nemzetisport.hu 2019.06.17 09:02 Frissítve: 2019.06.17 09:26

FTC: „Télen anyagilag kedvező ajánlatot kapott értem a klub”

Továbbra sem dőlt el, melyik klubnál folytatja pályafutását Bőle Lukács, akinek a nyáron lejár a szerződése a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatánál. A 29 esztendős szélső a román ProSportnak elmondta, az FTC-vel és más egyesületekkel is kapcsolatban áll, és a célja, hogy továbbra is az ország legjobb csapatainak egyikében szerepeljen – akár Magyarországon, akár Romániában.

 

Bőle Lukács (jobbra) a nyáron távozhat a Ferencvárostól (Fotó: Micheller Szilvia)

 

„A hónap végén lejár a szerződésem, július elsejétől szabadon igazolható vagyok – adott felvilágosítást a helyzetéről a román ProSportnak Bőle Lukács, aki 2014 és 2017 között három évet töltött el a helyi élvonalbeli Politechnica Iasinál. – A Ferencvárossal és más klubokkal is tárgyalok. Bajnokok lettünk, zajlanak az egyeztetések, meglátjuk, mit tartogat a jövő.”

A 29 éves támadó elárulta, 2019 telén visszatérhetett volna Romániába, de az idő rövidsége miatt végül úgy döntött, marad az FTC-nél.

„Igaz a hír. A Ferencváros anyagilag kedvező ajánlatot kapott értem, a gond azzal volt, hogy ez a lehetőség az átigazolási időszak utolsó napján futott be. Beszéltem a klubvezetőkkel, az edzővel és a családommal, de csak hat-nyolc óra gondolkodási idő állt a rendelkezésemre. Végül azt mondtam, nagyon rövid az idő, nem szeretnék semmit sem elsietni. A román bajnokság egyik legjobb csapata csábított” – emlékezett vissza Bőle, ám azt nem árulta el, hogy melyik klub kereste.

A legutóbbi NB I-es idényben 25 mérkőzésen három gólt szerző és hét gólpasszt kiosztó Bőle Lukács azt is elárulta, mielőtt a Ferencvároshoz szerződött volna, a nagy múltú FCSB-től (korábban Steaua Bucuresti) is kapott ajánlatot.

„Választhattam a két lehetőség közül, de mivel a családom Magyarországon élt, a feleségem pedig éppen várandós volt, az otthoni folytatás mellett döntöttem. Nem bántam meg, pláne nem azóta, hogy bajnokok lettünk” – mondta Bőle.

Mint beszámoltunk róla, a szélső iránt korábbi csapata, a Politechnica Iasi, valamint a Dinamo Bucuresti érdeklődik Romániából. Bőle szavai alapján a jászvásári folytatásra csekély az esély.

„A Poli Iasi örökké a szívemben marad, jelenleg azonban nincs itt az ideje a visszatérésemnek. Minden országban a legjobb csapatban szeretnék játszani. Nem a Barcelonáról beszélek, de Romániában szerepelhetnék az egyik legjobb együttesben” – tette hozzá Bőle, aki úgy véli, a magyar és a román válogatott is kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, érdeklődik iránta: Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Bőle Lukács (lejár a szerződése, Politehnica Iasi és Dinamo Bucuresti – Románia)

2019.07.22 13:30:38

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Egy éve megszüntette a szövetség a sok vitát kiváltó díjazási formát, most visszavezeti.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu