FTC–Újpest: Bödére olyan várhat, ami karrierjében még soha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 16:02
null
Böde Dánielt úgy kellett letámogatni a pályáról (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros válogatott támadójának, Böde Dánielnek nem ismeretlen a bokasérülés, korábban, a Paks futballistájaként is cserélték már le idő előtt hasonló problémával. Ám az Újpest elleni derbin most olyasmi történt, ami karrierjében még soha.

Nagyon csúnya sérülést szenvedett Böde Dániel, a Ferencváros válogatott labdarúgója az FTC–Újpest (0–1) derbi elején. Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a támadó sérülése súlyos, bokája kilencven fokban maga alá fordult. Bár az első vizsgálatok szerint törés nincs, a bokaszalagok minden bizonnyal elszakadtak.

Böde Dániel számára nem ismeretlen a bokasérülés, a Paksi FC labdarúgójaként is cserélték le bokaproblémák miatt. A 2010–2011-es szezonban a 3. fordulóban (Szolnokon) történt, hogy a támadó bokája már a 2. percben megrándult, akkor a 11. percben le is kellett őt cserélni. Igaz, az eset nem volt olyan balszerencsés, mint a mostani, mivel a paksiak következő meccsén Böde már játszott (csereként húsz percet).

A mostanihoz hasonló, súlyosnak tűnő sérülések eddig elkerülték a csatár pályafutását. A leghosszabb kényszerpihenő három bajnoki meccses sorozat volt karrierjének paksi időszakából. A 2011–2012-es szezonban a Lombard Pápa elleni bajnokin az élvonalban akkor debütáló szenegáli légiós, Mouhamadou Seye a 21. percben sárga lap árán úgy állította meg Böde Dánielt, hogy a paksi játékost le kellett cserélni. Az Újpest, a Siófok és a Győri ETO elleni meccsen nem is játszott a támadó, sőt az azt követő három bajnokin is összesen 38 percet töltött a pályán.

Böde számára tehát ismeretlen a hosszú kényszerpihenő fogalma, így nem tudni, hogy a játékos hogyan kezeli ezt az új szituációt, igaz, legalább most bajnoki szünet következik. A bokaszalag-szakadás általában több hónapos kihagyást ígér, így a januári felkészülést valószínűleg Böde nélkül kezdi meg a Ferencváros. Ezért nagy kérdés az is, hogy a játékos felépülése milyen ütemben halad majd, milyen gyorsan nyeri vissza formáját – ez nemcsak a Ferencváros számára lehet fontos, hanem a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak is.

LABDARÚGÓ NB I, 19. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
December 12., szombat
15.30 Vasas–Honvéd 21
Németh Ádám
1000
15.30
Haladás–Puskás Akadémia 21Szilasi Szabolcs
4280
15.30 DVTK–Békéscsaba 20
Erdős József
2661
15.30 Videoton–Paks 10
Andó-Szabó Sándor
2531
15.30 DVSC–MTK 31 Farkas Ádám
1285
19.30FTC–Újpest 01 Kassai Viktor
17 489
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik