M. D. 2020.07.02 09:59 Frissítve: 2020.07.02 10:26

FTC: „Senki sem keresett minket” – Orosz Pál Dibuszról

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 Ma este című műsorának vendége volt. A sportvezető beszélt a labdarúgócsapat közelgő nemzetközi kupaszerepléséről, a keretben várható nyári játékosmozgásról, valamint röviden Dibusz Dénes állítólagos belgiumi megkereséséről is.

 

Orosz Pál idén is az Európa-liga csoportkörébe várja az FTC-t (Fotó: Kallus György, archív)

 

Mindenképpen elismerés lenne, ha Dibusz Dénesnek külföldi kérője akadna, de senki sem keresett minket az ügyében. A Ferencváros játékosa, és egyelőre szó sincs róla, hogy elmenne” – szögezte le Orosz Pál a nemrégiben szerződést hosszabbító, 29 éves magyar válogatott kapussal kapcsolatban, aki iránt a zuhanyhíradó szerint Belgiumból érdeklődnek.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, minden átigazolási időszakban szokott lenni jövés-menés a keretben, de nagy játékosmozgás nem várható, nem forgatják majd fel a csapatot, mert jelenleg elég „kompakt a csapat”.

Hiányposztok nincsenek, olyan posztok vannak, amelyeken még tudunk erősíteni. A nagy céljaink eléréséhez szeretnénk még jobbá tenni az együttest, de akár a mostani keret is tökéletes” – tette hozzá Orosz Pál, aki a zöld-fehérekre váró nemzetközi kupafeladatokról is beszélt.

A Ferencváros jelen pillanatban egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös klub, mind a pénzügyi, mind az egyéb hátteret figyelembe véve. A Bajnokok Ligája más kávéház. A BL-csoportkörbe kerüléshez szerencse is szükséges. Ott már olyan klubokkal találkozhatunk, amelyek egészen más anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Ez még nem az a polc, ahol jelenleg tartunk, de természetesen ez a cél. Mindig szeretnénk előrébb lépni, mindent meg is teszünk ezért, de akkor sem leszünk elkeseredve, ha az Európa-liga csoportkörébe jutunk be. Nagyon csalódottak lennénk, ha idén nem sikerülne” – mondta a sportvezető.

A TELJES BESZÉLGETÉST A LEJÁTSZÓRA KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
Orosz Pál - 2020.07.01

2020.08.03 19:57:22

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A pénzen kívül más vonzerő nem nagyon van, hol van már az az idő, amikor például a szegediek egyetemi tanulmányokkal csábíthattak magukhoz játékosokat. Volt is perpatvar, de a szabályok szerint az egyetemista ott futballozhatott, ahol tanult.

2020.08.03 00:21:27

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy mindmáig kizárólag magyar nemzetiségű játékosok alkotják a keretet.”

2020.08.02 22:16:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ők legalább csak magyarokat játszatnak.

2020.08.02 22:15:32

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben kilencnél magyar a vezetőedző. Sokszor hivatkozunk arra, hogy a honi futballnak a hagyományaiból kell építkeznie, nos, íme, itt a lehetőség.