FTC: Paintsil ügynöke ismét megszólalt – érdekes dolgot mondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 18:21
Joseph Paintsil ügynöke, Emmanuel Gyasi úgy érzi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros átverte őt és ügyfelét, amikor a futballista szerződésébe nem építettek bele egy olyan záradékot, amelyről szóban megegyeztek. A menedzser erről a ghanasoccernet.com című internetes portálnak beszélt.

Tovább bonyolódik Joseph Paintsil ügye: a ghánai légiós ügynöke, Emmanuel Gyasi egy helyi lapnak nyilatkozva korábban elmondta, azt várták a magyar klubtól, hogy több tiszteletet mutat a támadó iránt. A menedzser most arról beszélt, hogy az FTC nem épített bele a futballista szerződésébe egy olyan záradékot, amelyről szóban megegyeztek a felek. azt várták a magyar klubtól, hogy több tiszteletet mutat a támadó iránt. A menedzser most arról beszélt, hogy az FTC nem épített bele a futballista szerződésébe egy olyan záradékot, amelyről szóban megegyeztek a felek.

A 19 éves támadó nyáron az átigazolási időszak hajrájában, augusztus 31-én írt alá a Ferencvároshoz, tehát a futballistát sürgette az idő, hogy csapatot találjon magának. Paintsil ügynöke állítólag megegyezett a Fradival, hogy a labdarúgó fizetését automatikusan növelik, ha öt meccsen pályára lép a zöld-fehéreknél, ám csak egy hónappal a szerződés aláírása után vették észre, hogy ez a kikötés a megállapodásba már nem került bele.

„Sok klubnak szüksége lett volna Paintsilre, de nyilvánvaló okok miatt nem tudták szerződtetni. Amikor a Ferencváros bejelentkezett érte, úgy döntöttem, hogy a magyar klubot választjuk, így Joseph megtapasztalhatja, milyen az európai labdarúgás. Nagyon gyorsan elvégeztünk minden papírmunkát, de augusztus 31-én 23 óra után még mindig nem tudtunk felvinni minden információt a FIFA TMS-rendszerébe. Aztán ez végül sikerült, így Paintsil aláírhatta a kölcsönszerződését” – mesélte Gyasi.

„Egy hónappal később azonban észrevettem, hogy az FTC nem építette bele a szerződésbe azt a záradékot, hogy a játékos fizetésemelést kap, ha öt meccsen pályára lép. Előnyt kovácsoltak abból, hogy augusztusban sürgetett minket az idő” – tette hozzá Paintsil ügynöke.

Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója a Ferencváros–Dunaföldvár felkészülési mérkőzés szünetében állt a sajtó képviselőinek rendelkezésére.

„Hallottam a híreket, vannak olyan dolgok, amelyek a hihetőség határán kullognak. Felháborító, hogy a Ferencvárost ilyenekkel vádolják. Az pedig, hogy az FTC esetében rasszizmusról beszélünk, röhej. Erre sohasem volt példa és nem is lesz, minden játékost meg lehet kérdezni. Biztos vagyok benne, hogy ezeket nem Paintsil találta ki. Ismerem őt, nem ilyen karakter. Azoknak, akik mozgatják, az a céljuk, hogy felbontsuk a szerződését, hogy máshová elvihessék, de ezt semmiképpen sem fogják elérni. Továbbra is szeretnénk élni a szerződésben szereplő opciós jogunkkal, mindent megteszünk, hogy Paintsil velünk maradjon” – mondta Orosz Pál.

„Természetesen van kiszemelt Paintsil pótlására. Mivel azt sem tudjuk, hol van, gondolkodnunk kell az utódlásáról. Neveket nem mondunk, de konkrét személyekről van szó” – tette hozzá az FTC vezérigazgatója.

Hétfőn Orosz Pál a klub hivatalos oldalán elmondta: június 30-ig érvényes munkaszerződés köti Paintsilt a Ferencvároshoz, amelynek ráadásul vételi opciója is van rá. A zöld-fehérek „felvették a kapcsolatot egy zürichi jogirodával, az FTC a végsőkig elmegy, hogy bizonyítsa igazát az ügyben, mivel ez már nem a pénzről szól, hanem presztízsügy”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik