FTC: Sigér nehéz időszakon van túl, még pszichológushoz is fordult

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 11:41
null
Sigér Dávid nehéz időszak után egyre többet játszik a Ferencvárosban (Fotó: Dömötör Csaba)
Két évvel ezelőtt kellett megműteni a Ferencvárosi TC keresztszalag-szakadást szenvedő magyar válogatott középpályását, Sigér Dávidot, aki a csakfoci.hu-nak adott interjújában idézte fel a mögöttünk hagyott időszak nehézségeit.

 

Sigér Dávidnak keresztszalag-szakadása után egy másik komoly sérülésből is fel kellett épülnie, s mint elmondta, ebben az egyéves periódusban voltak megtorpanásai és semmiből jött sérülései, melyek jobban megviselték, mint a 2021 júliusában történt sérülés.

„Amikor már kezdett jól alakulni minden, romba dőlt a kártyavár” – mondta Sigér Dávid, ismertetve, 2022 nyarán az edzőtáborban elkapta a koronavírust, ezért több hétnyi kihagyás várt rá, majd 2023 tavaszán, amikor elkezdett újra játszani, a Vasas elleni meccsen egy rossz érkezés után légmellet kapott.

„Elsőre nagyon meg is ijedtem a kórházban. Az esetek döntő többségében ez úgy keletkezik, hogy eltörik a borda, ami átszúrja a tüdőt. Én – ha mondhatjuk ezt – a szerencsésebbek közé tartoztam, nem tört el a bordám, „csak” akkora nyomás keletkezett az eséstől, hogy a mellhártya kilyukadt. Az orvosok végül a mellkasom becsövezése mellett döntöttek, napokon keresztül enyhe kompresszióval szívták ki a rossz helyre került levegőt és a mellhártyán történt sérülésnek is be kellett hegesednie” – idézte fel az esetet Sigér Dávid, aki emiatt csak részben vehetett részt az első edzőtáborban, a második előtt egy újabb ütközés viszont fájdalmat okozott neki, s egy-két hét volt, mire rendbe jött.

„Amikor az edzőváltás történt, már egészen jó állapotban voltam, és nagyon örülök, hogy bizalmat kaptam. Azt érzem, hogy tudok legalább az a Sigi lenni, aki két-két és fél évvel ezelőtt voltam” – mondta a középpályás, felidézve, hogy lelkileg december és január környékén olyan mélyponton volt, hogy azt érezte, sarokba van szorítva.

„Volt, hogy megmagyaráztam magamnak, hogy a Fradin túl is van élet, és fellélegeztem, de egy nappal később újra azt éreztem, hogy úgysem lennék igazán boldog, mert nem arra vágytam, hogy mindegy hol, csak játsszam, hanem arra, hogy a Fradiban tegyem ezt. Máshol a játéklehetőség lehet, hogy csak ideig-óráig adott volna beteljesülést, de utána jött volna az űr, és tudtam, ha elmegyek, 33-34 évesen már valószínű, hogy nem tudok visszajönni ide” – jegyezte meg Sigér Dávid, elárulva, hogy a nehéz időszakon egy sportpszichológus segítségével lendült át.

„Vannak pillanatok, nemcsak a sportban, de az életben is, amikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy azt érzed, ehhez kevés vagy, nem tudsz megbirkózni a problémákkal. Persze jó, ha az embernek van társa, barátja, aki jó hallgatóság, akár jó tanácsokat is ad, de aki pszichológiával foglalkozik, az tud igazán terelgetni és pozitív gondolatokat ébreszteni, mert ha a szádba rágják a megoldást, nem úgy hat, mint amikor magadtól találod meg az utat és a válaszokat” – húzta alá a magyar válogatott középpályás, aki elárulta, a Sztanyiszlav Csercseszov helyére kinevezett eddigi másodedző, Máté Csaba már eddig is sokat segített a játékosoknak, előremutató és működőképes az a foci, amit játszatni szeretne csapatával, emellett jól méri fel a labdarúgók képességeit.

„Nem hiszem, hogy bárkire hasonlítani szeretne, megvannak a saját elképzelései, önálló vezetőedző. Ha valakit mondani kellene, akkor az általa kértek legjobban arra hasonlítanak, amit Rebrov akart tőlünk látni. Ami akkor jól működött, azokat próbálja áthozni, idézőjelben apróságokról beszélünk, mégis rengeteget jelent egy csapatnak a mozgások vagy az együttgondolkodás szempontjából” – fejtette ki Sigér Dávid, aki a válogatottba való visszatérésről még nem akart beszélni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik