FTC: Orosz a szurkolókról, Doll és Böde jövőjéről, a csoportkörről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.04. 08:48
null
Orosz számára nagy öröm volt a bajnoki cím a sok nehézség után
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a bajnoki cím biztossá tétele után az NB I-es mezőnyről, Thomas Doll és Böde Dániel jövőjéről, a nyári erősítésekről és a csoportkörbe jutásról is beszélt.

„Sok nehéz időszak volt, de talán a másodosztályú volt a legnehezebb, amikor még bérletesként néztem a csapatot, és nem sikerült feljutnunk – mondta Orosz Pál a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Nem volt könnyű helyzetben akkor a klub, de azon is túllendült, nagy öröm most a számunkra a bajnoki cím.”

„Természetesen fogyott az alkoholból szombaton, de nem szabad leeresztenünk, különösen azért nem, mert jön egy fontos kupatalálkozó. Riválisaink közül a Debrecen elég erős, de az MTK és az Újpest is folyamatosan jó teljesítményt nyújt. A dobogós helyek még nem dőltek el, mindenkire oda kell figyelnünk.”

Nagyon elléptünk a mezőnytől, nem biztos, hogy szerencsés a bajnokságnak ez, de mi természetesen örültünk neki. Mindenkinek nagy érdeme van ebben a sikerben az irodában dolgozóktól a játékosokig. Thomas Doll rengeteget jelent nekünk, klasszikus Fradi-karakter, passzol a klub értékrendjébe. Játékosként is a csúcson volt, fiatalnak mondható edző, szép karrier előtt áll. Most nincs napirenden a távozása, beszélgettünk vele, amikor a Bundesligába hívták, de szeretné befejezni, amit elkezdett.”

„A játékosok közül sem emelnék ki senkit, Dibusztól Bödéig mindenki benne volt a sikerben. Böde légiósként? Nincs erről szó. A bajnoki címmel lehetőségünk nyílik európai kupaporondon szerepelni, csoportkörbe szeretnénk jutni, de ez nagyon nehéz lesz. Kell az erősítés, ám nem lesz nagy fluktuáció, a váz már megvan. Ha valaki távozik, azzal a klub és a játékos is jól kell, hogy járjon.”

„Ahhoz, hogy csoportkörben jól szerepeljünk nagy bravúr kellene, az ott szereplő csapatok költségvetése kétszer akkora, mint a mienk. Nem lesz sok szünetünk, majd télen pihenünk. Azt szoktam mondani, hogy másfél óra szabadságunk lesz, aztán készülünk az európai kupaporondra.

„Nem lesz nagy ünneplés szerdán, a Paks elleni meccs után, az utolsó fordulóra vannak tervek. Örülnék, ha bejönnének a szurkolók, de ha úgy döntenek, hogy nem, akkor nem. A játékosok megérdemelnék. Hogy jár-e nekik extra az aranyakért? A bajnoki címért kapott megígért prémiumot megkapják, azon felül nem lesz bónusz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik