapatát. „Látja, erre még nem is gondoltam! Számunkra csak az a fontos, hogy a saját meccsünket megnyerjük. Ha mi nem győzünk, akkor nem is érdekel, hogy mi történik a többi mérkőzésen” – ismerte el Vignjevics.

„Most van egy házi feladatunk a hétvégén, a meccset mindenképpen szeretnénk megnyerni. Hogy mi lesz a jövő héten, az nincs a mi kezünkben, most először a szombati mérkőzés a legfontosabb” – mondta Nagy Dániel.

A videót itt tekintheti meg.

NB I, 2018–2019, 31. FORDULÓ
MÁJUS 4., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
17.00: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd Felcsút,
Pancho Aréna
Solymosi Péter
17.00: Haladás–Paksi FC
Szombathely,
Haladás Stadion
Berke Balázs
17.00: MTK Budapest–Mezőkövesd
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Iványi Zoltán
17.00: Diósgyőri VTK–Mol Vidi
(Tv: M4 Sport)
Miskolc,
DVTK Stadion
Vad II István
17.00: Debreceni VSC–Kisvárda Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
19.30: Ferencváros–Újpest FC
(Tv: M4 Sport)
Budapest,
Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik