FTC: Senki se gondolja, hogy ebből rendszer lesz – Orosz

Vágólapra másolva!
2016.05.12. 12:02
null
Orosz Pál a duplázást jelölte meg célként Gera Zoltánék számára a következő szezonra (Fotó: Földi Imre)
Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a közszolgálati televízió Ma este című műsorában elmondta, azon vannak, hogy a csapat bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe, egy év múlva pedig azzal lenne elégedett, ha a csapat megvédené címét a bajnokságban és a Magyar Kupában.

„Ez az elmúlt öt év munkája – válaszolt Orosz Pál arra, minek köszönhető a Fradi kiemelkedő szezonja. – Thomas Doll és a szakmai stáb munkája. A játékoskeret, a munkatársak jelentette háttér adta ezt. Ebbe fektetni, invesztálni kell, aminek meglett a gyümölcse. De azt senki se gondolja, hogy ebből rendszer lesz, hogy a Ferencváros 20-21 ponttal nyeri meg a bajnokságot. Ehhez az is kellett, hogy a riválisok az elején botladozzanak, nekünk pedig az elején minden bejöjjön.”

„Természetesen Thomas Doll-lal vágunk neki a BL-selejtezőnek. Az Európa-ligában már indultunk többször az elmúlt években, de a Bajnokok Ligájában még nem. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nem leszünk kiemeltek, így kaphatunk olyan ellenfeleket is, mint a Celtic, a Dinamo Zagreb vagy a Salzburg” – válaszolta Orosz arra, hogyan készülnek az elitliga selejtezőire. (Összefoglaló cikkünket itt találja arról, mely csapatok lehetnek a Fradi ellenfelei a BL-kvalifikáció során.)

„Lesznek átalakulások, mindig vannak, de tartani nem kell tőle. Ez üzlet is, a klub és a játékosok érdekeit is figyelembe kell venni. Ha valaki olyan ajánlatot kap, ami neki előrelépés anyagilag, szakmailag, és a klubnak is olyan bevételi forrás, ami jó és abból a klub is profitál, akkor meg kell gondolni, természetesen minden esetben a szakmai stábbal egyeztetve. Gyengülni semmiképp sem szeretnénk, hiszen amellett, hogy szeretnénk bekerülni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a hazai mezőnyben is szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. De legyünk reálisak! A Ferencváros költségvetése messze van azokétól, akik egy éve feljutottak a BL főtáblájára. A legalacsonyabb költségvetés, azt hiszem, a Malmőé, kétszer akkora volt, mint most a Ferencvárosé. Ugyanakkor láthattuk, hogy kisebb költségvetésű is ki tud verni nagyobbat, hiszen a Zeljeznicaré kisebb volt, mint a miénk” – mondta a vezérigazgató, aki szerint az előrelépéshez feltétlenül az kell, hogy a nemzetközi porondon koncentráltabb legyen a csapat.

Orosz elárulta, a válogatott játékosok kivételével a stáb és a labdarúgók szabadságot kaptak. A csapat június 8-án találkozik újra, akkor kezdik az alapozást. „Jó lenne megvédeni a címeinket, így jövőre is megkaphatnánk a Szuperkupát játék nélkül” – jelölte ki a célokat a klubvezető.

„Góllövő pozícióba szeretnénk igazolni játékost, bár ahogy [Böde] Dani szokta mondani, bárki jöhet, úgyis ő rúgja a gólokat – vette számba a lehetséges erősítési pontokat Orosz. – A védelembe is érkezhetnek. És el kell gondolkoznunk Gera Zoli és Hajnal Tomi pótlásán is, mert bármennyire fantasztikusan játszanak, ők sem lesznek fiatalabbak. Ez nem azt jelenti, hogy már a következő szezontól jöhetnek a helyükre, de el kell kezdeni keresni azokat, akik odaférhetnek.”

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár), Csilus Tamás (Kisvárda), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár), Valencsik Dávid (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Burak Camoglu (német-török, Dortmund II), Marvin Ducksch (német, Dortmund II), Fiola Attila (Puskás AFC), Joshua John (Nordsjaelland – Dánia) Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Gyömbér Gábor (lejár a szerződése), Hajnal Tamás (lejár a szerződése), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése), Nagy Ádám
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik