FTC-Újpest: A nyáron a Chelsea, most az FTC töltötte meg a stadiont - Doll

Vágólapra másolva!
2015.04.12. 19:08
Hajnal Tamás és Varga Roland találatával 2–0-ra nyert odahaza a Ferencváros az Újpest ellen a labdarúgó NB I huszonharmadik fordulójának rangadóján. Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője a találkozó után megköszönte fiainak a kiváló munkát, és elmondta, örül neki, hogy a derbin a Ferencváros miatt jött ki több mint 21 ezer ember, nem a Chelsea miatt, mint a nyáron.

„Nagyon boldog vagyok, mert kemény munka volt a győzelem mögött – értékelt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az a szép a futballban, hogy kettő nullás siker után is láthatunk olyat, amiben fejlődhetünk. Az első tíz percben jól játszottunk, aztán viszont elvesztettük a fonalat. Igaz, hogy nem engedtünk sokat az ellenfélnek, de a labdákat elszórtuk. A párharcokat nem nyertük meg kellő számban, és nem volt elég átütőerőnk.” Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az a szép a futballban, hogy kettő nullás siker után is láthatunk olyat, amiben fejlődhetünk. Az első tíz percben jól játszottunk, aztán viszont elvesztettük a fonalat. Igaz, hogy nem engedtünk sokat az ellenfélnek, de a labdákat elszórtuk. A párharcokat nem nyertük meg kellő számban, és nem volt elég átütőerőnk.”

„A második félidőre azonban összeszedtük magunkat. Azt mondtam a szünetben a fiúknak, hogy a második játékrészben ennél sokkal több kell, szolgáljuk ki a közönséget! Természetesen köszönetet mondhatunk Dibusz Dénesnek, hogy meccsben tartott minket. Válogatott szintű teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy sérüléssel bajlódott a héten, volt, hogy nem is tudott edzeni.”

„A második játékrészben már nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni ellenfelünkre, a stadionban mindenki láthatta, hogy nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést. Köszönöm a fiúknak a kiváló munkát. A mérkőzés előtt azt mondtam nekik, hogy az első meccsünkön az új stadionban a Chelsea töltötte meg a lelátókat, most pedig mi. Ezzel az üzenettel küldtem őket pályára, örülök a győzelemnek, megérdemeltük!”

„Németországban azt mondjuk, hogy amíg nem halott a medve, ne osszuk szét a bundáját… Még nem harcoltuk ki az Európa-liga-indulást. Korai még erről beszélni, májusban térjünk vissza rá! Hallottam, hogy a szurkolók a nevemet skandálják, hazudnék, ha azt mondanám, nem érintett meg, nagyon jólesett. Már az elejétől remek a kapcsolatom velük, sokkal jobb így dolgozni.”

„Hogy mit mondtam Varga Rolandnak, miután a gólját követően kirohant hozzám? Fogalmam sincs. Valószínűleg azt, hogy lőjön még egyet… Na, meg azt, hogy én ilyen szép gólt pályafutásom alatt egyszer sem szereztem!”

Nebojsa Vignjevics értékelése itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik