FTC: „Öröm nézni a játékosaink felkészültségét” – Kubatov Rebrovot dicséri

Vágólapra másolva!
2019.05.15. 08:22
null
A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor már csak előre néz, és hisz abban, hogy a keményebb munka még sikeresebb lesz (Fotó: Bíró Csaba)
Miközben a Ferencváros alapításának 120. évfordulóját ünnepli, Kubatov Gábor elnök a még szebb jövőért dolgozik, Szerhij Rebrov vezetőedzőben pedig kedveli, hogy érzelmek nélkül hozza meg döntéseit.

 

Sűrű napokat élnek a Ferencváros vezetői: a bajnoki cím megnyerése közben a klub alapításának 120. évfordulóját ünneplik, és a nemzetközi színtéren is sikeres játékoskeret kialakításán fáradoznak. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a játékosmozgásokról elmondta, ambiciózus tervek vannak a Ferencvárosnál, számtalan – európai szinten is – kiemelkedő képességű futballistával állnak kapcsolatban, de azt is látni kell, hogy tízből átlagban hármat, ha sikerül megszerezni. Szerhij Rebrov vezetőedzővel egyeztetve pontosan tudják, mely posztokon van szükség erősítésre, az érkezők száma a távozókétól is függ, hiszen néhány futballistának a nyáron lejár a szerződése.

Ami a bajnoki idényt illeti, a zöld-fehérek a vártnál könnyebben lettek elsők, hiszen már négy fordulóval a vége előtt (a Honvéd elleni meccsen) aranyérmesként léphettek pályára.

ARANYÉREM FIESZTÁVAL

Fradi-fieszta várja a zöld-fehér drukkereket május 19-én, vasárnap a Budapest Parkban. Az ingyenes rendezvényen meccsnézés, számtalan program, valamint az aranyérmek átadása és hajnalig tartó buli lesz. Davide Lanzafame és társai az idei utolsó fordulóban 17 órától Felcsúton, a Pancho Arénában lépnek pályára, ám akik nem lesznek ott a Puskás Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésen, a budapesti helyszínen összesen száz négyzetméternyi kivetítőn nézhetik az összecsapást. A találkozót követően élőben kapcsolják a meccshelyszínt, a pálya mellől, valamint az öltözőből is lesznek bejelentkezések. A Fradi-fieszta házigazdája Kovács „Kokó” István lesz, míg a hangulat zenei felelőse délután és este DJ Dominique, éjjel pedig Náksi Attila és Lotfi Begi.

„Belülről azért ez nem volt olyan könnyű – sóhajtott Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke. – A modern futballban kevés gól esik, elég egy szerencsétlenül megpattanó labda vagy egy balszerencsés mozdulat. Ne feledjük, ha a Vidi elleni bajnokin idehaza kikapunk, a fehérváriak közel kerültek volna hozzánk, ahogy mondani szokták, lőtávolba. Ráadásul a lélektani előny onnantól őket erősíti. Utólag persze könnyű azt mondani, hogy milyen simán lettünk bajnokok, de higgyék el, ez nem így van. Nagyon kemény munka és küzdelem árán sikerült újra megszerezni a bajnoki címet. Rá­adásul hátravan még a Puskás Akadémia elleni összecsapás, és mi ugyanúgy győzni szeretnénk, mintha tétre menő mérkőzés lenne.”

Eseménydús idény áll a Ferencváros mögött. A klub vezetősége menet közben döntött úgy, hogy új vezetőedzővel próbálja meg kivívni a bajnoki címet, és a régen várt sikeres nemzetközi kupaszereplést. Az 5. fordulót követően a német Thomas Dollt az ukrán Szerhij Rebrov követte – az idény végéhez közeledve adódik a kérdés, hogy Kubatov Gábor elégedett-e az új tréner munkájával.

„Ezt vártuk tőle – folytatta a zöld-fehérek elnöke. – Rebrov teljesen más szemléletet hozott a klubhoz és az öltözőbe is. Amikor annak idején először ültünk le beszélgetni, megkérdeztem tőle, milyen edzőnek tartja magát. Az első reakciója az volt, hogy nála minden játékosnak tudnia kell, mi a feladata a pályán, egyénieskedésnek nincs helye, a csapatjáték a fontos. Mára kiderült, ezt meg is követeli a játékosaitól. Immár az európai trendnek megfelelő, precíz futballt játszunk, öröm nézni labdarúgóink felkészültségét és profi játékát. Tisztában vagyunk vele, hogy hosszú idő, amíg mindenki elsajátítja az új technikát és mozdulatokat, erő és kitartás szükséges ahhoz, hogy ez aztán szinte automatizmussá váljon. Azt látom, hogy futballistáink erőben sokat fejlődtek, és tetszik, hogy Szerhij Rebrov rendkívül eszes fickó, nem az érzelmei irányítják. Úgy gondolom, fontos dolgokban – márpedig a labdarúgás ilyen – csakis racionálisan szabad dönteni.”

Ami a nézőszámot illeti: a Ferencvárosnál az idényben az átlagos hazai nézőszám meghaladta a tízezret, ami magyar viszonylatban kimagasló.

„A sokéves vívódás és ellentétek után végre sikerült megtalálni a drukkerekkel azt a középutat, amely nekik és nekünk is elfogadható, és még a radikális, Fradira jellemző B-közép stílus is a stadionban maradt. Kétezernégyben, amikor bajnokságot nyertünk, ötezer-ötszáz volt az átlagnézőszám, azt hiszem, bátran kijelenthetjük, megérte sokat dolgozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik