FTC: „Skvarkának több, anyagilag kedvezőbb ajánlata volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 19:04
null
Ügynöke szerint Michal Skvarkának több, anyagilag kedvezőbb ajánlata is volt (mskzilina.sk)
A labdarúgó NB I-es Ferencváros új szerzeményének, Michal Skvarkának volt több, anyagilag kedvezőbb ajánlata is, mint a magyar csapaté – árulta el Martin Petras, a középpályás ügynöke.

 

Mint megírtuk, a szlovák válogatott, gólpasszokban erős középpályás, a szlovák válogatott Michal Skvarka a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A klubváltásról a 26 esztendős játékos ügynöke, Martin Petras elárulta, hogy Skvarkának a zöld-fehérekén kívül több másik ajánlata is volt – ezek közül anyagilag több is előnyösebb volt, mint az FTC-é.

„Két hét múlva bárhova aláírhatott volna ingyen, neki viszont fontos volt, hogy a Zilina kapjon érte valamit. Egy klub volt, amelyik hajlandó is volt fizetni, hogy ezáltal ne ingyen távozzon, ez jól mutatja, hogy a magyar csapat mennyire meg akarta szerezni. Úgy vélem, mindkét fél elégedett lesz. A Ferencváros már tavaly december óta érdeklődött Skvarka iránt, ám sajnos miután egy erdei futás közben megsérült, akkor nem ütöttük nyélbe az üzletet. Ettől függetlenül viszont kapcsolatban maradtunk, most pedig az FTC ismét megkeresett minket, mivel a klub tisztában volt Skvarka képességeivel. Vannak transzferek, amelyek egy nap alatt lezajlanak, ez tulajdonképpen hat hónap alatt valósult meg, én pedig nagyon boldog vagyok, és azt is örömmel látom, hogy Misha (Michal Skvarka beceneve – a szerk.) is nagyon örül” – idézi Petrast a sport.aktuality.sk.

„Ő mostanáig nem igazán játszott máshol a Zilinán kívül, úgyhogy valami újra vágyott. Az ő korában nem könnyű belevágni egy ilyen változásba, de biztos vagyok benne, hogy jó döntést hozott. Voltak más, anyagilag kedvezőbb ajánlatok is, de Misha ambiciózus játékos, akinek jó ízlése van a futballhoz, úgyhogy nem a sok pénzt és a könnyebb utat választotta, hogy aztán eltűnjön, hanem egy hozzá hasonlóan nagyravágyó klubba ment, amelynek nagy tervei vannak. Magyarországon ráadásul a labdarúgás most a középpontban van, sok az új stadion, a magyar válogatott sikeresen szerepel a selejtezőkben, a Ferencváros pedig megnyerte a bajnokságot, emellett a Bajnokok Ligájában is messzire szeretne jutni – a klub álma, hogy ott legyen valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, s mindent megtegyenek a sikerért.”

„Misha azt is szeretné bebizonyítani, hogy jó játékos, aki a szlovák bajnokságban a többieknél magasabb szintet képviselt. Meggyőződésem, hogy nem értékelték őt igazán az elmúlt években, a hiánya pedig akkor tűnik majd fel, amikor már nem lesz ott.”

A transfermarkt.de piaci portál szerint a szlovák válogatott középpályásért 200 ezer eurót fizetett a Ferencváros az FK Zilinának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Bőle Lukács (lejár a szerződése, Politehnica Iasi és Dinamo Bucuresti – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik